Κάνε δικό σου τo πιο stylish μενταγιόν ZOLOTAS για την EΛΕΠΑΠ!

Κάνε δικό σου τo πιο stylish μενταγιόν ZOLOTAS για την EΛΕΠΑΠ!

Ένα γούρι αγάπης με συμβολική αξία και ευχές για ευημερία

Η χελώνα ή χελώνη- σύμφωνα με την αρχαία ονομασία και την ελληνική μυθολογία- αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους περισσότερους πολιτισμούς, καθώς τα φυσικά χαρακτηριστικά της συμβολίζουν επιμονή, σταθερότητα, μακροβιότητα και προστασία.
Ο λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει στο ζωικό βασίλειο είναι το καβούκι ή καύκαλο που στις περισσότερες χελώνες χωρίζεται σε δεκατρία τμήματα, χαρακτηριστικό που συνδέεται με τις δεκατρείς φάσεις της σελήνης σε ένα χρόνο. Επιπρόσθετα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο ένωσης του ουρανού και της γης, ως σύμβολο της μητρότητας και της δημιουργίας. Η μορφή της χελώνας υποδηλώνει εύνοια της τύχης ενώ θεωρείται σύμφωνα με έναν κινέζικο μύθο το έναυσμα για την θεωρία του φενγκ σουι.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, μια Ορειάδα Νύμφη με το όνομα Χελώνη μεταμορφώθηκε από τους θεούς στο ομώνυμο ζώο ενώ μετέπειτα ο θεός Ερμής κατασκεύασε την περίφημη πρώτη λύρα από το καβούκι της. Για τους αρχαίους Έλληνες όμως, η χελώνα δεν περιορίστηκε απλώς σε μύθους αλλά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση. Διακόσμησε το πρώτο Ελληνικό και μετέπειτα Ευρωπαϊκό νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε για εμπορικές συναλλαγές, γνωστό ως "χελώνα" της Αίγινας.
Ο οίκος ZOLOTAS, σύγχρονος αλλά πάντα με αναφορές στην παράδοση και την Ιστορία, εμπνεύστηκε για την υποδοχή του νέου έτους ένα ξεχωριστό γούρι για το 2013 «Το κέλυφος της χελώνης». Το «Γούρι Αγάπης» 2013 συγκεντρώνει μύθους και ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών και ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σπουδαιότητα και την πρωτοπορία των αρχαίων ελλήνων, υπενθυμίζοντας μέσα από τους συμβολισμούς του τις αξίες της σταθερότητας και της επιμονής για ένα «Τυχερό 2013».

ΓΟΥΡΙ ΑΓΑΠΗΣ 2013 και Κοινωνική Προσφορά
Στο κατώφλι κάθε νέας χρονιάς, από το 1895, ο Οίκος ZOLOTAS, προτείνει τo «τυχερό» γούρι που προσφέρεται σύμφωνα με την παράδοση για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο ο Οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει την ετήσια συλλεκτική συλλογή «Γούρι Αγάπης» την οποία αφιερώνει σε έναν κοινωνικό σκοπό. Το «Γούρι Αγάπης» 2013, «To κέλυφος της χελώνης» έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ για την προστασία και αποκατάσταση αναπήρων παιδιών. Μέρος των πωλήσεων θα διατεθούν προς όφελος των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.

Το Γούρι Αγάπης 2013 «Το κέλυφος της χελώνης» θα υπάρχει εναλλακτικά σε:

(η αρίθμηση αντιστοιχεί στη σειρά των φωτογραφιών στη γκάλερι)

1.Κρεμαστό γούρι 2013 σε ασήμι επιχρυσωμένο ματ με κόκκινο σατέν κορδόνι. Τιμή: 30€
2.Κρεμαστό γούρι 2013 σε ασήμι γυαλιστερό, με κόκκινο σμάλτο και σατέν κορδόνι. Τιμή: 70€
3.Κρεμαστό γούρι 2013 σε ασήμι επιχρυσωμένο γυαλιστερό, με μαύρο σμάλτο και σατέν κορδόνι. Τιμή: 90€
4.Κρεμαστό γούρι 2013 σε κίτρινο χρυσό 18ΚΤ με διαμάντια και καδένα. Τιμή με καδένα: 980€
5.Κρεμαστό γούρι 2013 μεγάλο, σε ασήμι ματ με μαύρο σατέν κορδόνι. Τιμή: 70€
6.Κρεμαστό γούρι 2013 μεγάλο, σε ασήμι γυαλιστερό, με καφέ σμάλτο και σατέν κορδόνι. Τιμή: 220€
7.Κρεμαστό γούρι 2013 μεγάλο, σε ασήμι επιχρυσωμένο γυαλιστερό με λευκό σμάλτο και σατέν κορδόνι. Τιμή: 250€
8.Βραχιόλι γούρι 2013 σε ασήμι γυαλιστερό, με κόκκινο σμάλτο και σατέν κορδόνι. Τιμή: 100€
9.Βραχιόλι γούρι 2013 σε ασήμι γυαλιστερό, με δερμάτινο μαύρο κορδόνι και μαγνητικό κούμπωμα. Τιμή: 150€
10.Κλειδοθήκη γούρι 2013 σε ασήμι γυαλιστερό. Τιμή: 140€

Αποκλειστική διάθεση από τα καταστήματα ΖΟΛΩΤΑΣ:

Πανεπιστημίου 10 – Τηλ. 210.3601.272
Σταδίου 9 – Τηλ. 210.3221.222
& στην ιστοσελίδα www.zolotas.gr

DPG Network