4 Τips για να έχεις τα πιο κολλαριστά ρούχα χωρίς σχεδόν καθόλου σιδέρωμα

4 Τips για να έχεις τα πιο κολλαριστά ρούχα χωρίς σχεδόν καθόλου σιδέρωμα

Το σιδέρωμα μπορεί να μην είναι η πιο ευχάριστη δουλειά στο σπίτι, αλλά μπορεί να γίνει η πιο εύκολη.

i got that bitch an iron bitches love irons o 1077019
jean ironing

Αν υπάρχει κόλαση σε αυτή τη γη, το σιδέρωμα είναι ο προθάλαμος... τουλάχιστον αυτά είναι τα δικά μας συναισθήματα όσο αφορά τις δουλειές του σπιτιού. Το μαγείρεμα κρύβει μέσα του μία δημιουργικότητα, το σφουγγάρισμα μία εκτόνωση, το σιδέρωμα όμως; Την αιώνια τιμωρία μας για όλα τα κακά που έχουμε κάνει σε αυτή τη ζωή. Ορθοστασία, ζέστη και μία άβολη τοποθέτηση των χεριών μας πάνω σε ένα μηχάνημα που καλείται να κάνει τα ρούχα μας να δείχνουν πιο όμορφα. Σε περίπτωση όμως που κάτι πάει στραβά φαίνεται απλά σαν να έχουμε «κακοποιήσει» μέχρι τελικής πτώσης το καλό, μεταξωτό μας πουκάμισο. Για όλες εμάς λοιπόν που το σιδέρωμα των ρούχων είναι αληθινός εφιάλτης, συγκεντρώσαμε τα παρακάτω 4 μυστικά για να μην χρειάζεσαι να καθίσεις όσο το δυνατόν πάνω από κάθε ρούχο και κάθε πτυχή του. Δεν ξέρουμε αν ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά ο ελάχιστος χρόνος πάνω από το σίδερο είναι σίγουρα ευτυχία.

1. Αλουμινόχαρτο, το παντοδύναμο
Τοποθέτησε αλουμινόχαρτο κάτω από το πανί της σιδερώστρας. To αλουμίνιο θα συγκεντρώσει τη θερμότητα του σίδερου, διατηρώντας την σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι θα είναι πιο εύκολο να «στρώσει» το ρούχο μας με ένα μόνο πέρασμα του εργαλείου από πάνω του.
2. Στοίβα, στοίβα τον καημό μου
Αντί να αλλάζεις τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας κάθε φορά, που πιάνεις ένα ρούχο για να το σιδερώσεις, διαχώρισε τα σε στοίβες, ανάλογα με το ύφασμα τους και τις ανάγκες τους. Αυτό θα σε γλιτώσει από αρκετό χρόνο.
3. Την κρεμάστρα θα την σέβεσαι, την κρεμάστρα!
Μόλις βγουν τα ρούχα σου από το πλυντήριο, τίναξε τα και τοποθέτησε τα σε κρεμάστρες. Το βάρος του νερού θα εξαφανίσει το τσαλάκωμα, και θα είναι πιο «ίσια» μόλις στεγνώσουν.
4. Χωρίς νερό (δεν μπορώ), χωρίς εσένα όχι!
Να έχεις πάντα δίπλα σου ένα σπρέι με το θαυματουργό H2O και να ψεκάζεις τις «ύπουλες» ζάρες που σου κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Το σίδερο θα γλιστρήσει πάνω από το ρούχο σου και θα το αφήσει λείο και απαλό.