PFW: Η SS22 συλλογή του οίκου Chanel είναι ελπιδοφόρα και γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον

Sabine Camhi
PFW: Η SS22 συλλογή του οίκου Chanel είναι ελπιδοφόρα και γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον

Η Virginie Viard δημιούργησε μία πολύ αστραφτερή συλλογή γεμάτη χρώμα και ενθουσιασμό που αναβίωσε τα '80s!

Η αποκάλυψη της νέας Ready-to-Wear συλλογής του οίκου Chanel για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, έλαβε χώρα στο Grand Palais Éphémère την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Να θυμίσουμε πως λίγες ώρες πριν το πολυαναμενόμενο show, ο οίκος κυκλοφόρησε μία σειρά από ασπρόμαυρα video teasers και φωτογραφίες, στα οποία πρωταγωνίστρια ήταν το διάσημο μοντέλο Vivienne Rohner, η οποία άνοιξε και το catwalk.



Η έμπνευση της Virginie Viard για την συλλογή

Όπως δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard, η έμπνευση της για τη συλλογή Chanel Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 ήταν «ο ήχος των φλας που συνόδευαν τις πασαρέλες στα '80s, όταν τα μοντέλα περπατούσαν σε υπερψωμένα runway». Η σχεδιάστρια αναβίωσε αυτό το αίσθημα στην SS20 συλλογή της, καθώς οι φωτογράφοι έτρεξαν να πάρουν την θέση τους μπροστά στο catwalk μόλις τα φώτα άναψαν για να ξεκινήσει το show.

Spring - Summer 2022: Όλες οι βασικές τάσεις που πρέπει να γνωρίζεις από τον μήνα της μόδας

Η Viard ήθελε μ’ αυτόν τον τρόπο να αποδώσει ένα φόρο τιμής στο έργο των φωτογράφων που αποτύπωσαν διαχρονικά τις δημιουργίες του οίκου. «Ο Karl Lagerfeld συνήθιζε να φωτογραφίζει ο ίδιος τις καμπάνιες της Chanel. Σήμερα, επικαλούμαι τους φωτογράφους. Αγαπώ τον τρόπο που βλέπουν τη Chanel. Είναι μια στήριξη και με εμπνέουν» σημείωσε.



Τα looks που ξεχώρισαν

Σε γενικές γραμμές, όλα τα looks ήταν βασισμένα στην επιστροφή των 80s και στην αναβίωση της ρετρό αισθητικής εκείνης της εποχής. Τα χαμογελαστά μοντέλα ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δημιουργίες της Virginie Viard - στριφογύριζαν, πόζαραν και έκλειναν το μάτι στο κοινό (όπως παλιά), δημιουργώντας έτσι μία παιχνιδιάρικη και ανάλαφρη ατμόσφαιρα.

Στο επίκεντρο της συλλογής βρέθηκαν τα μονοχρωματικά μαγιό (σε άσπρο – μαύρο), τα οποία συνδυάστηκαν με fishnet φούστες, περίτεχνες ζώνες και πολλά κοσμήματα για να υποστηρίξουν βραδινά σύνολα. Από τη συλλογή φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα κλασικά tweed σακάκια του οίκου, σε mini, όμως, μήκος και σε πιο ζωντανά χρώματα, όπως το ροζ, το μοβ και το κίτρινο. Μερικά άλλα κομμάτια που έκλεψαν την παράσταση στην SS22 collection ήταν τα ριγέ co-ord σύνολα με παγιέτες, τα χρυσά κορμάκια, τα cycling shorts και οι sporty mini φούστες. Η Viard έκλεισε το show με μία σειρά από αέρινα σύνολα γεμάτα χρώμα και μοτίβα με πεταλούδες πάνω σε μαύρο σιφόν.


https://www.instagram.com/p/CUqOUtvod1y/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όσον αφορά στα αξεσουάρ, οι γόβες Mary Jane με τις αγκράφες, οι μπαλαρίνες και οι εμβληματικές καπιτονέ (σε καρδιά ή κύβο) και minaudiere τσάντες ξεχώρισαν και θα μας προσφέρουν μία έξτρα δόση λάμψης στα βραδινά καλοκαιρινά μας σύνολα.

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα αγαπημένα μας looks από τη συλλογή και να κάνεις και εσύ μια βουτιά στις παλιές καλές εποχές!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Spring/Summer 2022 Chanel