Το Fashion Calendar του Σεπτεμβρίου έφτασε - Τι να περιμένεις από τις 4 Εβδομάδες Μόδας SS22

Νατάσσα Σχοινά
Το Fashion Calendar του Σεπτεμβρίου έφτασε - Τι να περιμένεις από τις 4 Εβδομάδες Μόδας SS22

Ένας μήνας αφιερωμένος στη μόδα.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν ορατές την περσινή χρονιά. Ο τομέας της μόδας πλήγηκε αισθητά. Εκείνος, όπως και τα περισσότερα events που βασίζονταν στο σόου δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν λόγω των προβλεπόμενων κοινωνικών αποστάσεων και του περιορισμού στον αριθμό των επισκεπτών.

Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι Εβδομάδες Μόδας spring/summer 2022 προβλέπονται γεμάτες και έτοιμες να υποδεχθούν μεγάλες λίστες προσκεκλημένων, θυμίζοντας ξανά τις εποχές που δεν υπήρχαν ιοί και οι πανδημίες ήταν μόνο σενάριο κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας γεμάτος από fashion events και το πρόγραμμα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ. Ίσως επειδή καλύπτει την ανάγκη τοι κοινού για glamour και όλα όσα έχει στερηθεί αυτά τα χρόνια.

Το fashion calendar του Σεπτεμβρίου

New York Fashion Week: 7-12 Σεπτεμβρίου

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες Εβδομάδες Μόδας του ημερολογίου, στην οποία αναμενόμενα δίνουν το παρών οι πιο διάσημοι οίκοι μόδας, όπως Michael Kors, Coach, Carolina Herrera, Proenza Schouler, Rodarte, κλπ.

Η New York Fashion Week θα ανοίξει με την ανεξάρτητη σχεδιάστρια Collina Strada και θα ολοκληρώσει με Tom Ford τιμώντας τον πρόεδρο του CFDA (σ.σ. Council of Fashion Designers of America).



Τη διαφορά θα κάνει ο οίκος Moschino που, ενώ συνήθως παρουσιάζει στο Μιλάνο, φέτος έχει επιλέξει τη Νέα Υόρκη. Ο Oscar de la Renta θα παρουσιάσει ηλεκτρονικά.

London Fashion Week: 17-21 Σεπτεμβρίου

Αμέσως μετά τη Νέα Υόρκη, σειρά έχει μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αγαπάει το διαχρονικό και το vintage. Στο Λονδίνο θα δεις τις παρουσιάσεις σχεδιαστών, όπως Yuhan Wang, KNWLS, Nensi Dojaka, Erdem, Richard Quinn, κ.α.

Η Vivienne Westwood, o Nicholas Daley και ο Matty Bovan δε θα πραγματοποιήσουν shows live, αλλά δε θα απέχουν. Θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους ηλεκτρονικά.



Milan Fashion Week: 21-27 Σεπτεμβρίου

Οι μεγαλύτεροι Ιταλικοί οίκοι μόδας πρόκειται να παρελάσουν τις δημιουργίες τους στο catwalk του Μιλάνου. Versace, Giorgio Armani, Fendi, Prada, Dsquared2, Jil Sander έχουν ήδη επιβεβαιώσει τις φυσικές τους παρουσίες, ενώ οι νεότεροι οίκοι φαίνεται πως θα παρουσιάσουν ηλεκτρονικά.



Paris Fashion Week: 27 Σεπτεμβρίου-5 Οκτωβρίου

Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη πολλές λεπτομέρειες για την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι αλλά ένα πιθανό σενάριο είναι να δούμε περισσότερα σόου με φυσική παρουσία, όπως συνέβη και με την couture παρουσίαση τον Ιούλιο. Οι iconic Γαλλικοί οίκοι μόδας, όπως ο Dior και η Chanel, θα πάρουν τα ηνία.



Chanel Haute Couture FW 21/22: Η μαγεία του ιμπρεσιονισμού μέσα από τη μόδα