PFW: Η SS22 συλλογή του Saint Laurent είναι μια παριζιάνικη ωδή στη μόδα της δεκαετίας των '80s

Sabine Camhi
PFW: Η SS22 συλλογή του Saint Laurent είναι μια παριζιάνικη ωδή στη μόδα της δεκαετίας των '80s

Η συλλογή - ύμνος στη μόδα των '80s είχε φόντο τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ!

 

Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 του οίκου Saint Laurent, η οποία είχε στηθεί με θέα το σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον πύργο του Άιφελ, παρουσιάστηκε μπροστά από έναν τοίχο γεμάτο φώτα. Με 62 μαγευτικά looks, ο Anthony Vacarello, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, μας ταξίδεψε πίσω στη δεκαετία του ‘80.

YSL PFW SS2022

Η έμπνευση της συλλογής SS22

Η έμπνευση του show ήταν η συνάντηση μεταξύ του Yves Saint Laurent και της Γαλλοϊσπανίδας σχεδιάστριας μόδας, Paloma Picasso, η οποία έγινε η μούσα του ιδρυτή του οίκου και τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το «Le smoking tuxedo suit» το 1966 και τη συλλογή του 1971, «Scandal». Να σημειώσουμε πως, πριν από αυτό, το κοστούμι θεωρούνταν ένα αποκλειστικά ανδρικό ένδυμα. Όπως δήλωσε ο σχεδιαστής: «Η Chanel απελευθέρωσε τη γυναίκα και εγώ τής έδωσα δύναμη».


https://www.instagram.com/p/CUajIGYqfEm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το «more-is-more» θα κάνει μία δυναμική επιστροφή

Γι’ αυτήν την συλλογή, ο Anthony Vaccarello αναδεικνύει τη διαχρονική και αβίαστη κομψότητα του οίκου. Τα κομψά μαύρα looks, είτε πρόκειται για boxy blazers με βάτες είτε για barely-there φορέματα, έθεσαν τις βάσεις για αυτή τη φαντασμαγορική συλλογή. Τα floral μοτίβα πάνω σε κολλητές ολόσωμες φόρμες αποπνέουν έντονα vintage αισθητική.



Τα σακάκια με τις μεγάλες τετράγωνες βάτες, χρειάστηκαν μήνες για να τελειοποιηθούν. Πρόθεση του Vaccarello ήταν μάλιστα «να φτιάξει όλα εκείνα τα oversized τζάκετ που έχει βαρεθεί να βλέπει στο Instagram». Τα δερμάτινα γάντια σε κόκκινο και μπλε, τα faux κοσμήματα σε γεωμετρικά σχέδια, τα oversized στρογγυλά γυαλιά, τα χρυσά και στρογγυλά κουμπιά σε σακάκια, οι αγκράφες στις γόβες και οι φαρδιές ζώνες στη μέση απέδειξαν πως η «more-is-more» αισθητική των 80s, θα κάνει μία δυναμική επιστροφή τις επόμενες σεζόν. Οι αποχρώσεις του κόκκινου (το χρώμα αναφοράς στην Paloma Picasso), του μπλε και του μωβ χάρισαν στη συλλογή μία μοναδική ποικιλομορφία.

YSL PFW SS2022a

Συνέχισε για να δεις τα αγαπημένα μας looks από την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Yves Saint Laurent SS22