Στο Boho Vintage Clothing ο Παρασκευάς και η Κέλλυ έχτισαν το bohemian όνειρο κάθε λάτρη του vintage

Ναταλία Κατσακιώρη
Στο Boho Vintage Clothing ο Παρασκευάς και η Κέλλυ έχτισαν το bohemian όνειρο κάθε λάτρη του vintage
Lefteris_Partsalis

Ένα κατάστημα τόσο μοναδικό, που αντανακλά τη φιλοσοφία μίας ολόκληρης εποχής.

Αν βρεθείς πάνω στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πιο κάτω από την περιοχή του Πολυτεχνείου, θα συναντήσεις μία βιτρίνα που θα σε κάνει σίγουρα να σταματήσεις. Όποιο και είναι το στυλ σου και η αισθητική που προτιμάς στο ντύσιμο σου. Ο Παρασκευάς Μπουμπούρακας, ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της χώρας μας με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, και η σύζυγός του και στυλίστρια Κέλλυ Μπουρνέλη δημιούργησαν εκεί το Boho Vintage Clothing. Μας υποδέχθηκαν εκεί ένα μεσημέρι, για να μας κάνουν μία μικρή ξενάγηση στο σύμπαν τους.

LPR50208.jpg

Και λέω σύμπαν, γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να συναντήσεις δύο ιδιοκτήτες που να έχουν καταφέρει να μεταφέρουν με τόσο μεγάλη επιτυχία το όραμα τους και το προσωπικό τους στυλ στο κατάστημά τους. Για εκείνους εξάλλου το Boho Vintage φαίνεται να είναι πολλά παραπάνω από μία επιχειρηματική κίνηση. «Το Boho Vintage Clothing ξεκίνησε έξι χρόνια πριν. Η σκέψη δημιουργήθηκε, όταν ξεκινήσαμε να συλλέγουμε κάποια ρούχα και κοσμήματα από τα ταξίδια μας στο εξωτερικό. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό χώρο, όπου ο καθένας θα μπορούσε να βρει το δικό του vintage θησαυρό από τη συλλογή μας».

«Για εμάς σημαίνει πάρα πολύ αγάπη, μεράκι, και τρέξιμο,» μου λένε, «αν και οι περισσότερες κατηγορίες εισάγονται από το εξωτερικό, ένα μεγάλο ποσοστό είναι hand-picked κομμάτια από όλο τον κόσμο, πάντα με επιρροές από τις δεκαετίες 60' και 70', αλλά και της boho αισθητικής και φιλοσοφίας».

LPR50224.jpg

Καθώς συζητάμε και εγώ έχω την ευκαιρία να περιηγηθώ στο χώρο, που σε μαγεύει με τον πλουραλισμό στο deco του, ο Παρασκευάς μου εξηγεί λίγα πράγματα γύρω από τη φιλοσοφία των vintage και πώς οι ίδιοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους, επενδύοντας αρχικά σε σπάνια vintage items για προσωπική τους χρήση. Πολύ πριν έρθει το vintage hunting στην Ελλάδα.

«Από πολύ παλιά φοράμε και οι δύο vintage ρούχα. Γενικώς μας αρέσουν τα παλιά πράγματα, από τα ρούχα που φοράμε μεχρί το αυτοκίνητο, το σπίτι. Και αυτό γιατί αποπνέουν μια άλλη επόχή, μια αυθεντικότητα, μια ιστορία. Έχουν συναίσθημα».

Πώς βλέπουν, όμως, οι ίδιοι την όλη εξέλιξη του vintage shopping, το οποίο τείνει να γίνει τάση; Αυξήθηκε το κοινό, που επιλέγει να επενδύσει σε μοναδικά κομμάτια, όπως αυτά που θα συναστήσεις στο μαγαζί τους; «Τα τελευταία χρόνια θα λέγαμε ναι, πολύ περισσότερο από το παρελθόν που ήταν ένα μόνο επιλεγμένο ποσσοστό, το οποίο είχε ζήσει κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό. Πλέον είναι μια τάση που συνεχώς μεγαλώνει, γιατί τα vintage είναι εν τέλει διαχρονικά και πάντα in fashion».

LPR50210.jpg
LPR50231.jpg

Χειροποίητα πλεκτά και παραδοσιακές φορεσιές από όλο τον κόσμο, δερμάτινες μπότες σε cowboy style που δεν έχεις σίγουρα ξαναδεί, αξεσουάρ και χειροποίητες τσάντες, μοναδικά σακάκια και αμέτρητα αξεσουάρ, όλα τους υπηρετούν πιστά την bohemian 60s και 70s αισθητική του χώρου και των ιδιοκτητών, που έχουν φροντίσει να κάνουν το μαγαζί τους άκρως προσωπικό και ταυτόχρονα φιλικό για όποιον μπαίνει. Γιατί το να μπεις στο Boho Vintage Clothing μοιάζει και με ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο. Σίγουρα τα σχόλια που παίρνουν από τους επισκέπτες τους είναι αντίστοιχα.

«Τα σχόλια ήταν πολύ ευχάριστα και ενθαρρυντικά ειδικά από τους ξένους που έχουν πιο πολλές παραστάσεις από άλλα vintage καταστήματα ανά τον κόσμο. Τα περισσότερα σχόλια που λαμβάνουμε για το κατάστημά μας είναι ότι είναι από τα πιο unique καταστήματα και κρύβει πολλούς θησαυρούς. Κομμάτια μοναδικά, συλλεκτικά, χειροποίητα από Νεπάλ, Αφγανιστάν, Ευρώπη, Αμερική, μέχρι και δικά μας παλιά παραδοσιακά ρούχα και κοσμήματα».

LPR50211.jpg
Screenshot_2022-08-22-11-44-27-909_com.android.chrome.jpg

Ο Παρασκευάς και η Κέλλυ είναι νομίζω από μόνοι τους τα απόλυτα icons του μαγαζιού και αμέσως μόλις τους γνωρίσεις ξέρεις ότι είναι οι σωστοί άνθρωποι για να σε μυήσουν στο υπέροχο αυτό concept, που έστησαν στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι όμως τα δικά τους αγαπημένα vintage items που δεν θα άλλαζαν με τίποτα; «Εγώ τις vintage suede cowboy boots μου και το american native fringe jacket μου, και η γυναίκα μου πολλά vintage Indian gauze φορέματα, τα οποία συλλέγει,» λέει ο Παρασκευάς.

Τα σχέδια δεν ταιριάζουν σίγουρα στην μποέμικη, «χίπικη» φιλοσοφία, αλλά εμείς τολμήσαμε να ρωτήσουμε. Και ίσως σε λίγο χρόνια δούμε και ένα δεύτερο κατάστημα. «Γενικά δεν κάνουμε μεγάλα και μακροχρόνια σχέδια. Προσπαθούμε να κρατάμε το μαγαζί σε ένα υψηλό επίπεδο με μοναδικά κομμάτια, που να ανανεώνονται. Και ίσως όταν ο μικρός μεγαλώσει λίγο, το Boho Vintage θα ταίριαζε πολύ σε ένα από τα αγαπημένα μας 70s ελληνικά νησιά για καλοκαιρινή σεζόν».

Boho Vintage Clothing, Ηπείρου 8, Αθήνα, Τηλ: :21 1184 1101

Instagram: boho_vintageclothing

Site: BohoVintageClothing.gr

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα