Trend Report F/W 23-24: Από τα catwalks στην γκαρνταρόμπα μας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Trend Report F/W 23-24: Από τα catwalks στην γκαρνταρόμπα μας
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Πώς προτείνουν οι μεγαλύτεροι Οίκοι μόδας του πλανήτη να φόρεσουμε όλα τα λαμπερά looks τα φετινά Χριστούγεννα; (Και πώς πραγματικά θα τα φορέσουμε εμείς.)

Η ρευστότητα και η «προσαρμοστικότητα» των τάσεων είναι αυτό ακριβώς που τις κάνει τόσο «γοητευτικές». Προσαρμόζονται στη γυναίκα και στην προσωπικότητα που επιλέγει να τις ακολουθήσει, όπως ακριβώς ο χαμαιλέοντας προσαρμόζεται από την Αφρική, τη Μαδαγασκάρη, τη νότια Ευρώπη και τη νότια Ασία μέχρι τη Σρι Λάνκα. Ο τρόπος που «τις κάνουμε δικές μας» είναι όμως ο ένας παράγοντας που τις καθορίζει, ο άλλος και εξίσου σημαντικός είναι το πού διαμορφώνονται τα fashion trends κάθε σεζόν και αυτή η ρητορική ερώτηση δεν μπορεί παρά να έχει μόνο μία απάντηση: στα catwalks των μεγαλύτερων Οίκων του πλανήτη.

Και αφού τα δούμε κάθε Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο και τα «αποδελτιώσουμε», αποφασίζουμε πώς ακριβώς θα τα εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Σε αυτό δεν μας βοηθάει μόνο η φαντασία και η δημιουργικότητά μας, αλλά και η μπουτίκ Mosty, στην οποία βρίσκουμε τα πιο εντυπωσιακά party looks για τις φετινές γιορτές αλλά και all time classic κομμάτια που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε statement κάθε εποχή και με κάθε δυνατό τρόπο. Micro trends όπως σουτιέν με στρας αλλά και διαχρονικές, χειμερινές τάσεις όπως οι παγιέτες, τα φτερά, το L.B.D. και οι διαφάνειες, μπορούν να προστεθούν στη ντουλάπα μας γρήγορα και απλά με μία επίσκεψη στο www.mosty.com.

For sequin lovers

Marant-S24-048.jpg

Isabel Marant

Μία mini φούστα με παγιέτες μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με ένα μαύρο απλό top και over the knee boots για night out με έμπνευση από τα 70s μέχρι με ένα oversized πουλόβερ και φλατ μποτάκια το πρωί. Ποιος είπε ότι η λάμψη έχει ωράριο μέσα στην περίοδο των εορτών; Tην είδαμε στην τελευταία συλλογή Isabel Marant και θα αγοράσουμε asap μία παρόμοια παρακάτω:

disco.jpeg

Manolo skirt

Sexy messy style

Chanel-S24-058.jpg

Chanel

H διαφάνεια αποενοχοποιείται τη φετινή σεζόν και με τις σωστές, μικρές «δόσεις» μπορεί να αναβαθμίσει ακόμα και το πιο συνηθισμένο total black look σου. Φόρεσε, όπως και στη Chanel, ένα φόρεμα με messy λεπτομέρειες και δώσε την glam νότα που μπορεί να σου λείψει από το outfit με ένα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια σε disco mood.

377a5426.jpg

Zoya dress

Lux bra

Gucci-S24-009.jpg

Gucci

To πιο αγαπημένο μας micro trend τις φετινές γιορτές. Μπορούμε να φορέσουμε το lux bra μας με ένα ψηλόμεσο παντελόνι και ένα oversized σακάκι αλλά και μέσα από ένα λευκό πουκάμισο με denim και loafers. Eπίσης η συγκεκριμένη τάση «δένει» αρμονικά με wet look στα μαλλιά και κόκκινο κραγιόν. Τι πιο «Χριστουγεννιάτικο» από αυτό το look;

377a5555.jpeg

Manolo lux bra

Glam power

Χρυσό ή ασημί, ασημί ή χρυσό; O Rabanne επένδυσε σε total gold outfits, εμείς δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τόσο εύκολα όταν πρόκειται για τα αγαπημένα μας, χριστουγεννιάτικα Xmas looks. Θα λέγαμε σίγουρα ναι σε ένα παντελόνι σε metallics αποχρώσεις που μπορούμε να συνδυάσουμε με ένα εντυπωσιακό, μαύρο σακάκι με τρουκς.

zoya_pants.jpg

Zoya pants

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στη Μοsty μπορούμε να τα γιορτάσουμε μέσα από stylish επιλογές που ακολουθούν -με τον δικό τους πάντα τρόπο- το trend report της νέας σεζόν έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε πάνω στα catwalks.