New York Fashion Week: Η μεγάλη επιστροφή του fashion glam στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας

Sabine Camhi
New York Fashion Week: Η μεγάλη επιστροφή του fashion glam στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας

Οι οίκοι που ανυπομονούμε να δούμε! Οι προβολείς στα catwalks για την σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 φωτίζουν ξανά το Μανχάταν σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. 

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, με 91 σχεδιαστές να παρουσιάζουν τις νέες τους συλλογές, ξεκινώντας με το brand Ulla Johnson και τελειώνοντας με τον Tom Ford.

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αυτή η σεζόν θα σηματοδοτούσε την επιστροφή στα «φυσικά» catwalk.

#NYFW: Kαι από σήμερα γυρίζουμε όλοι τα ρολόγια μας επτά ώρες πίσω


https://www.instagram.com/p/CTaFrm-AzvO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι σχεδιαστές που ανυπομονούμε να δούμε αυτήν την σεζόν

Το 2017, οι οίκοι Proenza Schouler, Rodarte, Thom Browne και Altuzarra εγκατέλειψαν τη Νέα Υόρκη για το Παρίσι για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, όμως, θα επιστρέψουν και μαζί τους πολλοί άλλοι ακόμα. Ο Tom Ford θα επανέρθει για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, αφού παρουσίασε το show του για το Φθινόπωρο του 2020 στο Λος Άντζελες.



Πέντε θρυλικά fashion shows που μπορείς να δεις τώρα online (videos)

Άλλοι γνωστοί σχεδιαστές που θα δούμε στο NYFW είναι οι: Michael Kors, Gabriela Hearst, Tory Burch, Oscar de la Renta, Jason Wu, Coach, Tanya Taylor, Prabal Gurung, Brandon Maxwell, Telfar, Phillip Lim και Victor Glemaud.

Τρία, όμως, από τα πιο αναμενόμενα fashion shows της σεζόν είναι αυτά του Ιταλικού οίκου Moschino, του Peter Dundas και του Peter Do, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εμφάνισης και των τριών brands στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

«Όταν πρωτοξεκινήσαμε, θέλαμε να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε χωρίς τον Τύπο, χωρίς ένα όνομα, χωρίς το παραδοσιακό σύστημα. Τρία χρόνια μετά, νιώθουμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα show… Είμαστε εδώ και έχουμε κάτι να πούμε», ανέφερε ο σχεδιαστής Peter Do.

Εικονικές επιδείξεις μόδας

Παρόλο που οι περισσότερες πασαρέλες θα έχουν φυσική παρουσία, μερικοί σχεδιαστές θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν live streaming για το κοινό τους, ενώ τα showrooms άλλων δημιουργών θα είναι digital και αυτήν την σεζόν.

Oι οίκοι που θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους μέσω live streaming είναι οι: Ulla Johnson, Oscar de la Renta, Pamella Roland, Loring New York, Claudia Li και Concept Korea. Τα shows τους θα είναι διαθέσιμα online στο NYFW.com.

Εστίαση σε αναδυόμενους και ανεξάρτητους σχεδιαστές

Ένα σημαντικό στοιχείο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης είναι η έμφαση σε αναδυόμενους και ανεξάρτητους σχεδιαστές, πολλοί από τους οποίους θα κάνουν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους αυτήν την σεζόν.

Τόσο ο Αφροαμερικανός σχεδιαστής, Sergio Hudson, όσο και το νεοϋορκέζικο brand Markarian – οι οποίοι σχεδίασαν τα ρούχα της Michelle Obama και της Jill Biden αντίστοιχα στην ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ - θα πραγματοποιήσουν πασαρέλες με φυσική παρουσία.



Ο συνδυασμός καθιερωμένων και ανεξάρτητων brands στο NYFW έχει ως στόχο την ανάδειξη της ανθεκτικότητας και της ανεξαρτησίας της αμερικανικής μόδας και της Νέας Υόρκης ως παγκόσμια δύναμη της μόδας.

Αν θες, λοιπόν, να πάρεις έμπνευση για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, δες στην gallery παρακάτω τα highlights του New York Fashion Week AW21.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Imax Tree Prabal Gurung SS20