Spring - Summer 2022: Όλες οι βασικές τάσεις που πρέπει να γνωρίζεις από τον μήνα της μόδας

Sabine Camhi
Spring - Summer 2022: Όλες οι βασικές τάσεις που πρέπει να γνωρίζεις από τον μήνα της μόδας

Οι τέσσερις πρωτεύουσες της μόδας φανέρωσαν τον τρόπο που θα ντυθούμε την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022!

Οι οίκοι και οι σχεδιαστές έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους για τη μόδα της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Η επιστροφή των shows με φυσική παρουσία σηματοδότησε την επιστροφή του street style, του backstage drama, των απίστευτα glam beauty looks και φυσικά των κορυφαίων συλλογών για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Μέσα από τις δημιουργίες, στους στόχους τους ήταν να μας προσφέρουν χαρά και να μας χαρίσουν την ελπίδα ότι όλα θα γίνουν όπως πριν και ακόμα καλύτερα.

Πρώτη στάση: Nέα Υόρκη

Ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη, είδαμε το ντεμπούτο του Peter Do, επιστροφές των Rodarte, Thom Browne και Tom Ford, αλλά και την εμφάνιση - έκπληξη του οίκου Moschino.



Fashion Week: Τα αξεσουάρ κυριαρχούν στις πασαρέλες των ανοιξιάτικων συλλογών - Πιο glam από ποτέ!

Δεύτερη στάση: Λονδίνο

Στην άλλη άκρη του ωκεανού, πολλοί γνωστοί σχεδιαστές (Matty Bovan, Vivienne Westwood και J.W Anderson) παρουσίασαν τις συλλογές τους σε digital μορφή, όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν εντυπωσίασαν. Οι ανερχόμενοι σχεδιαστές, όπως οι Chet Lo, KNWLS, Nensi Dojka και Rejina Pyo, υπερασπίστηκαν έντονα τα αναδυόμενα και underground brands, με πρωτοποριακά σχέδια και προοδευτικά πρότυπα.


https://www.instagram.com/p/CUF1xqeMG0B/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τρίτη και τέταρτη στάση: Mιλάνο & Παρίσι

Στο Μιλάνο και το Παρίσι, είδαμε μια επιστροφή στην παράδοση, με πολυτελείς οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Fendi, Prada, Dior και Saint Laurent, να κάνουν βουτιά στο παρελθόν για να αντλήσουν έμπνευση και επιρροή για τις συλλογές τους. Η συνεργασία του Kim Jones και της Donatella Versace ήταν φαντασμαγορική, καθώς και το show του Olivier Rousteing που σηματοδότησε τα 10 του χρόνια στον οίκο Balmain.



Ενώ λοιπόν υπήρχαν αρκετά highlights από τον μήνα μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, ένα έχει μείνει στο μυαλό μας - τα ρούχα δεν είναι πλέον σχεδιασμένα για να μας κρύψουν, αλλά για να μας αναδείξουν. Μετά το lockdown, ο κόσμος θέλει να βγει, να διασκεδάσει και πιο συγκεκριμένα να φανεί.

Μετά από μια προσεκτική ματιά στις πασαρέλες, καταγράφουμε τις 8 τάσεις που ξεχώρισαν στο Fashion Month SS22.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Balmain SS22 Ρίγες