Οff-White: O Virgil Abloh σήμερα θα γινόταν 42 & το όραμά του για το streetwear μένει ακόμα ζωντανό

Οff-White: O Virgil Abloh σήμερα θα γινόταν 42 & το όραμά του για το streetwear μένει ακόμα ζωντανό
Daniele Oberrauch / launchmetrics.com/spotlight

Μία συλλογή-ύμνος στο έργο του ιδρυτή του brand που προσπαθεί να θέσει εκ νέου τα όρια ανάμεσα στον φουτουρισμό και στο athleisure.

Θα μπορούσε να είναι το δώρο γενεθλίων του, αν δεν είχε φύγει τόσο πρόωρα από τη ζωή πριν έναν χρόνο. Ο Virgil Abloh σήμερα θα γινόταν 42 ετών και το Off-White, ο Οίκος που ίδρυσε αυτός, παρουσίασε μία συλλογή που είχε ως βασικό της σκοπό να γιορτάσει την κληρονομιά του. Κανείς δεν διαδέχτηκε τον Abloh στη θέση του στο brand. O Ibrahim Kamara ορίστηκε τον Απρίλιο ως Ιmage and Art Director από τον CEO, Andrea Grilli, και αυτή είναι η πρώτη collection με την υπογραφή του. Υιοθέτησε τον edgy, sporty στυλ του Abloh δίνοντας στα κομμάτια τη δική, πιο αισθησιακή πινελιά. Στενά φορέματα, sexy cut outs και φουτουριστικά στοιχεία σε έντονες μπλε αποχρώσεις, δημιουργούσαν ένα στυλάτο γαϊτανάκι μαζί με τις πιο ογκώδης δημιουργίες του Oίκου σε μαύρο και λευκό χρώμα.

Off-White-S23-057.jpg

Αυτή η συλλογή ξεκίνησε να σχεδιάζεται από τον Abloh πριν από το θάνατό του το 2021. «Ο Virgil ήταν πάντα μπροστά, ήταν πρωτοπόρος», είπε ο Kamara στην βρετανική Vogue. «Ήταν σχεδόν σε άλλο σύμπαν», τόνισε.

Off-White-S23-059.jpg

Το show ξεκίνησε με μία χορογραφία του Nicolas Huchard, υπό τους ήχους κομματιού της Faty Sy Savanet, όπου χορευτές φορώντας μπλε στολές με σκισίματα έκαναν free style πάνω σε ένα χαλί της ίδιας απόχρωσης με τα κοστούμια τους. Πλεκτά με λεπτά κορδόνια, ολόσωμες φόρμες, ανδρικά κοστούμια με crop top, εξώραφα στοιχεία που φαινόταν να σκιαγραφούν τους μύες του γυναικείου και του ανδρικού σώματος, αλλά και «στολές εργασίας», συνέθεταν μια φρέσκια ματιά σε ένα σταθερό όραμα, αυτό της «κυριαρχίας του streetwear». Ακόμα και τα μοντέλα που περπάτησαν στο catwalk δεν ήταν γνωστά, μία επιλογή που έγινε συνειδητά για να αναδειχθεί η νέα εποχή του Οίκου, και να μπει μία «ανανεωτική σφραγίδα» σε ένα εξορισμού hype προιόν.


«Η επίδειξη είναι μια γιορτή, και έχει να κάνει με την ελπίδα. Η ελπίδα ανοίγει τις πόρτες και αυτό είναι κάτι που ο Virgil έκανε όμορφα μέχρι το τέλος». Η ελπίδα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αιωνιότητα και δίνει μια συνέχεια στα πράγματα. Η δημιουργικότητα του Off-White είναι κάτι το συνεχές, κάτι που είναι πιο κοντά στο «για παντά».

DPG Network