NYFW: Οι 7 τάσεις που συγκρατήσαμε από τις AW22 συλλογές

Sabine Camhi
NYFW: Οι 7 τάσεις που συγκρατήσαμε από τις AW22 συλλογές

Από παγιέτες μέχρι και φτερά, αυτά είναι τα trends που θα υιοθετήσουμε το επόμενο φθινόπωρο.

Ενώ κάποιοι αναρωτήθηκαν αν θα γίνει τελικά, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης επέστρεψε δυναμικά και έφερε στο προσκήνιο νέες τάσεις για τη σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2022 που σίγουρα κάθε fashionista θέλει να ακολουθήσει.

Είτε πρόκειται για το «Victorian Matrix» show του Christian Siriano, είτε για την προκλητική συλλογή του Dion Lee (στην οποία είδαμε μάσκες προσώπου να παραπέμπουν σε γυναικείο εσώρουχο), οι σχεδιαστές παρουσίασαν τολμηρά κομμάτια που προορίζονται για έναν μετά-πανδημικό κόσμο.

Παρόλο που έχουμε ακόμα να δούμε τα shows του Λονδίνου, του Μιλάνου και του Παρισιού, η Νέα Υόρκη ήδη καθιέρωσε τις βασικές τάσεις που θα υιοθετήσουμε όλοι το επόμενο φθινόπωρο. Οι φωτεινές αποχρώσεις - συχνά σε μονόχρωμα σύνολα - ξεχώρισαν σε πολλές συλλογές. Τα ρούχα εργασίας ή αλλιώς workwear απασχόλησαν επίσης πολλούς σχεδιαστές, όπως την Tory Burch, της οποίας τα sportswear εμπνευσμένα μπλέιζερ συνδυάζουν την άνεση και το structure.


https://www.instagram.com/p/CZ_H49zAIkm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η επιρροή του The Matrix και του metaverse - όπως φαίνεται από τα δερμάτινα looks του Christian Siriano και τα δερμάτινα παλτά του brand Coach - ήταν αναμφισβήτητη. Άλλοι σχεδιαστές όπως οι Collina Strada και Markarian άντλησαν έμπνευση από το παρελθόν.

Molly_Goddard_F22_sillogi.jpg

Σύμφωνα με την Molly Goddard, το combo πουλόβερ και η τούλινη φούστα θα είναι hot το φθινόπωρο

Επιπλέον, υπήρχαν πολλές συλλογές «ωδές προς στη Νέα Υόρκη», με πιο αξιοσημείωτη τη συλλογή Michael Kors, η οποία αιχμαλώτισε τη νυχτερινή ζωή μέσα από παγιέτες, φορέματα με cutouts, high heels και εντυπωσιακά oversized πανωφόρια. Τα φτερά επέστρεψαν επίσης δυναμικά, κοσμώντας το στρίφωμα κομματιών όπως τα mini φορέματα και σορτς.



Κάνε λοιπόν κλικ στην gallery που ακολουθεί για να αντλήσεις έμπνευση από τις 7 κορυφαίες τάσεις της σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2022.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

Διάβασε επίσης: