PFW: Pastel και smudgy eyes, μπούκλες και ματ επιδερμίδες - Τα looks της 4ης μέρας είχαν τα πάντα

Μαρία Ροδίτη
PFW: Pastel και smudgy eyes, μπούκλες και ματ επιδερμίδες - Τα looks της 4ης μέρας είχαν τα πάντα

Η τέταρτη μέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι είχε χρώμα αλλά και μυστήριο, ανάλαφρα χτενίσματα αλλά και πιο edgy.

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται με τους Οίκους Μόδας να μας γεμίζουν έμπνευση και ιδέες για τα looks της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024. Χθες (2/3) ήταν η τέταρτη ημέρα του Paris Fashion Week και στο catwalk κυριάρχησε η διαφορετικότητα σε μαλλιά και μακιγιάζ.

Ανάλαφρες και χαλαρές μπούκλες, αλλά και πιο δυναμικές, κότσοι τραβηγμένοι πίσω και «καθαρά» πρόσωπα, ombre χείλη και παστέλ eye looks πρωταγωνίστησαν στις παριζιάνικες πασαρέλες δίνοντας inspo σε κάθε γυναίκα πραγματικά. Στην punk και edgy, στη δυναμική με class, στην πιο ρομαντική.

#PFW: Ξανθά φρύδια, edgy χτενίσματα και μαύρο eyeliner - Τα looks της τρίτης μέρας που ξεχώρισαν

Givenchy

Ματ, καθαρές επιδερμίδες και punk smudgy eye looks είδαμε έντονα στο catwalk του Οίκου Givenchy. Λέω, φυσικά, για το σκούρο μολύβι ματιών στο άνω και κάτω βλέφαρο που είναι σβησμένο και δημιουργεί ένα combo sexiness και μυστηρίου. Το υπόλοιπο πρόσωπο των μοντέλων δεν είχε ίχνος μακιγιάζ - πέρα από το makeup και την πούδρα για το matte αποτέλεσμα. Στα μαλλιά, το hair team του Οίκου επέλεξε τις χαλαρές μπούκλες κατά βάση, χωρίς να λείπουν και τα ίσια μαλλιά με κίνηση.

Shang Xia

Πρωταγωνιστής στα looks του Οίκου Shang Xia ήταν το παστέλ μολύβι ματιών. Baby blue, lavender και κίτρινες αποχρώσεις έδωσαν φως στα eye looks των μοντέλων, όχι όμως με τον συνηθισμένο τρόπο. Ειδικότερα, το μολύβι ήταν τοποθετημένο σύρριζα στο κάτω βλέφαρο και παράλληλα με την αρχή του φρυδιού, προς την εσωτερική γωνία του ματιού, κάνοντας statement. Στα μαλλιά είδαμε half ups με wet εφέ, έντονες χωρίστρες στο πλάι και μπούκλες.

Chloé

Το eye look των μοντέλων ήταν κυρίαρχο και στο catwalk του Οίκου Chloé. Μόνο που εδώ είχαμε κυρίως μεταλλικές αποχρώσεις στα μάτια, ειδικά στην κόγχη του ματιού. Το υπόλοιπο πρόσωπο δεν είχε ίχνος μακιγιάζ, ενώ το χτένισμα που πρωταγωνίστησε ήταν ο sleek, τραβηγμένος κότσος.

Gauchere

Bare skin με λάμψη, ombre κόκκινα χείλη και καφέ μολύβι ματιών στην εξωτερική γωνία ήταν τα highlights στο μακιγιάζ του Οίκου Gauchere. Και πολύ μας άρεσε. Όπως λατρέψαμε, επίσης, τα τραβηγμένα προς τα πίσω μαλλιά, άλλοτε ίσια και άλλοτε σε φυσικούς κυματισμούς, που αφήνουν το πρόσωπο να φανεί.

Isabel Marant

Το έντονο ρουζ και η αίσθηση της φρεσκάδας ήταν το σημείο-κλειδί στα looks του Οίκου Isabel Marant. Κατά τ' άλλα, γήινες αποχρώσεις στα μάτια, διάφανο lip gloss και ματ εφέ στο δέρμα ολοκλήρωναν το μακιγιάζ των μοντέλων. Τα μαλλιά ήταν απλά, ίσια και ελαφρώς σπαστά, δημιουργώντας ένα αβίαστο coolness.