The 90's Revisited: Χαμηλοκάβαλα jeans, logo T-Shirts και spikey buns

Διονυσία Καλαποθαράκου
The 90's Revisited: Χαμηλοκάβαλα jeans, logo T-Shirts και spikey buns

H post-Covid 19 Fashion Week της Νέας Υόρκης μας γεννά στυλιστικές αναμνήσεις από την πιο εξωστρεφή δεκαετία της μόδας.

«Aν δεν υπήρχαν τα 90s θα έπρεπε να τα έχουμε εφεύρει», τολμάμε να πούμε παραφράζοντας τη διάσημη ρήση του Βολτέρου. Bomber jackets, lingerie φορέματα, καρό παντελόνια, Timberlands, scrunchies, τσάντες με αλυσίδα και denim, denim, denim σε όλες του τις μορφές, είναι μερικά μόνο από τα fashion trends που μεσουρανούσαν τη δεκαετία του ’90 και εξακολουθούν να φοριούνται με συνέπεια από τους fashion connoisseurs. Τα logo T-Shirts και φούτερ δεν τα βάζουμε καν στη λίστα με τις ενδυματολογικές επαναφορές γιατί ουσιαστικά δεν έφυγαν ποτέ από το προσκήνιο, απλά περίμεναν την άνοδο του athleisure και του εκλεπτυσμένου streetwear για να γίνουν και πάλι «αντικείμενα του πόθου» για κάθε ενημερωμένη γκαρνταρόμπα.

TRES

Kαι όλα αυτά τα vintage-like ρούχα και αξεσουάρ που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες στις street style φωτογραφίσεις των fashionable It-girls, τα είδαμε συγκεντρωμένα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και τα θαυμάσαμε στην πιο cool και ανεπιτήδευτη μορφή τους. Σημασία δεν έχουν, όμως, μόνο τα ρούχα για να εντάξεις αυθεντικά 90s vibes στην γκαρνταρόμπα σου, αλλά και τα μαλλιά. Και το TRESemmé είναι ο κυρίαρχος trendsetter στον τομέα των hair styles.

image008

Ασορτί, λοιπόν, με το low-rise jean σου και το oversized φούτερ σου μπορείς να κρατήσεις μία chain bag και μπορείς να δημιουργήσεις στα μαλλιά σου τρία χτενίσματα με funky αέρα που σε κάνουν να βλέπεις τη μόδα και την ομορφιά out of the box. Συγκεκριμένα με ένα athleisure look με 90s αισθητική επίλεξε ένα Spikey Crown. Τι είναι αυτό; Είναι τα αγαπημένα buns της Gwen Stefani εκεί γύρο στο 1998 όπου μπορούμε να το φτιάξουμε μόνες μας, εύκολα και απλά, με 3 μόνο προϊόντα: το TRESemmé Keratin Smooth Heat Protect Spray το οποίο εφαρμόζουμε σε νωπά μαλλιά και στεγνώνουμε απαλά με πιστολάκι, τον αφρό TRESemmé Volume & Lift που χρησιμοποιούμε στο μπροστινό μέρος των μαλλιών και στην συνέχεια τα χωρίζουμε σε 4 τμήματα και βάζουμε την λακ TRESemmé Flawless Volume που χρησιμοποιούμε για να φορμάρουμε τις άκρες από τα buns.

image009

Λίγα extravagant beauty στοιχεία είναι ό,τι πρέπει για να αναδείξεις το cool look σου που έρχεται κατευθείαν από τους δρόμους του Βrooklyn και της Νέας Υόρκης. Ένα ακόμα 90s trend που είναι εμπνευσμένο από την pop κουλτούρα αυτής της δεκαετίας, είναι τα μαλλιά με όγκο -«the bigger, the better», αγγλιστί- το «Big Blowout look» σύμφωνα με το TRESemmé. Το χτένισμα που λάτρεψαν τα top models στην «Freedom» εποχή είναι και πάλι επίκαιρο και έρχεται να δώσει ένα sexy twist στα office looks μας. Συνδύασε το καρό παντελόνι σου με ένα πουκάμισο σε παστέλ αποχρώσεις για να κάνει έντονη χρωματική αντίθεση και brogue shoes (πόσο 90s!) και τίναξε τα γεμάτα όγκο και κίνηση μαλλιά σου που μόλις έχεις ψεκάσει με την λακ TRESemmé Flawless Volume.

image010

Η πιο χαρακτηριστική τάση όμως από τη δεκαετία του ’90 είναι το ανεπιτήδευτο, off duty look που είχαν υιοθετήσει όλα τα cool girls της εποχής. Αυτό ενδυματολογικά μεταφράζεται σε ένα λευκό T-Shirt, σε ένα biker jacket και ένα loose jean σε light blue απόχρωση. Oλοκλήρωσε την χαλαρή εμφάνισή σου με το αγαπημένο hair style του TRESemmé, το «Model off-duty bun», μαζεύοντας με αβίαστο και φυσικό τρόπο πάνω τα μαλλιά σου.

Τα 90s δεν κρύβουν από πίσω τους μόνο διασκέδαση και ανεμελιά αλλά και μία βαθύτερη ανάγκη του να γυρίσει η μόδα σε πιο «natural» μονοπάτια. Μακριά από εξεζητημένα hair looks και υπερστυλιζαρισμένα outfits. Kαι σε αυτήν την «επιστροφή» το TRESemmé μας δείχνει τον δρόμο…