Ο Versace αποθέωσε το goth-girly style και η Kim Kardashian σε ρόλο σχεδιάστριας δίπλα στους D&G

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Versace αποθέωσε το goth-girly style και η Kim Kardashian σε ρόλο σχεδιάστριας δίπλα στους D&G

Τα δύο it girls των 00s, Paris Hilton και Kim Kardashian, πρωταγωνιστούν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Οι Ιταλοί σχεδιαστές ήταν ανέκαθεν loud, οπότε και η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου έχει κάθε φορά και κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρει. Ειδικά όταν μιλάμε για τον οίκο Versace, που έχει στιγματίσει τη μεγαλύτερη εποχή της μόδας, τη δεκαετία του 1990, μέσα από τις δημιουργίες του Gianni Versace. Αυτή τη φορά η Donatella θέλησε να κάνει ένα μικρό reminder στους παλιούς, και ένα μάθημα μόδας στους νέους, επαναφέροντας κάποια από τα iconic σχέδια του οίκου και βάζοντας τα δίπλα στη σύγχρονη street wear αισθητική, που κυριαρχεί.

Το ίδιο το σκηνικό μίλησε πριν ακόμη ξεκινήσει το show για την κεντρική ιδέα πίσω από τη νέα Sping/Summer συλλογή για το 2023, που δεν ήταν άλλο από το «a goddess gone grunge». Σκούρο μωβ χρώμα και επιβλητικές σκιές, μεγάλες τζαμαρίες, βιτρό και αναμμένα κεριά έδωσαν την goth ατμόσφαιρα, που απαιτούσε το concept. Τα looks που είδαμε στο runway επιβεβαίωσαν αμέσως τις υποψίες μας για το goth-ρομαντικό παραμύθι, που ήθελε να παρουσιάσει η Donatella Versace. Μονοχρωματικά σύνολα σε μαύρο, μωβ και φούξια με δέρμα, διαφάνειες, κρόσσια και ελαστικά υφάσματα δημιούργησαν sexy lingerie φορέματα, little black dresses, χαμηλοκάβαλα cargo παντελόνια και κάποια minis, που συνδυάστηκαν με πανύψηλα Mary Janes σε στυλ μπότας και κοντά πέπλα, που φορέθηκαν πάνω από τα τελευταία outfits, τα οποία και θύμισαν ένα στυλ «νεκρής νύφης».

https://www.instagram.com/p/Ci3IQobDTlq

Το catwalk έκλεισε η Paris Hilton με ένα φούξια, mini, ντραπέ φόρεμα με κρύσταλλα Swarovksi και ασορτί πέπλο, το οποίο στηρίχτηκε με μία custon τιάρα, που φτιάχτηκε αποκλειστικά για την εμφάνιση της στο ατελιέ, ακριβώς όπως εκείνη που φόρεσε η Madonna το 1995 για τη καμπάνια του οίκου. Η επιστροφή των 00s είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και η Donatella φαίνεται, πως θέλησε να φέρει κοντά όλα αυτά τα iconic κομμάτια, που επανήλθαν στο προσκήνιο μαζί με το street wear style, το οποίο κυριαρχεί σαν life style προϊόν, πλέον. Εκτός, όμως, από τα ίδια τα ρούχα παρατηρούμε και μία τάση να επανέλθει το παλιότερο κλίμα των all star catwalks, όταν τα super models δημιουργούσαν στην ουσία όλη εκείνη την ψευδαίσθηση του show, που ήταν μαγική. Bella και Gigi Hadid, Emily Ratajkowski, Precious Lee και Paris Hilton ήταν τα πρόσωπα που διάλεξε αυτή τη φορά η Donatella Versace.

Catwalk looks:

Dolce & Gabbana x Kim Kardashian σε μια αναμενόμενη σύμπραξη.

Μετά το γάμο της Kourtney Kardashian στην Ιταλία και την αποθέωση των vintage, αλλά και νέων δημιουργιών του ιταλικού διδύμου από την πιο διάσημη τηλεοπτική οικογένεια του πλανήτη, αυτό που ακολούθησε έμοιαζε αναμενόμενο. Η Kim Kardashian πρωταγωνίστησε σε όλα τα teasers του νέου show των Dolce & Gabbana και μεταμορφώθηκε σε Ιταλίδα diva, θυμίζοντας κάτι από Marilyn Monroe, ή από παλιά star του σινεμά, στο συνηθισμένο στυλ των Dolce & Gabbana. Πρέπει να παραδεχτούμε, πως οι αδερφές Kardashians και Jenners έχουν το άγγιγμα του Μίδα, κάτι που ενίσχυσε και το reboot των Ιταλών σχεδιαστών μετά το περσινό καλοκαίρι. Οπότε η Kim, που έχει συνεργαστεί με τους πιο extravagant σχεδιαστές, όντας και η ίδια μέρος της δημιουργικής του σκέψης, έγινε για ακόμη μια φορά μούσα μιας νέας συλλογής.

https://www.instagram.com/p/Ci435waM9Io
dolce_gabbana-(1).jpg

Η «Ciao Kim», λοιπόν, συλλογή, παρουσιάστηκε στο Cinema Metropol, ακολουθώντας το old cinema star concept της καμπάνιας. Στο front row βρέθηκε φυσικά και η υπόλοιπη οικογένεια Kardashian, αλλά και τα super models των 90s Helena Christensen και Eva Herzigova. Τι είδαμε, λοιπόν, στο catwalk, όταν τα φώτα άναψαν και η Kim άρχισε να τρώει αργά τη μακαρονάδα της στην mini ταινία, που παιζόταν στο back round; Μία συλλογή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Ήταν σαν να είχαμε ένα μικρό δείγμα της ντουλάπας της πάνω σε ένα runway, όπου κυριάρχησε το απόλυτο μαύρο, το λευκό και το nude. Εκτός από τους κλασικούς κορσέδες, τη δαντέλα, τα μεγάλα κρύσταλλα και τα chokers με το μονόγραμμα D&G, δεν υπήρχε τίποτα άλλο που να θυμίζει τη γνωστή αισθητική του ιταλικού οίκου. Τα κολάν, τα midi stretched dresses και οι ασορτί μπότες, τα υπέρ-στενά maxi φορέματα με την ίσια λαιμόκοψη και όλες αυτές οι διαφάνειες μετουσίωσαν το όραμα της ίδιας της Kim, και των όσων έχει κάνει μέχρι στιγμής και με άλλους οίκους, όπως οι Balenciaga και Mugler. Δεν υπήρξε καμία δημιουργικότητα ή σοκ, εκτός από το σοκ που νιώσαμε, βλέποντας στην ουσία το πρώτο show όπου η Kim ήταν -μάλλον- η σχεδιάστρια, και όχι η μούσα. Χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία είδαμε ξανά την αγάπη της γνωστής τηλεπερσόνας στα full body outfits, αυτή τη φορά με διαφορετική υπογραφή.

Catwalk looks: