H πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του Ib Kamara για τον Off-White στήθηκε σε ένα κόκκινο σεληνιακό τοπίο

Ναταλία Κατσακιώρη
H πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του Ib Kamara για τον Off-White στήθηκε σε ένα κόκκινο σεληνιακό τοπίο

Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του και ο Ibrahim Kamara μας έδωσε ένα μικρό κομμάτι του εαυτού του στο πρώτο του ολοκληρωμένο show για τον αγαπημένο οίκου Off White του Virgil Abloh.

«Το να αμφισβητείς τα πάντα ήταν ένα μεγάλο μέρος του mindset του Virgil (Abloh) και αυτό είναι και η αφετηρία πάνω στην οποία θα ξεκινήσω τη δουλειά μου στον Off White». Αυτή ήταν μία από τις πρώτες δηλώσεις του νέου creative director του οίκου Off-White, Ibrahim Kamara, που έθεσε εξαρχής τον πήχη ψηλά για τον εαυτό του, ακολουθώντας το mindset του Virgil Abloh, ενός καλλιτέχνη με την ευρύτερη έννοια του όρου, που δίδαξε πολλά περισσότερα από τέχνη στον κόσμο της μόδας. Μας δίδαξε ότι όλα είναι δυνατά, μια φράση που πολλοί λέμε χωρίς να πιστεύουμε. Αλλά εκείνος το έκανε πράξη.

https://www.instagram.com/p/CpAemGMjnNV

Αυτή ήταν η πρώτη συλλογή του νέου creative director, που χτίστηκε εξολοκλήρου πάνω στο δικό του όραμα. Ο Ibrahim Kamara, ένα ταλαντούχος editor, stylist και designer ανέλαβε το δύσκολο έργο να «αντικαταστήσει» τον Virgil Abloh, οπότε και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο χθεσινό show του οίκου. Η συλλογή ονομάστηκε «Lunar Delivery» και το σκηνικό αντικατόπτριζε ένα ιδιόμορφο σεληνιακό τοπίο. Στο κέντρο του stage είχαμε μια τεράστια, μεταλλική σφαίρα-καθρέφτη και όλος ο χώρος ήταν στρωμένος με κόκκινο χώμα, αλλά και πέτρες, που τα μοντέλα συχνά έπρεπε να κλωτσήσουν και να προσπεράσουν. Και ενώ αυτό το κόκκινο χώμα είναι συνυφασμένο στο μυαλό μας με τον Άρη, στην καρδιά και τον ψυχή του Ib Kamara το φεγγάρι έχει το άρωμα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αφρικής και της Σιέρα Λεόνε.

Οι οίκοι Paco Rabanne και Balmain επέστρεψαν στις ιδέες και την αισθητική των θρυλικών ιδρυτών τους

https://www.instagram.com/p/CpSCN3xqfBO

Η Naomi Campbell ήταν εκεί για να στηρίξει την προσπάθεια του καλού της φίλου, περπατώντας στο catwalk και κλείνοντας το show με ένα ολόμαυρο φόρεμα με ένα τεράστιο φεμρουάρ στη μέση και bomber jacket attitude. Στην συλλογή μπορεί να διακρίνει κανείς στοιχεία και από τις δύο πατρίδες του Kamara, την Αφρική και το Λονδίνο, με τα iconic πλεκτά και τα african prints να σε παρασύρουν στα χρώματα της μαύρης ηπείρου από την μία, και τα δερμάτινα κιλτς, τους μεταλλικούς punk κρίκους και τα blazers να σε μεταφέρουν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Off-White-F23-057.jpg

Ο Ibrahim Kamara μαζί με τη Naomi Campbell στο φινάλε του show.

«Punk, romantic, sexy», αυτές ήταν οι τρεις λέξεις που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Ibrahim Kamara, για να περιγράψει όλο το νόημα της συλλογής του. Λέξεις αντικρουόμενες και αλληλένδετες με έναν περίεργο τρόπο, που αποτυπώθηκε και στα looks που είδαμε στο catwalk. To space στοιχείο υπήρχε και στα items της συλλογής με ρούχα και αξεσουάρ με μεταλλικά στοιχεία και edgy γραμμές. Το μαύρο ήταν το χρώμα που έπιαξε δυναμικά στη συλλογή, μαζί με τα ζεστά πορτοκαλί της ερήμου, αλλά και το baby blue, το beige και τα african prints που συμπλήρωσαν την παλέτα. Τα knitwears ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι, με τα δερμάτινα κιλτς και φορέματα να ακολουθούν. Είδαμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα jackets, από puffers και παλτά, έως καμπαρντίνες και μικρές κάπες προσαρτημένες σε φορέματα, ενώ τα τελευταία maxi φορέματα ήταν αυτά που στην πραγματικότητα απήχησαν την κληρονομιά του Virgil Abloh, με τα πολυτελή υλικά και τα sheer υφάσματα να μπερδεύονται με την street style αισθητική, τα oversized φερμουάρ και τα αθλητικά λάστιχα.

Η πρώτη αρχή έγινε και ο νέος Off-White θα συνεχίσει να είναι ένας φάρος ελπίδας γαι όλους εκείνους, που θέλουν να συμμετέχουν στο όνειρο με τους δικούς τους όρους.

Τα looks από το catwalk: