Φτιάξε το δικό σου collar necklace, μόνη σου!

Φτιάξε το δικό σου collar necklace, μόνη σου!

Ακολουθώντας δύο βασικά trends

Mοντέλα, bloggers, celebrities όλες το έχουν τιμήσει. Statement necklace είτε με δέδιμο κορδέλας είτε με τη μορφή γιακά, απλικαρισμένα πάντα με πέτρες, στρας, κρύσταλλα, τρουκ, spikes, charms, παγέτες. H Michelle Obama το υιοθέτησε στις περισσότερες τελευταίες εμφανίσεις της, όπως επίσης και η Olivia Palermo.

MichelleObamaCollarNecklaceDiamondCollargYGkgZOf1PZl

Τα λάνσαραν οι μεγάλοι οίκοι με τιμές που φτάνουν και τα 1000 ευρώ, όμως γρήγορα μπήκαν στο παιχνίδι labels όπως Topshop, Accessorize, Zara, H&M κλπ. Συχνά βρίσκουμε σχέδια που μας αρέσουν, τι συμβαίνει όμως όταν μας κερδίζει μεν το trend αλλά θα το προτιμούσαμε κάπως διαφορετικό προκειμένου να καλύψει τα δικά μας γούστα; Είναι απλό. Το φτιάχνουμε μόνες μας. Υπάρχουν αρκετά μαγαζάκια στο μοναστηράκι, γύρω από την Ερμού και γενικά σε αγορές που πωλούν χάντρες και κοσμήματα.

roberta-olivia-palermo-bib-collar-necklace-1

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία γερή κόλλα, αδιάβροχη για υφάσματα, μία κορδέλα, και ένα κομμάτι ύφασμα. Φυσικά, βελόνα, κλωστή κ.ο.κ. Κάποια από τα αξεσουάρ που ήδη έχετε, όπως παλιά κουμπιά και κοσμήματα, μπορούν να σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα. Στη δέτυτερη εκδοχή αρκεί ένα παλιό πουκάμισο ή έστω ο γιακάς του!

Πάμε να δούμε τον τρόπο:

IMG_0076-2

Μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό statement κολιέ, όπως εσείς το φαντάζεστε.

IMG_0090-1

Βρείτε πέτρες, charms, παλιά σκουλαρίκια και κομμάτια από κολιέ, καθώς και κουμπιά.

IMG_0100-1

Σε ένα κομμάτι ύφασμα στο οποίο θα δώσετε το σχήμα που θέλετε, κολλήστε τα ή ράψτε τα. Κρατήστε ένα κεντρικό κομμάτι που θα μαγνητίζει το βλέμμα και αφήστε τα υπόλοιπα αξεσουάρ σε παρόμοιους τόνους. Μπορείτε να το κάνετε ;και με απλές παγέτες, απλά θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο και υπομονή για να τις ράψετε. Αν προτιμάτε τη μίνιμαλ αισθητική, στολίστε το κολιέ σας με τρουκς και καρφιά που έχουν γαντζάκια και δώστε έμφαση σε μικρές γωνίες.

IMG_0067-2

Στο τελείωμα ράψτε ένα κομμάτι κορδέλα από βαμβακερό ύφασμα ή ματάξυ. Το σατέν είναι όμορφο αλλά τείνει να λύνεται και οι κόμποι το καταστρέφουν.

IMG_0065-2

Στερεοποιήστε τα τελειώματα του υφάσματος, γυρνώντας τα ξέφτια προς τα μέσα και ράβοντάς τα διακριτικά.

IMG_0086-2

Μόλις δημιουργήσατε το δικό σας statement κολιέ που δείχνει εντυπωσιακό ακόμη και πίσω!

IMG_0090-2

Δεν είναι τέλειο;

Πάμε τώρα στο collar necklace, χωρίς αυτό να σημάινει πως δεν μπορείτε να εφαρμόσετε ακριβώς την ίδια τεχνική δίνοντας στο ύφασμα βάσης το σχήμα γιακά. Ο δεύτερος τρόπος είναι ας πούμε πιο... πρακτικός.

DSC_01791

Σίγουρα στην ντουλάπα σας, του φίλου, του πατέρα ή του αδερφού σας, υπάρχουν πουκάμισα που δεν φορά κανείς. Ξεχωρίστε τα και κάντε κάτι χρήσιμο με αυτά.

DSC_01871

Κόψτε με ένα ψαλίδι το γιακά τους, ακριβώς στη ραφή που ξεκινά από το πουκάμισο.

DSC_0196

Kαι voilla, αμέσως αποκτήσατε 3 υποψήφια κολιέ-αξεσουάρ!

DSC_0188

Τόσο απλά! Μάλιστα δεν είναι απαραίτητο αυτά τα παλιά πουκάμισα να τα πετάξετε, μπορείτε να τα μεταποιήσετε και να τα φοράτε χωρίς γιακά σε στροφφυλή λαιμόκοψη ή ακόμη και με V neck.

IMG_0841

Πάρτε παγέτες και ράψτε τες στην επιφάνεια του γιακά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με πέτρες, χάντρες, φυλακτά, κουμπιά και ό, τι σας αρέσει. Βάλτε λίγα ή πολλά... αναλόγως με το αποτέλεσμα, εμείς απλά σας δείχνουμε τον τρόπο.

collar-necklace-diy

Μπορείτε κάλλιστα να φοράτε το γιακά σκέτο σαν αξεσουάρ, ακριβώς όπως είναι ή να τον στολίσετε με καρφίτσες και να τον συνδυάσετε με επίσης statement κολιέ. Δεν έχετε απλά παρά να το δοκιμάσετε.