O LaQuan Smith μεταφέρει τον παλμό της FW στο Queen.gr: Μόδα, ομορφιά και ενδυνάμωση με φόντο τη ΝΥ!

Κατερίνα Ιωακείμ
O LaQuan Smith μεταφέρει τον παλμό της FW στο Queen.gr: Μόδα, ομορφιά και ενδυνάμωση με φόντο τη ΝΥ!

Ο αγαπημένος Νεοϋορκέζος σχεδιαστής φέρνει στη ζωή μας το glam και τη λάμψη της NY: «Οι συλλογές μου επηρεάζονται πάντοτε από δυνατές γυναίκες! Η SS2022 collection ήταν το δικό μου ερωτικό γράμμα προς τη Νέα Υόρκη και όλο της το glamour»!

Ο παλμός, η γοητεία, τα μυστικά και η ενέργεια της Μητρόπολης του κόσμου στην υπηρεσία της μόδας! Η συγκλονιστική Spring Summer 2022 συλλογή του ανατρεπτικού LaQuan Smith, του σχεδιαστή που λατρεύουν οι celebrities και εκατομμύρια fashionistas σε όλο τον κόσμο, σκαρφάλωσε στον 8ο όροφο του Empire State Building για να στείλει το μήνυμά της σε κάθε γυναίκα που βγαίνει από αυτή την περίοδο περιορισμών και μοναξιάς της πανδημικής κρίσης αποφασισμένη να γιορτάσει τη ζωή.

Από το πιο εμβληματικό κτίριο της Νέας Υόρκης, και με φόντο τους προβολείς της NYFW ο αγαπημένος σχεδιαστής μιλά στο Queen.gr για όλα όσα θα καθορίσουν το στιλ, τα beauty looks (πόσo ξετρελαθήκαμε με τα hair looks του TRESemmé!) και τη ψυχολογία μας από σήμερα και μέχρι το λαμπερό καλοκαίρι του 2022.

Laquan Smith sillogi nea yorki9

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που επιστρέψαμε σε catwalks με κοινό στη front row έπειτα από τόσο καιρό περιορισμών. Ένα μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας του brand μου είναι η ενέργεια και η θέρμη του runway. Πολλά από τα ρούχα μου πρέπει να ανέβουν στο catwalk για να αντιληφθείς πλήρως το όραμά μου. Ήταν απίστευτο να παραβρίσκομαι ο ίδιος μπροστά στο fashion crowd στο οποίο θα παρουσίαζα αυτή τη συλλογή, για την οποία έχω δουλέψει τόσο σκληρά», μας λέει ο νεοϋορκέζος LaQuan Smith λίγες ώρες μετά το πιο εντυπωσιακό σόου που έγινε ποτέ στα runways της New York Fashion Week!

Ο σχεδιαστής που κατάφερε να ανοίξουν για πρώτη φορά οι πόρτες του Empire State Building στο fashion crowd του πλανήτη απαντά σε όλες σου της ερωτήσεις και με κάθε του λέξη σε ταξιδεύει στους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Είσαι έτοιμη να περπατήσουμε μαζί στις λεωφόρους της New York;

Laquan Smith S22 075

Οι προηγούμενες collections σας είχαν μεγάλες επιρροές από δυναμικές γυναίκες που αποτελούν έμπνευση για όλες μας. Ποιες ήταν οι πηγές έμπνευσής σας για την SS22 συλλογή σας;

Οι συλλογές μου επηρεάζονται πάντοτε από δυνατές γυναίκες! Συγκεκριμένα για αυτή τη σεζόν η συλλογή ήταν το δικό μου ερωτικό γράμμα προς τη Νέα Υόρκη και όλο της το glamour!

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα που ελπίζετε πως θα μεταδώσετε με την SS22 collection του Οίκου;

Το μήνυμά μου, όπως πάντα άλλωστε, είναι η απενοχοποίηση του glamour.

Η Νέα Υόρκη σαν πόλη ή σαν σκηνικό έπαιξε σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζετε τις συλλογές σας;

Η Νέα Υόρκη πάντως παίζει σπουδαίο ρόλο στη διαδικασία γένεσης μιας συλλογής μου! Ο ρυθμός, η αίγλη και το στίγμα αυτής της πόλης με εμπνέει κάθε φορά.

Laquan Smith S22 025

Γιατί επιλέξατε το Empire State Building για την παρουσίαση της Spring/ Summer 2022 συλλογής σας;

Μεγαλώνοντας στη Νέα Υόρκη, οι σχολικές εκδρομές στο Empire State Building ήταν κομμάτι της ζωή μου! Αυτό το κόσμημα και η εικόνα της πόλης που έβλεπα από ψηλά ήταν κάτι που κουβαλούσα πάντοτε μέσα μου. Αυτό το κτίριο, που πρωταγωνιστεί από τον κινηματογράφο μέχρι τη μουσική, είναι για μένα η επιτομή της NYC. Σαν brand θέλω να συνδέομαι με την πολυτέλεια και τη λάμψη της Νέας Υόρκης, επομένως ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι σε αυτό το κτίριο για την παρουσίαση της συλλογής μου!

NYFW: Με θέα 360 μοιρών που κόβει την ανάσα ο LaQuan Smith αποθεώθηκε για την S/S 2022 συλλογή του


https://www.instagram.com/p/CTs8VSiFYYh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι σημαίνουν για εσάς τα ’90s και τα πρώτα 00s;

Νοσταλγία! Στο μεγαλύτερος μέρος τους συνδέονται με την εφηβεία και την πορεία μου προς της ενηλικίωση. Αυτές οι εποχές έχουν πάντα θέση μέσα στις συλλογές μου καθώς είναι ένα ασφαλές μέρος να φυλάξω τις αναμνήσεις από τα νεανικά μου χρόνια.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο look από την SS2022 συλλογή;

Είναι το ρούχο με το οποίο έκλεισα την παρουσίασή μας στο catwalk: Ένα χειροποίητο μίνι φόρεμα με χάντρες, για το οποίο χρειάστηκε δουλειά δύο εβδομάδων στην Ινδία προκειμένου να ολοκληρωθεί. Το χειροποίητο προϊόν και η υψηλή ποιότητα είναι μια απόδειξη της εξέλιξής μου σαν σχεδιαστής.

Laquan Smith S22 111

Το ντεμπούτο σας στις εβδομάδες μόδας έγινε όταν ήσασταν μόλις 21 ετών. Έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια στα shows, πώς θα λέγατε ότι έχετε εξελιχθεί σαν σχεδιαστής.

Μεγαλώνω και εξελίσσομαι με κάθε τρόπο. Και στη δουλειά μου, και στην αισθητική και στις προθέσεις μου εξελίσσομαι διαρκώς.


https://www.instagram.com/p/CTkxa3glair/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με το Empire State Building ως φόντο για την παρουσίαση της συλλογή σας, τα hair looks έδειχναν επίσης εντυπωσιακά, δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα. Ποιες ήταν οι πηγές έμπνευσής σας σε αυτόν τον τομέα;

Τα μαλλιά αυτή τη σεζον ήταν ένας συνδυασμός έμπνευσης από το εθνικό μας μνημείο, το The Empire State Building, αλλά και μια ωδή σε όλες τις πλευρές της γυναικείας ύπαρξης. Έχω απομακρυνθεί πια από τα ομοιόμορφα look των κυριών μου και έχω στραφεί προς μια σειρά από μοναδικά vibes που ταιριάζουν σε κάθε ένα μοντέλο ξεχωριστά. Ένα λαμπερό βραδινό look με μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω, φυσικά σγουρά μαλλιά, μπούκλες και πλεξίδες, χαλαρές αλογοουρές πιασμένες πολύ ψηλά και συγκλονιστικά wavy looks! Μοναδικές επιλογές για κάθε μοντέλο ξεχωριστά που προσέφεραν αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση. Η stylist του TRESemmé, Lacey Redway, εκτέλεσε άψογα τα vibes που αναζητούσα χρησιμοποιώντας προϊόντα επαγγελματικής ποιότητας TRESemmé και όλο αυτό που δημιούργησε λειτούργησε τέλεια στο περιβάλλον του 86ο ορόφου με τα έντονα φυσικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να αποδοθεί υπέροχα η ροή της κολεξιόν μου.


https://www.instagram.com/p/CT7q6tzlG-I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς αντικατοπτρίστηκε η πρόθεσή σας για ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από το μακιγιάζ και τα hair looks του σόου σας;

Τα μαλλιά είναι πολύ σημαντικά για το brand μας γιατί είναι κάτι πολύ προσωπικό για την καθεμία από εσάς. Κάθε γυναίκα, κάθε μοντέλο έχει μια ιστορία να πει και τα μαλλιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Μας αρέσει να αναδεικνύουμε τα φυσικά στιλ και να τα αναβαθμίζουμε στα catwalks ώστε κάθε μοντέλο ξεχωριστά να μπορεί να πει την ιστορία του. Ένα μοντέλο μου είχε κάποτε πει στα backstage ότι την έκανα να νιώσει πως ήταν το μόνο άτομο μέσα στον χώρο. Σε ένα χαοτικό περιβάλλον όπως είναι τα παρασκήνια ενός catwalk το να είμαι σίγουρος πως το κάθε κορίτσι μου νιώθει άνετα είναι υψίστης σημασίας για μένα. Η ομάδα του TRESemmé είχε τον πλήρη έλεγχο ώστε να είναι σίγουρη πως είχαμε ό τι χρειαζόμαστε από προϊόντα και δημιουργική έμπνευση ενώ η Lacey είχε την ικανότητα και τις γνώσεις γύρω από κάθε τύπο μαλλιών ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα supermodels μας ένιωθαν την άνεση και την φροντίδα που είχαν εκείνη τη στιγμή ανάγκη.

Τα αγαπημένα looks της LaQuan Smith SS2022 συλλογής: