Tod’s FW/23’: Ένα αβίαστα κομψό look που άφηνε τα ρούχα να «μιλήσουν»

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Tod’s FW/23’: Ένα αβίαστα κομψό look που άφηνε τα ρούχα να «μιλήσουν»

Η πασαρέλα του οίκου Tods γέμισε πρόσωπα χωρίς ίχνος μακιγιάζ, αφήνοντας τα ρούχα να πουν τη δική τους ιστορία.

Πάει καιρός από τότε που οι πασαρέλες γέμιζαν πρόσωπα με βαρύ μακιγιάζ και περίτεχνα χτενίσματα. Μην με παρεξηγείς, ακόμα βλέπουμε επικά loos, ωστόσο η ομορφιά γίνεται ολοένα και πιο απλή. Το σημερινό show του οίκου Tod’s (όπως και το χθεσινό Max Mara), είναι περίτρανη απόδειξη του κανόνα της απλότητας που πρεσβεύει τελευταία στην ομορφιά.

Tods-clp-F23-009.jpeg

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα χωρίς μακιγιάζ, χωρίς μάσκαρα, και πολλά χωρίς φρύδια. Τα μαλλιά τους ήταν πιασμένα σε χαμηλά, πολύ σφιχτά και twisted up dos με αρκετή λάμψη και αυτό ήταν όλο. Τα ρούχα μιλούσαν μόνα τους και τα μοντέλα έμοιαζαν σαν κορίτσια της διπλανής πόρτας (όσο αυτό είναι δυνατόν).

Tods-clp-F23-011.jpeg

Η πασαρέλα όμως, δεν γέμισε μόνο κορίτσια, αλλά και κυρίες. Η Irina Shayk και η Laetitia Casta έκλεψαν την παράσταση στο catwalk και απέδειξαν με τη σειρά τους, ότι πολλές φορές το μακιγιάζ είναι περιττό. Όσο για το πώς θα αντιγράψουμε το look εμείς οι «κοινές θνητές»; Δεν θα σου πω ψέματα…

Max Mara FW/23: Ένα barely there, δυναμικό look που επιβάλλεται χωρίς να βρυχάται

Tods-clp-F23-029.jpeg

Αν δεν περιποιείσαι πολύ την επιδερμίδα σου, είναι δύσκολο να καταφέρεις αυτό το «γυμνό» look. Χρειάζεται πολύ μασάζ, εξαιρετικά καλή ενυδάτωση, πολύ καλή διατροφή και άφθονο ύπνο. Προσωπικά -αν με ρωτάς- (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), αν και δεν μπορώ να υποστηρίξω απόλυτα το τελείως άβαφο look, χαίρομαι ιδιαίτερα που το skincare σήμερα, έχει γίνει ένα με το μακιγιάζ, όπως πάντα θα έπρεπε να είναι.

Tods-clp-F23-031.jpeg

Η ενυδατική, το face roller, η κρέμα ματιών και οι μάσκες περιποίησης δεν είναι πλέον μόνο μέρος της περιποίησής μας, αλλά και μέρος του νεσεσέρ για το μακιγιάζ μας. Όσο για τα μαλλιά. Είναι ένα πανεύκολο και super chic χτένισμα, που μπορεί να γίνει σε κοντά και μακριά μαλλιά, αρκεί να είσαι προετοιμασμένη για την ένταση από το σφίξιμο της αλογοουράς στο κεφάλι.

Σε γενικές γραμμές, το συγκεκριμένο look με έκανε πολύ χαρούμενη, παρ’ όλο που δεν έχω το θάρρος για να το τολμήσω και το προτείνω σε όλα τα κορίτσια, ανεξαρτήτου ηλικίας.