PFW: H Maria Grazia Chiuri τιμά τον Marc Bohan με την SS22 συλλογή του οίκου Dior

Sabine Camhi
PFW: H Maria Grazia Chiuri τιμά τον Marc Bohan με την SS22 συλλογή του οίκου Dior

Ο θρύλος της γαλλικής μόδας, Marc Bohan, ήταν επί σχεδόν τρεις δεκαετίες σχεδιαστής του οίκου!

Με την άνοδο της vintage fashion τα τελευταία χρόνια, πολλοί σχεδιαστές κάνουν βουτιά στα αρχεία των οίκων μόδας τους για να αντλήσουν έμπνευση για τις νέες συλλογές τους. Για τη Maria Grazia Chiuri, η ιστορία του Maison Dior και συγκεκριμένα ο χρόνος του σχεδιαστή Marc Bohan στο τιμόνι του οίκου ήταν μια περίοδος ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Οι ωραιότερες street style εμφανίσεις από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι για την Άνοιξη 2022

Αναβιώνοντας το «Slim Look» της δεκαετίας του ‘60

Όταν σχεδίαζε την παιχνιδιάρικη συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, η Chiuri εξερεύνησε τον δημιουργικό κόσμο του Marc Bohan. Συγκεκριμένα, εστίασε στην «Slim Look» collection του σχεδιαστή που παρουσιάστηκε το 1961 και που καθόρισε μια ολόκληρη γενιά. Ο Marc Bohan αγαπήθηκε από πολλές διάσημες γυναίκες για τη θηλυκότητα και την κομψότητα των γραμμών του. Η Elizabeth Taylor, μάλιστα, φαίνεται να ήταν μια μεγάλη θαυμάστριά του, αφού σύμφωνα με το AP είχε παραγγείλει 12 φορέματα αμέσως μετά το εμβληματικό του show.

Στην SS22 συλλογή της, η Maria Grazia Chiuri ανανέωσε το «Slim Look» του Bohan σε ένα ευρύ φάσμα από πολύχρωμα looks που συνδυάζουν σύγχρονα σχέδια με color blocking της δεκαετίας του ‘60.

Για να βρει έναν τρόπο να εκφράσει τις ιδέες της, επικοινώνησε με την Ιταλίδα καλλιτέχνη Anna Paparatti, 85 ετών, η οποία δημιούργησε ένα γεωμετρικό σκηνικό σε ένα παράρτημα μέσα στον κήπο Tuileries του Παρισιού. Στα 20 της, η Paparatti ήταν μέρος της διεθνούς avant-garde τέχνης και της μουσικής σκηνής που μαζευόταν στο Piper Club της Ρώμης. Μέσω της πολυεπίπεδης κυκλικής σκηνής όπου ένα band έπαιζε ιταλική disco μουσική, η Maria Grazia Chiuri είχε στόχο να μας ταξιδέψει πίσω στη δεκαετία του ΄60, στο dancefloor αυτού του θρυλικού club.


https://www.instagram.com/reel/CUUY4NnD28y/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CUU_ysrjrKF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα looks που ξεχώρισαν

Η συλλογή ήταν γεμάτη από κομψά σακάκια σε boxy γραμμή, color-blocked παλτό, σπορ γιλέκα, φορέματα σε Α γραμμή και μια σειρά από μεταξωτές πιτζάμες μπόξερ συνδυασμένα με μπότες ή mary janes. Η χρωματική παλέτα από κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί, βατόμουρο και ναυτικό μπλε έκλεψε την παράσταση. «Κάτι graphic και καθαρό, minimal και θετικό. Γιατί πιστεύω πως πρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία».



Σε γενικές γραμμές, το show ανέδειξε την ικανότητα της Chiuri να προσαρμοστεί στον γρήγορα εξελισσόμενο χώρο της μόδας μετά την πανδημία, όπου οι πελάτες αναζητούν συνεχώς κάτι καινούργιο και κάτι glamorous.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Dior SS22