Zimmermann A/W 2021: Mία συλλογή που μας θυμίζει και πάλι τη διασκεδαστική πλευρά της μόδας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Zimmermann A/W 2021: Mία συλλογή που μας θυμίζει και πάλι τη διασκεδαστική πλευρά της μόδας

Και ξαφνικά η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, απέκτησε ζωή!

To 2020 ήταν αντικειμενικά μία πολύ δύσκολη χρονιά για οκόκληρο τον πλανήτη (γενικά) αλλά και για τον κόσμο της μόδας (ειδικά). Κλειστά καταστήματα, ακυρωμένες παραγγελίες, επιχειρήσεις που δεν αντέχουν αυτήν την υγειονομική κρίση που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή και κλείνουν, πράγματα δυσάρεστα που ανέδειξαν όμως μία ακόμα πτυχή αυτής της βιομηχανίας, την ανθεκτικότητά της και την προσαρμοστικότητά της. Στο τέλος της ημέρας τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργικότητα και να καταπνίξει τη διασκεδαστική πλευρά της μόδα και βλέποντας το τελευταίο fashion show του Οίκου Zimmermann -παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης και αφορά τη σεζόν A/W 2021- θυμηθήκαμε και πάλι πως είναι να διασκεδάζεις με το ντύσιμό σου και να μην σε νοιάζει μόνο η χρηστική πλευρά των ρούχων σου.

https://www.instagram.com/p/CLcsuh2JDNp


Ο Οίκος Zimmermann έχει έδρα του το Σίδνεϋ, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί αυτή να είναι μία χειμερινή συλλογή αλλά εκεί ταυτίζεται με το δικό τους καλοκαίρι. Με ηλιόλουστες μέρες και φωτεινούς ανθρώπους. Με την ανάγκη όλων μας να «ντυθούμε και πάλι». Είναι μία collection εμπνευσμένη από το «Countdown», ένα διάσημο αυστραλιανό μουσικό πρόγραμμα που προβλήθηκε τη δεκαετία του '70 και του '80. Εκείνη την εποχή μεσουρανούσαν οι Blondie, οι ABBA και οι Stooges και η Creative Director του brand, Rita Zimmermann, θυμάται αυτό το σόου «σαν μια απόδραση, μια σπάνια ματιά στον έξω κόσμο με πολύ εμπνευσμένα κοστούμια που πάντα μου έκαναν εντύπωση».

https://www.instagram.com/p/CLd7Lq7BNh4


Και έτσι κάπως δημιουργήθηκε μία collection, που θα δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery, και συνδυάζει την αισθητική της δεκαετίας του ’70 που χαρακτήριζε το show με διάφορα χαρακτηριστικά patterns και designs του Οίκου, όπως τα βικτωριανά ντεκολτέ, τα φουσκωτά μανίκια και τα floral υφάσματα. Βoho πουκάμισα, groovy κοστούμια, flare pants, sexy mini φορέματα με υπερβολικά μεγάλους γιακάδες, αλλά και μοτίβα με κεραυνούς ή κομμάτια διακοσμημένα με ροζ κρυστάλλους, προσδίδουν μία ευχάριστη νότα στο ντύσιμό μας για την επόμενη σεζόν και προκαλούν όσους βλέπουν τη μόδα αποκλειστικά σοβαρά και πρακτικά…να το ξανασκεφτούν. Με πανδημία ή χωρίς πανδημία τα ρούχα πρέπει να μας εκφράζουν, όχι απλά να μας ντύνουν.

https://www.instagram.com/p/CLcxikGJJPr


Μπορεί, λοιπόν, εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ότι ο Οίκος Zimmermann δεν επηρεάστηκε καθόλου από την πραγματικότητα του Covid-19, τα πρώτα jeans όμως που παρουσίασε ποτέ το brand, αντικατοπτρίζουν την παγκόσμια στροφή προς τα casual, καθημερινά ρούχα. H «στολή» που όλες αγαπάμε να φοράμε: ένα πουκάμισο που φτάνει στα μισά της λεκάνης, με skinny jean και μπότες, μπορεί να έχει τώρα την υπογραφή ενός τόσο μεγάλου Fashion House και αυτό το λες και νίκη των «βασικών κομματιών» της γκαρνταρόμπας μας. Ας είναι ο επόμενος χειμώνας -και η μόδα του- όπως μας αξίζει: διασκεδαστικός!
Δες επίσης: 7 items που φορούν οι πιο κομψές γυναίκες στον κόσμο αυτήν την περίοδο