Carrera: H ιστορία των γυαλιών σε ένα όνομα!

Carrera: H ιστορία των γυαλιών σε ένα όνομα!

Πάντα επίκαιρα και διαχρονικά. Πάντα διαφορετικά.

CARRERA, ένα label που εμφανίζεται το 1956, όταν ο Αυστριακός κατασκευαστής γυαλιών για σπορ, Wilhelm Anger αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, η οποία εξελίχθηκε σε θρυλική μάρκα.

Το όνομα προήλθε από τον διάσημο αγώνα αυτοκινήτων "Carrera Panamericana", ο οποίος διεξαγόταν στην Λατινική Αμερική της δεκαετίας του '50 κατά μήκος του Μεξικού, από τις Η.Π.Α. μέχρι την Γουατεμάλα, για περισσότερα από 3000 km. Γι αυτό και πάντα, τα σχέδια του label, έχουν κάτι από αγωνιστικό πνεύμα. Ούτως ή άλλως ο Wilhelm Anger Werker, ξεκίνησε να παράγει γυαλιά μάσκες για μοτοσικλετιστές και μάσκες του σκι. Το 1964, ο Anger εφευρίσκει και πατεντάρει το Optyl, ένα επαναστατικό υλικό το οποίο ήταν 100% υποαλλεργικό, 30% ελαφρύτερο από το παραδοσιακό ασετάτ και εμφάνιζε καταπληκτικά εφέ μνήμης της αρχικής φόρμας, εξασφαλίζοντας ελαστικότητα και άνεση. Δέκα χρόνια αργότερα, η εταιρεία άλλαξε το όνομα της σε Carrera International και το 1977 μετακίνησε τα κεντρικά της γραφεία στην Traun, στην Αυστρία. Τότε ξεκίνησε μια συναργασία με τον Ferdinand Alexander Porsche- της γνωστής εταιρείας Porsche.

To '80, η Carrera γίνεται πιο fashion, δημιουργώντας συλλογές όπως τα Sunjet και Boeing, ενώ το 1996 η CARRERA γίνεται μέλος στο Safilo Group: κάνοντας έτσι την μάρκα ακόμα πιο επιτυχημένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον τα CARRERA είναι γνωστά τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους κύκλους των σπορ ενώ πολλοί celebrities τα επιλέγουν, όπως οι Gilles Villeneuve, Niki Lauda, Gerhard Berger, Jenson Button, καθώς επίσης και σύγχρονοι σταρ από τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας και του Hollywood (Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, Halle Berry, Rihanna, Kylie Minogue, Justin Timberlake, Kanye West, Michael Stipe, Jessica Alba).

Η CARRERA κάνει την παρουσία της αισθητή όχι μόνο στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών του Hollywood στην προσωπική τους ζωή, αλλά πρωταγωνιστεί και η ίδια σαν brand σε ταινίες όπως, "Down Hill Racer", 1969, με τον Robert Redford, και σε τηλεοπτικά σήριαλ, όπως Miami Vice, καθώς επίσης και σε μουσικά βίντεο π.χ. το "Bad Romance" της Lady Gaga, το "Rude Boy" της Rihanna, το "Try to sleep with a broken heart" της Alicia Keys, το "Not myself tonight" της Christina Aguilera και το "Hey Daddy" (Daddy's Home) του Usher.

Για όλους αυτούς του λόγους και ακόμη περισσότερους, παραμένουν και θα συνεχίσουν να παραμένουν τα αγαπημένα μας γυαλιά.

Διαβάστε ακόμη:

Carrera 2013: Μία νέα συλλογή γυαλιών, τέσσερις διαφορετικές φιλοσοφίες

Carrera: Τα αγαπημένα γυαλιά ηλίου των celebrities!