#PFW Day 7: Tα μπλαζέ κορίτσια του Giambattista Valli και το αυθεντικά Παριζιάνικο στυλ τους

Διονυσία Καλαποθαράκου
#PFW Day 7: Tα μπλαζέ κορίτσια του Giambattista Valli και το αυθεντικά Παριζιάνικο στυλ τους

Δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να αποτυπώσει καλύτερα το «French Girl Attitude» σε μία συλλογή.

 

IMG 0991 copy
IMG 0992 copy
IMG 0994 copy

«Είναι απόμακρη, είναι μοναδική, δεν ασχολείται με τις ασήμαντες λεπτομέρειες, εστιάζει μόνο σε ό,τι την αφορά. Έχει αυτοπεποίθηση και νιώθει ελεύθερη», έτσι περιέγραψε ο Giambattista Valli τη γυναίκα της συλλογής του, τη γυναίκα για την οποία σχεδίασε, τη γυναίκα σήμερα. Η σύγχρονη Γαλλίδα με τις καταβολές από τη μητέρα και τη γιαγιά της που την έχουν μάθει να μην φοράει καλσόν ούτε τον χειμώνα, να αγαπάει τα καπέλα και τα headpieces, να τολμάει το ανδρόγυνο στυλ χωρίς να φοβάται ότι θα επισκιάσει τη θηλυκότητά της… αποτυπώθηκε χθες στο λευκό catwalk που στήθηκε μέσα στο μουσείο Γραφικών τεχνών στην Rue de Rivoli με φόντο έναν τοίχο με απλικαρισμένα ροζ τριαντάφυλλα.

Κομμάτια αφόρητα κομψά και ντελικάτα, όπως ένα ασύμμετρο κόκκινο φόρεμα, εμφανιζόντουσαν μπροστά στα μάτια μας μαζί με 70s μεσάτα κοστούμια και 60s, funky, mini φορέματα από μουσελίνα και ταφτά. Ρομαντικά floral total looks, κάπες από φτερά, preppy tweed dresses και blazers, αέρινα gowns με λεπτομέρειες από τούλι, μακριά μιλιτέρ παλτό, ταγιέρ με sexy σκισίματα στο πλάι: όλα μέρος μία γκαρνταρόμπας που περιγράφει τη σύγχρονη Παριζιάνα με τον λιγότερο γλυκανάλατο και το πιο εύστοχο τρόπο.


Ο Valli με αυτήν του τη συλλογή δεν ήθελα απλά να μας (ξανά) δείξει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: πως ξέρει να κάνει Υψηλή Ραπτική και να επαναπροσδιορίζει το glamourous, ballroom style κάθε σεζόν. Ήθελε να μας δείξει πως καταφέρνει να πιάσει τον παλμό και τη δυναμική κάθε περιόδου στη ζωή μιας γυναίκας. Ήθελε να μας δείξει πως τα πράγματα δεν είναι μονόπλευρα και μονοδιάστατα ούτε σε ό,τι αφορά την αισθητική. Μία γυναίκα δεν «χρειάζεται να είναι ή γατούλα ή μάγισσα», όπως έλεγε και η Miranda στο Sex&The City. Mπορεί να παίζει με τολμηρά αξεσουάρ, να φοράει βέλο, καπέλα και παπιγιόν την ίδια στιγμή που είναι σοφιστικέ και επιβλητική μέσα στο μαύρο, τρίκουμπο σακάκι της. Το εκλεπτυσμένο ύφος μπορεί να είναι αλληλένδετο με το γαλλικό DNA, αλλά ο Valli δεν έρχεται να σπάσει αυτήν την «γενετική αλυσίδα του», μόνο να την εξελίξει! In a good way…

Δες επίσης: #PFW DAY 6: H αφόρητα γοητευτική θεατρικότητα των ρούχων του Philippe Perissé