Η Chanel παρουσίασε μία haute couture συλλογή για σύγχρονα cowboy girls

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Chanel παρουσίασε μία haute couture συλλογή για σύγχρονα cowboy girls

Το όραμα της Mademoiselle Chanel ενώθηκε γαι άλλη μια φορά με τη σημερινή εικόνα του οίκου.

Τα shows της Chanel είναι σαν να πηγαίνεις για ακόμη μια φορά επίσκεψη στο σπίτι εκείνης της φίλης της γιαγιάς σου, με την εκπληκτική αισθητική και το αψεγάδιαστο κλασικό στυλ, η οποία αποπνέει παράλληλα τον σεβασμό και την οικειότητα. Έτσι και κάθε νέα συλλογή του οίκου Chanel έχει κάτι από την Mademoiselle Chanel, το όραμα και τις ιδέες της, που σε κάνουν να βλέπεις την ιστορία του κορυφαίου Maison με νέα, φρέσκια ματιά, αφιερωμένη στη γυναίκα του σήμερα, αφού αν κάτι ήταν προτεραιότητα για την Gabrielle Chanel αυτό είναι η ίδια η γυναίκα.

Αυτή τη φορά η Virginie Viard διάλεξε για σκηνικό τον ιππικό όμιλο Étrier de Paris, στο πάρκο της Βουλώνης. Ο καλλιτέχνης Xavier Veilhan ανέλαβε να δημιουργήσει μία «παιδική χαρά» με μεγάλα φουσκωτά καθίσματα, ρίγες και λευκή άμμο από τις Μαλδίβες, η οποία στρώθηκε στο πάτωμα και έκανε το catwalk κομμάτι του φυσικού χώρου. Το show ξεκίνησε με ένα μουσικό βίντεο και τον Pharrell Williams να παίζει ντραμς, φορώντας ένα tweed σακάκι του οίκου. Η μουσική γράφτηκε αποκλειστικά για την επίδειξη από τον Sébastian Teller.

Chanel-HC-atm-F22-001.jpg

«Σε αυτή τη νέα συλλογή, υπάρχουν κοστούμια, μακριά φορέματα όπως τα φανταζόταν η Mademoiselle Chanel στη δεκαετία του 1930: εφαρμοστά στο σώμα παρόλο που έχουν δυνατούς ώμους, και πλισέ φορέματα, όπως το νυφικό για παράδειγμα», δήλωσε η creative director της Chanel, Virginie Viard. «Και δαντέλα επίσης, ανακατασκευασμένη και όχι κεντημένη, αλλά βαμμένη ξανά από πάνω. Η παλέτα κινείται στο έντονο πράσινο, χακί, μπεζ, ροζ, πολύ μαύρο και ασημί».

Catwalk looks:

Τα κλασικά tweeds κυριάρχησαν ήδη από την έναρξη του show, με ιδιαίτερα χρώματα, σε maxi ταγιέρ, ενώ στην πορεία η συλλογή έγινε πιο minimal με 30s inspired φορέματα κοντά στο σώμα, με τα μαύρα βελούδα και τις διαφάνειες να απογειώνουν το luxury. Τα ρευστά φορέματα έδωσαν τη θέση τους σε tutu skirts μέχρι τον αστράγαλο και items με κεντημένα φτερά και πούλιες, που για ακόμη μία φορά ανέδειξαν την κορυφαία δεξιοτεχνία του ατελιέ της Chanel. Ο οίκος τίμησε το location του show και συνδύασε τα περισσότερα looks με μαύρες cowboy boots, με edgy μύτες.

https://www.instagram.com/p/Cfo3ZhGIQLf

Προσωπικά θεωρώ high lights τους μεγάλους signature φιόγκους στα hair looks των μοντέλων, τα μεγάλα καπέλα, το strapless νυφικό που έκλεισε το show και το μαύρο maxi παλτό του Look 3 με την bubbly υφή. Μία συλλογή που στο σύνολο της αποπνέει ακόμη το όραμα των Coco Chanel και Karl Lagerfeld.

Δείτε ολόκληρο το show: