Τα μακιγιάζ στο Show του Prabal Gurung ήταν μία ωδή στις γυναίκες ανά τις δεκαετίες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Τα μακιγιάζ στο Show του Prabal Gurung ήταν μία ωδή στις γυναίκες ανά τις δεκαετίες

Η Diane Kendal, makeup artist της MAC δεν δημιούργησε ένα αλλά 4 χαρούμενα, glam μακιγιάζ το κάθε ένα από τα οποία αναδείκνυε μία διαφορετική πτυχή της πολυπολιτισμικής ομορφιάς της Νέας Υόρκης…

«Η Νέα Υόρκη δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο» δήλωσε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στα παρασκήνια πριν το show του ο Prabal Gurung. «Έφυγα από το Νεπάλ πριν από 20 χρόνια και ήρθα εδώ για να ζήσω το Αμερικάνικο όνειρο. Ήθελα να γίνει στο show στο Rainbow Room γιατί είναι ένα τόσο θρυλικό μέρος. Ήθελα να θυμίσω σε όλους μας γιατί κάνουμε ό, τι κάνουμε ενώ η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης-και η ίδια η πόλη- δέχεται σκληρή κριτική. Ας μην ξεχνάμε τι πρεσβεύει. Είναι ένα πραγματικό, πολιτισμικό χωνευτήρι» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του και άφησε τις δημιουργίες του να ξετυλίξουν μία πολύχρωμη, διαφορετική, inclusive και συναρπαστική ιστορία με φόντο το κέντρο της Νέας Υόρκης.

AP 20043112847966

Θέλοντας να τιμήσει τους αθεράπευτα ονειροπόλους και την δημιουργική ενέργεια που κάνει την πόλη να πάλλεται από ζωή και εικόνες, ο Prabal Gurung δημιούργησε μία αισθησιακή συλλογή γεμάτη χρώμα. Στη σκηνή, το ρυθμό έδωσε ο αγαπημένος του μουσικός, Colin Huggins. Καθισμένος σε ένα πιάνο που είχε γραμμένο επάνω του τη φράση «This Machine Kills Fascists», άνοιξε το show με μία διασκευή του «New York, New York» καθώς μοντέλα από κάθε γωνιά της γης και με κάθε σωματότυπο ξεκινούσαν να γλιστρούν στην κυκλική πασαρέλα. Ήταν ένα show μαγευτικό και η MAC ήταν εκεί να γεμίσει με αστερόσκονη το show από τα παρασκήνια…

Prabal Gurung atm F20 006

Βλέπεις, η lead makeup artist της MAC, Diane Kendal, δημιούργησε 4, πολύ διαφορετικά looks για τα 37 μοντέλα που περπάτησαν στο show. Όπως εξήγησε η ίδια, και τα τέσσερα μακιγιάζ μαζί, συνέθεσαν έναν εορτασμό της γυναικείας ομορφιάς ανά τις δεκαετίες. Ήταν μία ωδή στην χαρούμενη, glamorous Νεοϋορκέζικη ομορφιά. Ενώ είχαν ξεκάθαρες επιρροές από τις δεκαετίες των ᾽30, ᾽40 και ᾽50, και τα 4 μακιγιάζ ήταν τόσο cool και φρέσκα που θα μπορούσαμε άνετα να τα «μεταφράσουμε» και να τα αντιγράψουμε στην επόμενη βραδινή μας έξοδο. Για την master Kendal άλλωστε, τα συγκεκριμένα μακιγιάζ δεν συμπλήρωσαν τη συλλογή αλλά ήταν μία προέκτασή της. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

IMG 1698 copy

Το πιο διακριτικό από τα τέσσερα μακιγιάζ ήταν το Natural Gloss και το όνομά του τα λέει όλα. Ήταν το no makeup μακιγιάζ της Κendal για τον Prabal και αυτό που είχε έντονες, 50᾽s επιρροές.

Prabal Gurung bjx F20 004

Για να το δημιουργήσουν, οι experts έκαναν μασάζ στο πρόσωπο των μοντέλων με το πολυτελές λάδι PREP + PRIME ESSENTIAL OILS GRAPEFRUIT & CHAMOMILE για να τονώσουν και να «ξυπνήσουν» την επιδερμίδα. Στη συνέχεια πέρασαν το STUDIO FINISH SPF 35 CONCEALER μόνο από τα σημεία που χρειάζονταν διόρθωση και «έσβησαν» τις γυαλάδες με ένα λεπτό πέπλο από την PREP + PRIME TRANSPARENT FINISHING POWDER/LOOSE. Έπειτα, το ρουζ POWDER BLUSH στην απόχρωση FLEUR POWER τοποθετήθηκε στα μήλα για να δώσει ένα γλυκό αποτέλεσμα (έκανε τα μοντέλα να μοιάζουν με κούκλες) και τα φρύδια χτενίστηκαν καλά με το BROW SET. Tο look oλοκληρώθηκε με το κραγιόν POWDER KISS LIQUID LIPCOLOUR στην απόχρωση CROSSFADE που δεν μπορούμε να σου δείξουμε γιατί θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη. Trust us όμως… το είδαμε και θα το θέλεις!

subtle

Το πιο dramatic look ήταν αυτό που η Kendal αποκαλεί Dark Beauty. Ένα μακιγιάζ με ξεκάθαρες 30´s αναφορές, μυστηριώδη μάτια, σχεδόν «γυμνό» δέρμα και πολύ χαρακτηριστικά φρύδια.

Prabal Gurung bjx F20 009

Το δέρμα προετοιμάστηκε με τον ίδιο τρόπο και στα τέσσερα μακιγιάζ όμως τα μάτια και τα φρύδια εδώ έκαναν τη διαφορά. Οι experts ανάμειξαν ένα μέρος από την σκιά PRO LONGWEAR PAINT POT στην απόχρωση GROUNDWORK με ένα μέρος του eyeliner PRO LONGWEAR FLUIDLINE στην απόχρωση DIPDOWN για να δημιουργήσουν μία κρεμώδη, μεταξένια σκιά. Το περίγραμμα των ματιών έγιναν με το μολύβι POWERPOINT EYE PENCIL στην απόχρωση ENGRAVED. Το look ολοκληρώθηκε με μία «μολυβιά» πάνω στα φρύδια για έντονα 30’s vibes και τα χείλη έμειναν σχεδόν «γυμνά» (όπως και η επιδερμίδα) με μόλις λίγο LIP CONDITIONER για ενυδατωμένο, οριακά ματ αποτέλεσμα.

dark

Το πιο graphic μακιγιάζ που δημιούργησε η Diane Kendal ήταν το Crease & Line. Οι mod αναφορές δημιούργησαν ένα retro αλλά σαγηνευτικό και παράλληλα μοντέρνο αποτέλεσμα που αξίζει να τολμήσεις.

Prabal Gurung bjx F20 002

Και εδώ, η προετοιμασία της επιδερμίδας ήταν η ίδια. Στα μάτια, οι experts πέρασαν το eyeliner PRO LONGWEAR FLUIDLINE στην απόχρωση BLACKTRACK πολύ έντονα στο κινητό βλέφαρο. Τη διαφορά ωστόσο έκανε η barely there αιωρούμενη γραμμή που ζωγράφισαν ακριβώς κάτω από το κόκαλο των βλεφάρων. Για αυτή τη γραμμή χρησιμοποίησαν το μαλακό μολύβι EYE KOHL στην απόχρωση PHONE NUMBER. Στα χείλη, το LIP CONDITIONER έδωσε απλή –αλλά απαραίτητη- ενυδάτωση και ζουμερό αποτέλεσμα.

crease

Το τελευταίο και πιο έντονο look ήταν το Blue Eyes που συνδύασε 2 τάσεις: Τη μπλε σκιά και το έντονο eyeliner σε ένα μακιγιάζ που η Kendal χαρακτήρισε ως showstopper!

Prabal Gurung bjx F20 008

Για αυτό το μακιγιάζ, οι experts (μετά την προετοιμασία της επιδερμίδας obviously) πέρασαν τη σκιά EYE SHADOW στην απόχρωση MINT CONDITION σε όλο το βλέφαρο και παρακάτω θα πάρεις μία γεύση της γιατί… όπως και το κραγιόν από το πρώτο look, θα είναι και αυτή διαθέσιμη την άνοιξη που μας έρχεται. Έπειτα, πέρασαν το eyeliner PRO LONGWEAR FLUIDLINE στην απόχρωση BLACKTRACK για να δημιουργήσουν ένα πολύ έντονο, αρχιτεκτονικό cat eye… Ίσως το καλύτερο που έχουμε δει.

blue

Τα παρασκήνια στα fashion shows είναι ζωντανοί οργανισμοί και η δημιουργική ενέργεια πάλλεται γύρω σου. Ξεκινά σαν την απαλή δόνηση από τη χορδή μίας κιθάρας, με τους πρώτους συντελεστές να καταφθάνουν -σαν μικρές μελωδίες- και εξελίσσεται πραγματική συμφωνία! Είναι ένας βομβαρδισμός σχημάτων και χρωμάτων, ένα πραγματικό «χωνευτήρι» λαών και κουλτούρας καθώς οι καλλονές από όλο τον κόσμο συναντούν experts από κάθε γωνιά της γης και υπό την καθοδήγηση των master artists όπως η Diane Kendal δημιουργούν fashion ιστορία.

AP 20043111463488

Το queen.gr φέτος είδε αυτή την ιστορία να γράφεται μέσα από την τεράστια αγκαλιά της MAC που μας καλωσόρισε στον κόσμο της και μας γέμισε έμπνευση, tips, χρώματα και εικόνες όπως μόνο εκείνη μπορεί. Πριν φύγεις λοιπόν, βρες παρακάτω τα tips κλειδί για να αντιγράψεις τα looks όπως τα αποκάλυψε η Diane Kendal και πάρε μία ακόμα γεύση από τα παρασκήνια!