NYFW: Ο Joseph Altuzarra αποθεώνει την αναγέννηση της Νέας Υόρκης με μια ονειρική συλλογή

Sabine Camhi
NYFW: Ο Joseph Altuzarra αποθεώνει την αναγέννηση της Νέας Υόρκης με μια ονειρική συλλογή

Ο σχεδιαστής προσεγγίζει την πολυπολιτισμικότητά του καθώς επιστρέφει στην Νέα Υόρκη μετά από τέσσερα χρόνια!

Το 2017, ο Αμερικανός σχεδιαστής Joseph Altuzarra ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, με στόχο να πετύχει περισσότερα με τη συμμετοχή του στις πασαρέλες του Παρισιού. Σήμερα, μετά από οκτώ σεζόν παρουσίασης των συλλογών του στην γενέτειρά του, το Παρίσι, ο σχεδιαστής αποφάσισε να επιστρέψει στο «Μεγάλο Μήλο».

«Πέρασα το 2020 στη Νέα Υόρκη και είμαι στην πραγματικότητα Νεοϋορκέζος», δήλωσε ο 39χρονος σχεδιαστής: «Θέλω να είμαι μέρος αυτής της κοινότητας. Θέλω να είμαι μέρος αυτής της επαναγέννησης και της επανένταξης της σκηνής μόδας της Νέας Υόρκης».

NYFW: H S/S 2022 συλλογή του Jeremy Scott για τον Moschino μας ταξίδεψε στην παιδική μας ηλικία

Η έμπνευση του για την SS22 συλλογή

Ο Γάλλος-Αμερικανός-Κινέζος σχεδιαστής έχει ρίζες στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Και οι δύο πρωτεύουσες της μόδας έχουν επηρεάσει την ενδυναμωτική, αισθησιακή προσέγγισή του στο ντύσιμο της σύγχρονης γυναίκας. Κάτι περισσότερο από σημεία σε έναν χάρτη, αποτελούν μέρος της πολυπολιτισμικής ταυτότητάς του, την οποία εξερευνά στις συλλογές του.

Ο Altuzarra πέρασε τον τελευταίο χρόνο σχεδιάζοντας τη νέα συλλογή, η οποία αντικατοπτρίζει την αίσθηση της αναγέννησης που βίωσε στην πόλη όταν βγήκε από το lockdown.

«Ήταν μια συναισθηματική εμπειρία, το να βρίσκομαι εδώ το 2020 και να βιώνω μια πραγματικά θλιβερή κατάσταση» δήλωσε ο Altuzarra. Καθώς η πόλη ξανά άνοιξε, «ήθελα να νιώσω ότι ήμουν μέρος αυτής της κοινότητας της Νέας Υόρκης που έκανε την πόλη καλύτερη».


https://www.instagram.com/p/CTuvKXar5ch/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα αγαπημένα μας looks

Οι σιλουέτες ποικίλαν, ενώ η χρωματική παλέτα κυμάνθηκε από ουδέτερες αποχρώσεις (άσπρο, μαύρο), μέχρι «εκρήξεις» μπλε, κόκκινου, μοβ και χρυσού.

Screenshot 2021-09-12 at 22.36.36.png

Οι δερμάτινες ζώνες, μικρές και μεγάλες, ήταν το κλειδί για τις τέλειες σιλουέτες στο show του οίκου Altuzarra. Η supermodel Gigi Hadid άνοιξε την πασαρέλα με ένα tie-dye matching set.

Screenshot 2021-09-12 at 22.30.19.png

Ειδικές θέσεις είχαν τα αέρινα φορέματα και οι φούστες μήκους maxi με κόψιμο στο πλάι, τα elegant σακάκια (σε μωβ παστέλ και λευκό) με χρυσά κουμπιά, αλλά και ένα λευκό shirt dress φορεμένο με μια μαύρη δερμάτινη ζώνη με χρυσή αγκράφα.

Screenshot 2021-09-12 at 22.34.00.png
Screenshot 2021-09-12 at 22.34.51.png

Την τελευταία πινελιά στα looks έδωσαν τα boho chic χτενίσματα που δημιούργησε η ομάδα του TRESemmé backstage. Τα μοντέλα παρέλασαν με μαλλιά γεμάτα υφή και χαρακτήρα αλλά και accent braids που «προσγείωναν» το σύνολο και το έκαναν απόλυτα relatable.

Altuzarra S22 002

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Altuzarra SS22