Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου: Το street style ανέδειξε τα καλύτερα πανωφόρια της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου: Το street style ανέδειξε τα καλύτερα πανωφόρια της σεζόν
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Κλασικά, new age, ανατρεπτικά ή συνηθισμένα, τα πανωφόρια των Λονδρέζων έφεραν το φθινόπωρο στους δρόμους της πόλης.

Αν κάποιος γνωρίζει καλά το θέμα «πανωφόρι», τότε αυτός είναι σίγουρα ένας Λονδρέζος, με το ψυχρό κλίμα να κυριαρχεί ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και το φθινόπωρο να έρχεται ήδη από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Οπότε ένα ενημερωμένο πανωφόρι είναι must. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου είχαμε την ευκαιρία να δούμε στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας το inspo, που χρειαζόμασταν για να βρούμε το νέο μας αγαπημένο jacket , για τη σεζόν που διανύουμε.

Γενικά, το street style του Λονδίνου είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαικές πρωτεύουσες, οι οποίες έχουν ένα πιο κλασικό και χαρακτηριστικό στυλ. Το Λονδίνο, ως μία πολυπολιτισμική πρωτεύουσα προσφέρει την απόλυτη ελευθερία στους κατοίκους της να εκφραστούν και μέσα από το styling, αφού ήδη από τα 60s, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η κοιτίδα των πιο ανατρεπτικών τάσεων.

London-str-S23-0018.jpg

Τι είδαμε, λοιπόν, φέτος; Το φθινόπωρο του 2022 είναι μία παό τις ελάχιστες σεζόν, που προσφέρουν μία τόσο ευρεία γκάμα τάσεων και νέων trends, που συνοψίζονται λίγο-πολύ σε μία φράση: όλα μπορούν να δείξουν επίκαιρα, ανάλογα με τον τρόπο που θα το φορέσει κανείς. Ξεκινάμε, φυσικά, με τα δερμάτινα jackets σε biker στυλ και κάθε πιθανή γραμμή. Το vinyl φαίνεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, το ίδιο και τα φθαρμένα vintage items, όπως ένα δερμάτινο σακάκι, που μοιάζουν απόλυτα cool. Συνεχίζουμε με καμπαρντίνες και το γνωστό κυνηγετικό πανωφόρι της Barbour, που φωνάζει Λονδίνο.

Αν πάλι, ψάχνεις κάτι πιο ιδιαίτερο, πήγαινε για ένα πανωφόρι με boho αναφορές. Τα κρόσσια και το καστόρι είναι πάντα μια πετυχημένη επιλογή. Προσωπικά, λατρεύω ένα patchwork second hand μπουφάν για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο cozy. Φέτος, βέβαια επανήλθε και το flight jacket των 80s, ναι αυτό το περίφημο μπουφάν που φόρεσε ο Tom Cruise στο «Top Gun», αλλά και η πιο απλή εκδοχή του, το bomber jacket. Οι επιλογές είναι πολλές, για να βρεις το δικό σου αγαπημένο.

Βρες παρακάτω το απόλυτο inspo και βάλε ένα νέο ανατρεπτικό πανωφόρι στη συλλογή σου: