Tod's: Mία συλλογή που προσδιορίζει και πάλι τα όρια του «new luxury»

Διονυσία Καλαποθαράκου
Tod's: Mία συλλογή που προσδιορίζει και πάλι τα όρια του «new luxury»

Δέρμα, μονοχρωμίες αλλά και μικρές athleisure πινελιές με αγάπη από τον εμβληματικό Οίκο για τον επόμενο χειμώνα.

Λεπτομέρειες με ουσιαστικά λειτουργικό ρόλο, πολύτιμα υλικά και ποιοτική δεξιοτεχνία είναι τα θεμελιώδη στοιχεία της νέας συλλογής @tods για τη σεζόν #fw2324. Όλα τα κομμάτια κινούνται σε μια χρωματική παλέτα που περιστρέφεται γύρω από ζεστούς τόνους, από καραμελέ έως μπεζ και έρχεται αντίθεση με τα γκρι, λευκά και μαύρα statement pieces. Το δέρμα είναι ο πρωταγωνιστής και η new luxury αισθητική του Oίκου είναι τόσο διαχρονική που βάζει τα ρούχα του στο επίκεντρο κάθε ενημερωμένης γκαρνταρόμπας. Τώρα και για πάντα.

Tods-F23-046.jpg

H Laetitia Casta στο show Τod's F/W 23-24

Ψηλόμεσα, loose παντελόνια, ανδρικά σακάκια ασορτί με super mini skirts, boxy tops αλλά και αδιάβροχα παλτό που φοριούνται ως key pieces με όλα τα looks, πρωί και βράδυ, δίνουν το στίγμα μίας timeless συλλογής. Η γυναίκα της Tod’s είναι δυναμική χωρίς να είναι επιτηδευμένη και μετατρέπει το power dressing σε εργαλείο «θηλυκότητας», όχι μόνο επιβολής.

Τρεις κορυφαίες Ουκρανές σχεδιάστριες μιλάνε για την πορεία της μόδας μετά από ένα χρόνο πολέμου

Στην collection του επόμενου χειμώνα βλέπουμε και midi φορέματα με κεντημένες λεπτομέρειες, τονισμένη μέση και όγκο στο πάνω μέρος σε ένα late 40s style. Είναι ίσως η προσθήκη ρομαντισμού που ο Walter Chiapponi, ο Creative Director του Οίκου από το 2021, θέλει να δώσει στη συλλογή του.

Tods-F23-051.jpg

Η Τod’s έχει σταματήσει εδώ και καιρό να είναι ένα brand αποκλειστικά συνυφασμένο με παπούτσια και αξεσουάρ και αυτό έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στον καθηλωτικό χώρο του «Pirelli HangarBicocca». Στο κέντρο του πρώην εργοστασίου δέσποζε ένα τεράστιο γλυπτό του καλλιτέχνη Anselm Kiefer και όπως πολύ εύστοχα έγραψε και η γνωστή fashion editor, Suzy Menkes, στο Instagram της: «αυτό δείχνει πως ο Diego Della Valle, ο πρόεδρος της Tod’s, θέλει να παντρέψει τη μόδα με την τέχνη».

Tod’s FW/23’: Ένα αβίαστα κομψό look που άφηνε τα ρούχα να «μιλήσουν»

Η δυναμική της νέας collection κρυβόταν και στα αυστηρά, μονοχρωματικά looks. Σαν να υποδηλώνει «αδυναμία» το mix and match αποχρώσεων, ο Οίκος πόνταρε στα total σύνολα. Χακί, λευκά, γαλάζια, μπλε, μαύρα. Μόνο το άσπρο με το μαύρο μπορούσε να ενωθεί, διαχρονικό και classy, όπως αρμόζει σε ένα brand σαν και αυτό με το συγκεκριμένο sophisticated και minimal DNA.

Η Tod’s έδειξε αυτήν τη στιγμή στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, την πιο άρτια ολοκληρωμένη και 100% «φορέσιμη» collection που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Μία συλλογή που φώναζε από μακριά «δύναμη», όχι απλά «δυναμική». Μία συλλογή με ουσία, τόση όση και η λέξη που τη χαρακτήριζε.