#PFW: 90s όγκος στα μαλλιά, no makeup μακιγιάζ και καφέ μολύβι στα φρύδια – Τα πιο cool looks του ΣΚ

Μαρία Ροδίτη
#PFW: 90s όγκος στα μαλλιά, no makeup μακιγιάζ και καφέ μολύβι στα φρύδια – Τα πιο cool looks του ΣΚ

«Ταξίδι» στον χρόνο -τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον- μάς πήγε η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να ολοκληρωθεί η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι και αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο των Fashion Weeks ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Οι διάσημοι Οίκοι Μόδας δημιούργησαν τα πιο fresh looks στα μοντέλα, με τις διάφανες επιδερμίδες να πρωταγωνιστούν – όπως και στο Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο άλλωστε. Είδαμε, όμως, και χτενίσματα από… άλλη εποχή και συγκεκριμένα από τα λατρεμένα 90s, αλλά και φουτουριστικά μακιγιάζ με καφέ μολύβι στα φρύδια.

PFW: Pastel και smudgy eyes, μπούκλες και ματ επιδερμίδες - Τα looks της 4ης μέρας είχαν τα πάντα

HERMÈS

Στον Οίκο HERMÈS είδαμε πολύ ανάλαφρα και everyday looks με τα μοντέλα να έχουν αβίαστα ίσια μαλλιά ή χαλαρούς κυματισμούς και πεντακάθαρες επιδερμίδες χωρίς μακιγιάζ. Μόνο ορισμένα κορίτσια είχαν βαμμένα χείλη σε ένα υπέροχο ροζ της υγείας.

Elie Saab

Ο Οίκος Elie Saab «επένδυσε» σε bare επιδερμίδες με ελαφριά γυαλάδα – χωρίς ίχνος μακιγιάζ-, ενώ είδαμε μοντέλα με χαλαρούς κότσους πιασμένους χαμηλά και με αφημένες φύτρες στο ύψος του μετώπου. Looks ό,τι πρέπει για πρωινές εμφανίσεις, δηλαδή.

Lanvin

«Ταξίδι» στον χρόνο για τον Οίκο Lanvin που μας θύμισε τα θρυλικά 90s με τον όγκο στη ρίζα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών. Είναι το χτένισμα που είχε η Tori Spelling στα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς και το γαλλικό fashion house το συνδύασε με no makeup μακιγιάζ και καλοσχηματισμένα φρύδια. «Ήσυχες» επιλογές για να ξεχωρίσει το hairstyle που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή.

Pierre Cardin

Και στον Οίκο Pierre Cardin είδαμε χτενίσματα με όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτό, όμως, που ξεχώρισε ήταν το μακιγιάζ και συγκεκριμένα το καφέ μολύβι που ήταν τοποθετημένο κάτω ακριβώς από τα φρύδια. Μια πολύ λεπτή, κυματιστή γραμμή καφέ μολυβιού ανάμεσα στο άνω βλέφαρο και το φρύδι που δημιουργούσε την εντύπωση ενός δεύτερου λεπτού φρυδιού. Φουτουριστικό και πολύ ιδιαίτερο, αν μη τι άλλο.