Η Δανάη Σμουστοπούλου ζει το όνειρο της και ζωγραφίζει τα πιο stylish ρούχα που έχεις δει τελευταία

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Δανάη Σμουστοπούλου ζει το όνειρο της και ζωγραφίζει τα πιο stylish ρούχα που έχεις δει τελευταία
Photo: Lefteris Partsalis

Μία καλλιτέχνης που ξεκίνησε από τον κόσμο της γραφιστικής και νιώθει ότι η τέχνη πάνω στα ρούχα είναι ίσως το επόμενο βήμα της street art.

Αν ακολουθήσει κανείς ή δει τυχαία το account της Δανάης Σμουστοπούλου στο Instagram θα καταλάβει ότι το χρώμα και η ζωγραφική είναι ο κόσμος της. Το πρώτο πράγμα που μου είχε τραβήξει την προσοχή ήταν ένα jacket που φόραγε σε έντονο πράσινο της μέντας, με λαμπερά μπλε electric σχέδια. To ίδιο αυτό item φόρεσε εντελώς τυχαία και την ημέρα που τα είπαμε από κοντά στο Artworld στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. «Είναι ζωγραφισμένο στο χέρι,» μου είπε μεταξύ άλλων.

LPR53814.jpg

Photo: Lefteris Partsalis

LPR53797.jpg

Photo: Lefteris Partsalis

Η ίδια ξεκίνησε από το χώρο της γραφιστικής, όπως και πάρα πολλοί καλλιτέχνες της γενιάς της, και ζυμώθηκε μέσα τον κόσμο της διαφήμισης και των social media, όταν τελικά αποφάσισε ότι η τέχνη είναι για εκείνη ο μόνος δρόμος για να εκφράζεται πραγματικά. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάει για τα έργα της και την καθημερινότητά της ως μία καλλιτέχνης, η οποία πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική, σε εντυπωσιάζει, γιατί κρύβει όλο τον ενθουσιασμό και την πραγματική ευτυχία ενός φρέσκου μυαλού, που αποφάσισε να κάνει το βήμα και να γίνει «επαγγελματίας καλλιτέχνης».

LPR53853.jpg

Η δημιουργία μιας μικρής συλλογής με ρούχα, που θα φέρουν την υπογραφή της, κάποια t-shirts, hoodies αλλά και το δικό μου αγαπημένο jacket που θα βγει σε limited edition, ήρθε σχετικά γρήγορα, αφού η ίδια αγάπησε από την πρώτη στιγμή την όλη διαδικασία ζωγραφικής πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα.

Εκεί συνδυάζεται η δική της φαντασία και καλλιτεχνική ταυτότητα με τις απαιτήσεις ενός φιλότεχνου -ή και όχι απαραίτητα- κοινού, που θέλει να φορέσει κάτι μοναδικό, ένα κομμάτι της σύγχρονης τέχνης με pop στοιχεία, το οποίο θα είναι παράλληλα super stylish και συνυφασμένο με την τάση της εποχής που θέλει τους artists να μπαίνουν πλέον ενεργά στη fashion σκηνή. Η Δανάη πάντως δείχνει να το απολαμβάνει και να βρίσκει το δικό της νόημα ζωγραφίζοντας ένα blue mint jacket με μπλε μπογιά.

LPR53901.jpg

Photo: Lefteris Partsalis

Η Δανάη Σμουστοπούλου στο Queen.gr:

Βρείτε τη συλλογή της Δανάης Σμουστοπούλου στο MyLabelDone.

Eυχαριστούμε για τη φιλοξενία το Artworld, Χαριλάου Τρικούπη 59, Εξάρχεια.

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα.