Milan Fashion Week highlights: Τα πιο ξεχωριστά looks από τα shows της πρώτης μέρας

Μαρία Ροδίτη
Milan Fashion Week highlights: Τα πιο ξεχωριστά looks από τα shows της πρώτης μέρας

Antonio Marras, Diesel, Fendi, Del Core, Alberta Ferretti, Roberto Cavalli και Etro παρουσίασαν τις συλλογές τους την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου για τη σεζόν F/W 2023-2024 και εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο ωραία looks.

Έναρξη για την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου είχαμε χθες (22/2) και το Queen.gr δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται στον παλμό των γεγονότων. Η διευθύντρια του Queen.gr, Διονυσία Καλαποθαράκου, και η Beauty Director της DPG, Χριστίνα Χρόνη, βρίσκονται ήδη στην ιταλική μητρόπολη της μόδας μεταδίδοντάς σου ό,τι συμβαίνει, την ώρα που συμβαίνει.

Stay tuned, λοιπόν, για να δεις τις προτάσεις των σχεδιαστών μία-μία για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024. Μέχρι τότε, όμως, θα κάνουμε μια ανασκόπηση μαζί στην πρώτη μέρα του Milan Fashion Week και στα beauty looks που ξεχωρίσαμε από τους Antonio Marras, Diesel, Fendi, Del Core, Albert Ferretti, Roberto Cavalli και Etro.

LFW: Erdem και Christopher Kane ζωντανεύουν την ιστορία, ενώ ο JW Anderson «γιορτάζει» το αρχείο του

Antonio Marras: Gothic vibes και φόρος τιμής στη Vivienne Westwood

«Αέρα» Vivienne Westwood- που έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου 2022- είχε το show του Οίκου Antonio Marras, όπου και είδαμε διάχυτο το gothic στοιχείο. Smudged eyeliner (aka σβησμένο) και πλεξούδες τοποθετημένες σαν στεφάνι γύρω από τον σβέρκο κυριάρχησαν στο catwalk.

Etro: Μποέμ αισθητική και ελεύθερο πνεύμα

Επιμελώς ατημέλητο μακιγιάζ και χτένισμα προτείνει ο Οίκος Etro για τη σεζόν F/W 2023-24. Πρωταγωνιστές το μαύρο μολύβι ματιών στα άνω και κάτω βλέφαρα, αλλά και τα ροζ χείλη.

Fendi: Δυναμισμός μέσα από την απλότητα

Ο Οίκος Fendi πρόβαλε τη σύγχρονη γυναίκα μέσα από την απλότητα στο catwalk της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου. No makeup look με τονισμένα φρύδια, αλλά και αυστηρά-sexy sleek χτενίσματα συνέθεσαν ένα powerful σκηνικό.

fendi.jpg

Fendi F/W 2023-24

Diesel: Ερωτισμός με διάχυτη την αρμονία

Αρμονία, ερωτισμός, παιχνίδι, sexiness… Αυτά τα «συστατικά» είχαν τα beauty looks του Οίκου Diesel με τα wet hairstyles και τα juicy lips να είναι πρωταγωνιστές, όπως και τα χρωματιστά μολύβια στα μάτια, που «προσγειώθηκαν» κατευθείαν από τα 90s.

Ο Roberto Cavalli και η chic υπερβολή του

Με grande looks περπάτησαν στην πασαρέλα του Roberto Cavalli τα μοντέλα. Μακριά μαλλιά σε κυματισμούς και έντονες μπούκλες, αλλά και smoky eyes με «τσιμπητό» κραγιόν στα χείλη ήταν τα στοιχεία που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Και που θα μας απασχολήσουν την επόμενη χειμερινή σεζόν.

Στον Del Core τα μάτια και τα μαλλιά ξεχωρίζουν

Έντονα χρώματα στα μάτια με clean το υπόλοιπο πρόσωπο και sleek μαλλιά, με oversized αξεσουάρ, αλλά χωρίς υπερβολές κυριάρχησαν στο catwalk του Οίκου Del Core.

Alberta Ferretti με glazed donut skin

Λαμπερό δέρμα, πολύ καλά ενυδατωμένο με λάμψη στα ζυγωματικά και glossy χείλη κυριάρχησαν στο catwalk του Οίκου Alberta Ferretti, όπως μας το δίδαξε το 2022 η Hailey Bieber. Απλότητα και στα μαλλιά, βέβαια, αλλά με το απαραίτητο gloss.