PFW24: Ο αναμενόμενος Balenciaga, ο total black Valentino και ο show stopping «πλανήτης» του Mugler

Ναταλία Κατσακιώρη
PFW24: Ο αναμενόμενος Balenciaga, ο total black Valentino και ο show stopping «πλανήτης» του Mugler

Όλα όσα είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο των fashion weeks είναι γεγονός, με το Παρίσι να ολοκληρώνει μέσα στις επόμενες μέρες και αυτό τον κύκλο των shows του. Μέσα στις δύο προηγούμενες μέρες είχαμε πολλά μεγάλα shows, που έκλεψαν τις εντυπώσεις και συζητήθηκαν στα social media και στον τύπο. Εμείς συγκεντρώσαμε τα highlights της Κυριακής.

Τα 8 musts της ανοιξιάτικης capsule wardrobe -Χτίσε και εσύ τη δική σου

O Demna Gvasalia σε άλλη μια συλλογή με επίκεντρο την πρόκληση.

Εχθές το βράδυ οι πιστοί του οίκου Balenciaga συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν άλλο ένα show με την υπογραφή του Demna Gvasalia. Εννοείται ότι η Kim Kardashian βρέθηκε ανάμεσα στους καλεσμένους του front row, αφού είναι μια από τις επίσημες ambassador του οίκου πλέον. Ήταν μάλιστα η πρώτη της εμφάνιση στα fashion weeks, αφού δεν την είδαμε μέχρι στιγμής ούτε στο Μιλάνο, ούτε και στο Παρίσι.

https://www.instagram.com/reel/C4DLAGKub5t/

Κατά τα άλλα η συλλογή του Demna Gvasalia κινήθηκε σε γνωστά μονοπάτια με όλα τα signature στοιχεία του creative director να επανέρχονται στο catwalk. Τα μαύρα, maxi φορέματα με τους έντονους ώμους και τα ultra maxi μανίκια, οι edgy γούνες, τα μεγάλα γυαλιά μάσκες, το δέρμα και τα puffer στοιχεία ήταν και πάλι στα catwalk looks της FW24 collection. Που ήταν και αρκετά αναμενόμενα, αν κρίνουμε από την επιστροφή του Demna στις ρίζες του, μετά την αποκήρυξη της σιωπής που ακολούθησε το γνωστό σκάνδαλο Balenciaga. Έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο από εκείνον; Φυσικά. Είναι, όμως, εμπνευσμένο και μοναδικό; Είναι.

Balenciaga-PO-F24-002.jpg

Στα κομμάτια-πρόκληση της colletion ήταν τα φορέματα trench coats με το halter neck κόψιμο με τα μανίκια της καμπαρντίνας, τα tops/σακίδια και τσάντες, αλλά και τα παντελόνια που φορέθηκαν ανάποδα επίσης σαν tops, είτε τζιν, είτε μαύρα παντελόνια με κλασική γραμμή. Το καρό, τα prints και τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν σε εφευρετικά mix and match, ενώ μετά από αρκετές σεζόν είδαμε και τα καρό να επιστρέφουν στην παλέτα του Demna.

Balenciaga-PO-F24-020.jpg
Balenciaga-PO-F24-050.jpg

To κλασικό στοιχείο από τον ίδιο τον Cristóbal Balenciaga, το οποίο προστέθηκε στα looks του επερχόμενου χειμώνα ήταν το «Hip-Aulette», που είναι στην ουσία μεγάλες βάτες περασμένες στους γοφούς, οι οποίες κανονικά τοποθετούνται στους ώμους.

Catwalk looks:

Ένα sexy, dark catwalk από τον Mugler.

Ο οίκος Mugler δεν κάνει show, αλλά δημιουργεί ένα κανονικό on stage δρώμενο, μία θεατρική παράσταση, η οποία παράλληλα μαγνητοσκοπείται με κάμερες και το ακραίο possing των μοντέλων που συμμετέχουν είναι ένα βασικό προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο catwalk.

Mugler-atm-F24-015.jpg
Mugler-atm-F24-008.jpg

Έτσι για άλλη μια φορά είχαμε σκοτεινά φώτα, λευκές λάμψεις, καπνούς και μουσική που έδιναν μια απίστευτη δύναμη στις κυρίες που είδαμε να περπατάνε στο συγκεκριμένο runway. Το cast ήταν εντυπωσιακό με την Irina Shayk, την Paloma Elsesser και την Eva Herjikova να περπατάνε για τον Mugler.

Mugler-F24-039.jpg

Η ίδια η συλλογή κινήθηκε στο γνωστό της ύφος με τις σιλουέτες του Mugler να τονίζουν τη μέση, το ντεκολτέ και τα πόδια των μοντέλων, τα cut outs να είναι sexy και δυναμικά, τα χρώματα να κινούνται ανάμεσα στο μαύρο, burgundy και κίτρινο, ενώ είχαμε και κάποια διαφοετικά looks με shiny κρόσσια και sparkly υφάσματα. Το πνεύμα του Mugler είναι σαν να ακολουθεί ακόμα τον οίκο του, το ίδιο και η παράδοση να γίνονται τα shows του σαν παραστάσεις, αφού ο ίδιος ήταν ένας από τους πρώτους designers που ξεκίνησε αυτές τις παρουσιάσεις στα 80s. Αναμένουμε και το video campaign.

Catwalk looks:

To μαύρο ήταν το μοναδικό χρώμα στο show του Valentino.

Mία ολόμαυρη συλλογή από τον Pierpaolo Piccioli και ένα από τα πιο ταλαντούχα ατελιέ στον κόσμο. Και όταν λέω ολόμαυρη, το εννοώ. Όλα τα looks του επερχόμενου χειμώνα θα είναι μαύρα για τον οίκο Valentino, αφού η Le Noir ready to wear συλλογή του έρχεται να παίξει όπως αναφέρει και το όνομά της με το χρώμα της νύχτας και να μας αποδείξει για άλλη μια φορά τη δεξιοτεχνία του οίκου.

Valentino-F24-066.jpg

Το concept είναι σχετικά απλό στην ιδέα του, μία total black συλλογή που αναδεικνύει το συγκεκριμένο χρώμα μέσα από τις διαφορετικές υφές, τα shapes, τα κεντήματα και τα patterns. Εξάλλου, ο ίδιος ο Piccioli έχει παρουσιάσει αντίστοιχα concepts και στο παρελθόν με την Babriecore φούξια σειρά του. Απλό στη σκέψη του, ιδιοφυές στην εκτέλεσή του. Η ποικιλομορφία που είδαμε στο catwalk μέσα από 64 διαφορετικά ολόμαυρα outfits ήταν ένα χαρακτηριστικό του ονόματος του Valentino.

Valentino-F24-001.jpg

Φορέματα σε structured δομές, skirt suits, vinyl και δερμάτινα σύνολα με εντυπωσιακές λάμψες, sparkly κρόσσια σε φούστες και jackets, διαφάνειες και βολάν, αλλά και πάρα πολλά βραδινά looks έτοιμα για red carpet η ειδικότητα του Piccioli τα τελευταία χρόνια- ολοκλήρωσαν μια συλλογή που ακολούθησε το μαύρα μέχτι το τέλος, δηλαδή τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα ακόμα και το μακιγιάζ των μοντέλων.

Valentino-F24-041.jpg

Catwalk looks: