Η Τέχνη της Καταστροφής

Η Τέχνη της Καταστροφής

Συνώνυμο της δημιουργίας!

Η μόδα και τα trends διαρκώς μεταβάλλονται, το κοινό γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό και οι σχεδιαστές προσπαθούν να καταλάβουν τις ανάγκες του ενώ παράλληλα αναζητούν πρωτότυπες και επαναστατικές ιδέες. Η έννοια του statement παπουτσιού αλλάζει, και κάθε σεζόν πλημμυρίζουν την αγορά διάφορα σχέδια που όμως σπανίως έχουν να πουν κάτι πραγματικά διαφορετικό, πόσο μάλλον να περάσουν ένα μήνυμα μέσα από τις συλλογές.

Η συλλογή της καλλιτέχνιδος Anastasia Radevich με τίτλο 'Lost Civilizations' collection, αυτό ακριβώς καταφέρνει να κάνει. Ο κόσμος της μόδας την αποκαλεί «Νέο Mc Queen» με στοιχεία από Vivienne Westwood, όμως σε τελική ανάλυση της αναγνωρίζουν την πρωτοτυπία. Σχέδια που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής και κόβουν την ανάσα, συνθέτουν μία ανατρεπτική και εντυπωσιακή σειρά, που προειδοποιεί το κοινό για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η ασυνειδησία μας προς τη φύση και τον κόσμο γενικότερα.

Η πρόκληση για την Anastasia, ήταν να αντικατοπτρίσει τις οικολογικές της ανησυχίες σε ένα παπούτσι. Έπαιξε καιρό με τα σχήματα, τα χρώματα, τα υλικά και την τελική εμφάνιση. Όλα αυτά χωρίς οι δημιουργίες της να στερούνται άνεσης. Η συλλογή χωρίζεται σε τρία μέρη που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον- ανάλογα πάντα με τις αποφάσεις μας. Το παρελθόν, οδηγεί μεν σε μεγάλους παλαιούς πολιτισμούς, που όμως ήταν καταδικασμένοι να αφανιστούν. Βυθίστηκαν στη θάλασσα, κάηκαν, πάγωσαν, βούλιαξαν στη γη. Τα παπούτσια θυμίζουν αυτό ακριβώς: χαμένες Ατλαντίδες στα βάθη των ωκεανών, καμένα τοπία κλπ. Το καλούπι του παπουτσιού γίνεται από μέταλλο, που ψήνεται και φαίνεται παλαιβμένο.

Πιο έντονα μας απασχολούν τα κομμάτια της συλλογής «παρόν», που αν συνεχίσουμε να το βιώνουμε έτσι θα μας καταστρέψει. Τα βασικά κομμάτια αυτής της σειράς φέρουν τον τίτλο: 'This Will Destroy You' (αυτό θα σε καταστρέψει) και επιστούν την προσοχή μας στο παρόν για να έχουμε μέλλον. Τα εντυπωσιακά έργα τέχνης σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Ασυνήθιστοι πάτοι και σχέδια που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό όλους τους παραπάνω λόγους, αποτελούν επιτομή του στυλ και αξίζουν μία θέση στη ντουλάπα μας.

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες του Gallery και ονειρευτείτε, ένα ... καλύτερο μέλλον!