L'exhibitioniste - Christian Louboutin: Μία έκθεση για την ιστορία του πιο διάσημου υποδηματοποιού

Διονυσία Καλαποθαράκου
L'exhibitioniste - Christian Louboutin: Μία έκθεση για την ιστορία του πιο διάσημου υποδηματοποιού

Χθες το βράδυ βρεθήκαμε στο «Παλάτι της Χρυσής Πύλης» (Palais de la Porte Dorée), σε έναν χώρο αρκετά «μαγικό» για να φιλοξενήσει τις ονειρικές δημιουργίες του εμβληματικού, Γάλλου shoe designer.

 

b1746f13 0883 4b22 8aae 0a27d8540e5a
IMG 0152 copy

O Christian Louboutin δήλωσε στα χθεσινοβραδινά εγκαίνια της έκθεσης «L'Exhibitioniste» πως «ξεκίνησε να σχεδιάζει τα πρώτα του ζευγάρια παπούτσια σε ηλικία μόλις 12 ετών εμπνευσμένος από την αρχιτεκτονική και την Αrt Déco ομορφιά του Palais de la Porte Dorée» του κτιρίου που «ντύθηκε στα κόκκινα» ειδικά για τα εγκαίνια και στέκεται επιβλητικό στην λεωφόρο Daumesnil, στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού. Και η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που ανεβήκαμε την μαρμάρινη σκάλα του και μπήκαμε στην αίθουσα με τις τοιχογραφίες από την εποχή της αποικιοκρατίας, καταλάβαμε ακριβώς τι ήθελε να πει ο σχεδιαστής.

Ο Christian Louboutin με την Dita Von Teese
Η έκθεση για το έργο του εφευρέτη της κόκκινης σόλας θα διαρκέσει μέχρι τον Ιουλίου και για όποια γνήσια shoe lover βρεθεί στην γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί απαραίτητη στάση του ταξιδιού τους. Μέσα στους έξι διαφορετικούς χώρους που εκτυλίσσεται, στον πρώτο όροφο του «Παλατιού της Χρυσής Πύλης» μπορείς να δεις ολοκληρωμένο το έργο του Louboutin μέσα από κομμάτια που πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό αλλά και μέσα από την ιστορία και το τρόπο που κρύβεται πίσω από την κατασκευή τους.

IMG 0168 copy

Η έκθεση αυτή, η πιο σημαντική στον χώρο της μόδας που «τρέχει αυτή τη στιγμή στο Παρίσι, είναι μια πρόσκληση για να ανακαλύψουμε όλοι από κοντά το πλούσιο σύμπαν του Christian Louboutin. Ένα σύμπαν γεμάτο με το πάθος του για ταξίδια, για τον κόσμο της pop culture, του θεάτρου, του χορού, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Αποκαλύπτοντας όλες αυτές τις πηγές εμπνεύσεις του designer, η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή από τα πιο «πολύτιμα» έργα της προσωπικής του συλλογής και ταυτόχρονα δανείζεται ιconic Louboutin κομμάτια -όπως τα ροζ πέδιλα με βολάν που φορούσε η Carrie Bradshaw στους τελευταίους κύκλους του «Sex&The City»- από δημόσιες συλλογές, μερικές από τις οποίες δεν έχουν ποτέ παρουσιαστεί ολοκληρωμένες όπως τώρα, αλλά και από άλλες που προέκυψαν από αποκλειστικές συνεργασίες του Louboutin με A-list stars.

IMG 0175 copy

Tα παπούτσια του σχεδιαστή «στέκονταν» ισάξια ανάμεσα σε έργα τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς που εμφανίζονται ως μέρος του σκηνικού στην έκθεση. Βιτρό από το Maison du Vitrail, ένα κομμάτι από ασημένιο, φορητό αμαξίδιο από την Σεβίλλη και ένα καμπαρέ-γλυπτό από το Μπουτάν, δεσπόζουν ανάμεσα στα χρυσοποίκιλτα mules, στις -classic with a twist- Pigalle και στα booties διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους, αναπαριστώντας με άρτιο τρόπου τη σύνδεση που κάνει ο Louboutin ανάμεσα στο περιβάλλον, στην τέχνη και στα παπούτσια που σχεδιάζει .

Η έκθεση παρουσιάζει επίσης συνεργασίες που δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί ποτέ στο ευρύ κοινό, με καλλιτέχνες που είναι σημαντικοί γι 'αυτόν: ο σκηνοθέτης και φωτογράφος David Lynch, η διάσημη multimedia artist της Νέας Ζηλανδίας, Lisa Reihana, το βρετανικό σχεδιαστικό δίδυμο, Whitaker Malem, ο Ισπανός χορογράφος Blanca Li και ο Πακιστανός καλλιτέχνης, Imran Qureshi, ήταν κάποιοι από αυτούς που μαζί με τη Suzy Menkes (την πιο διάσημη Fashion Editor του κόσμου, από την βρετανικής Vogue) και την γνωστή burlesque χορεύτρια – μοντέλο, Dita Von Teese, ήταν χθες εκεί για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Γάλλο shoe designer.

Αυτήν την έκθεση, που βρέθηκε το Queen.gr από την πρώτη μέρα του πάρτι των εγκαινίων της, δεν πρέπει να την χάσει κανείς επισκέπτης της Γαλλικής πρωτεύουσας. Γιατί μπορεί να υπάρχουν γυναίκες που να μην έχουν πάθος με τα παπούτσια (αν και δεν ξέρουμε πού μπορεί να βρίσκονται) και να μην τα «αγαπούν» τόσο όσο άλλες, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην υποκλίνεται και να μην αγαπάει το ταλέντο του Christian Louboutin... είτε είναι shoe lover, είτε όχι!




Δες επίσης: Models off duty και όχι μόνο: Street style εμφανίσεις από τους δρόμους του Παρισιού