Max Mara FW/23: Ένα barely there, δυναμικό look που επιβάλλεται χωρίς να βρυχάται

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Max Mara FW/23: Ένα barely there, δυναμικό look που επιβάλλεται χωρίς να βρυχάται

Η πασαρέλα του οίκου Max Mara γέμισε με super fresh πρόσωπα, μαύρες κορδέλες και ελάχιστη μάσκαρα.

«Για να είναι κανείς ευτυχισμένος, πρέπει να απαλλαγεί από την προκατάληψη», έγραψε η Émilie du Châtelet, Γαλλίδα φιλόσοφος, ερωμένη του Βολταίρου και έμπνευση για τη συλλογή του οίκου Max Mara για τη συλλογή FW/23’. Όπως εξηγεί ο Ian Griffiths, creative director του brand, «Σχεδόν τριακόσια χρόνια αργότερα, το φύλο της δεν θεωρείται πλέον ότι έρχεται σε αντίθεση με το ταλέντο της. Ήταν μέλος ενός ’στρατού΄ γυναικών των οποίων το πνεύμα και η διάνοια συνέβαλαν στην παραγωγή αυτής της αλλαγής».

Max-Mara-bks-F23-197.jpeg

Η Émilie βλέπεις, μεταμφιεζόταν συχνά σε άντρα, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να μπει στα καφενεία και να μιλήσει με τα κορυφαία μυαλά της εποχής. Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που ιντρίγκαρε πολύ τον Ian Griffiths: «Προσπάθησα να φανταστώ τι πίστευα ότι θα φορούσε η du Châtelet αν είχε την ευκαιρία» εξήγησε και τα σύνολα που παρέλασαν στην ολόλευκη πασαρέλα αντικατόπτριζαν τον δυναμισμό μίας γυναίκας από το τότε στο σήμερα.

Max-Mara-bks-F23-056.jpeg

Το μακιγιάζ και τα μαλλιά που συνόδευσαν τα outfits ήταν σε πλήρη αρμονία με το θέμα της συλλογής. Δυναμικές γυναίκες, που αποπνέουν αυτοπεποίθηση, και τόση θηλυκότητα όσο χρειάζεται. Άβαφα σχεδόν πρόσωπα, με ελάχιστη μάσκα που τόνιζε το βλέμμα διακριτικά, και μαλλιά πιασμένα σε χαμηλές αλογοουρές, στολισμένες με μαύρες κορδέλες.

Max-Mara-bks-F23-060.jpeg

Milan Fashion Week highlights: Τα πιο ξεχωριστά looks από τα shows της πρώτης μέρας

Ένα look γεμάτο νόημα, μέσα στην απλότητά του, ένα κλασικό look με μία πινελιά ρομαντισμού, ένα look που επιβάλλεται χωρίς να βρυχάται. Πώς μπορεί κανείς να το αντιγράψει όμως; Για ένα τόσο «γυμνό» μακιγιάζ, απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία. Πριν από το μακιγιάζ, οι makeup artists στο backstage έκαναν πολύ καλό μασάζ στην επιδερμίδα των μοντέλων, και συνέχισαν με ένα ολοκληρωμένο skincare routine.

Max-Mara-bks-F23-092.jpeg

Έπειτα, το μόνο που χρειαζόταν η επιδερμίδα ήταν λίγο concealer, στρατηγικά τοποθετημένο στα σημεία που απαιτούσαν καμουφλάζ, και ελάχιστη λάμψη στα ζυγωματικά. Στα μάτια, μόνο μία στρώση μάσκαρα ήταν αρκετή για να δώσει τόση ένταση όση χρειαζόταν το σύνολο και τα χείλη έμειναν άβαφα.

Max-Mara-bks-F23-173.jpeg

Τα μαλλιά ήταν -σχεδόν- επιμελώς ατημέλητα και πιασμένα χαμηλά, στην βάση του αυχένα. Η μαύρη κορδέλα σχημάτιζε έναν χαλαρό και μεγάλο φιόγκο και αυτό ήταν όλο. Οι hair stylists δούλεψαν με την φυσική υφή των μαλλιών των μοντέλων, και το αποτέλεσμα ήταν κομψό, ελαφρώς ρομαντικό και διαχρονικό, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.