Victoria Tomas F/W 23: Ποτέ ξανά τα όρια μεταξύ μινιμαλισμού και σεξουαλικότητας δεν ήταν τόσο λεπτά

Διονυσία Καλαποθαράκου
Victoria Tomas F/W 23: Ποτέ ξανά τα όρια μεταξύ μινιμαλισμού και σεξουαλικότητας δεν ήταν τόσο λεπτά
Ph.Paolo Lanzi

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι ξεκινάει με αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη η Gen Z: ποιοτικό και ευφάνταστο streetwear.

Η Victoria Feldman και ο Tomas Berzins, το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από τον Οίκο «Victoria Tomas» έχουν ως σταθερό σημείο αναφοράς την κουλτούρα του Y2K παρουσίασαν τη δεύτερη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισίου τη νέα τους streetwear συλλογή για τη σεζόν F/W 23-24, που θόλωσε τα όρια μεταξύ μινιμαλισμού και σεξουαλικότητας.

https://www.instagram.com/p/CpNoEFps_pm

«Θέλαμε να επιστρέψουμε στη σχεδιαστική μας βάση, όπου βασιζόμασταν στα κλασικά ρούχα για να ντυθούμε κάθε ημέρα, αλλά τα ξαναδουλέψαμε με σύγχρονο τρόπο και με κάποιες διασκεδαστικές λεπτομέρειες», εξήγησε ο Berzins στα παρασκήνια πριν από το show στο WWD.

Victoria-Tomas-F23-072.jpg

Έπαιξαν με τα σχεδιαστικά στερεότυπα του φύλου δίνοντας γυναικείες πινελιές στο ανδρική casual wear και ανδρικά στοιχεία στις γυναικείες εμφανίσεις — αλλά χωρίς να δημιουργήσουν ρούχα αποκλειστικά σχεδιασμένα στη λογική του «gender fluidity». «Η ιδέα ήταν να λειάνουμε τις γραμμές αλλά να δημιουργήσουμε κομμάτια με ταυτότητα, ‘προσβάσιμα’ σε όλους», εξήγησε η Feldman.

H Madeleine White έκοψε το Prada σύνολο της με ένα ψαλίδι και έγινε viral -DIY σε ένα designer look;

Η διαφάνεια ήταν το κλειδί της συλλογής, και την είδαμε σε marcel φανελάκια, harem αλλά και cargo pants. Jeans με cut outs αλλά και embellished trousers με αλυσίδες, συνδυάζονταν με cool, cropped jackets και στρατιωτικά πανωφόρια, φέρνοντας κάτι από τη γοητεία του streetwear των 90s στην Παρισινή ατμόσφαιρα. Το location δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο γι’ αυτή τη μίξη νοσταλγίας και εγγύτητας στο σήμερα: το Palais de la Femme. Πρόκειται για ένα ίδρυμα του Στρατού Σωτηρίας που το 1926 που κτίστηκε προοριζόταν να υποδέχεται νεαρά κορίτσια και ανύπαντρες γυναίκες που έψαχναν καταφύγιο. Σήμερα φιλοξενεί γυναίκες με αυτοπεποίθηση που φορούν ρούχα που τις εκφράζουν, χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις.

Η διαφάνεια, παρέμεινε το κλειδί και στο μακιγιάζ που επιμελήθηκαν οι makeup artists της MAC στο backstage. Στα μάτια, μία υγρή ιριδίζουσα σκιά, χρησιμοποιήθηκε ως eyeliner για να τονίσει την εσωτερική γωνία αλλά και το καπάκι του βλεφάρου, ενώ στα χείλη εφαρμόστηκε ένα διάφανο lip gloss σε συνδυασμό με ελαφρύ glitter. Η περιποίηση έπαιξε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο καθ’ όλη τη διαδικασία του μακιγιάζ, με αποτέλεσμα οι επιδερμίδες των μοντέλων να λάμπουν σχεδόν χωρίς καθόλου μακιγιάζ. Είναι ένα look super fresh και φορέσιμο κάθε ώρα της ημέρας που συνόδευσε ιδανικά τις αβίαστα sexy δημιουργίες που παρέλασαν στο catwalk.

Μέσα στις goodie bags, μετά το τέλος του catwalk, υπήρχε ένα άρωμα από τον εμβληματικό Οίκο αρωμάτων Caron, προϊόν συνεργασίας του σχεδιαστικού διδύμου μαζί του. Οι Victoria Tomas δημιουργήσαν τις travel συσκευασίες των αρωμάτων και μας έδειξαν πως η street μόδα βρίσκει τον χώρο της ακόμα και σε έναν τόσο exclusive Οίκο αρωματοποιίας.