Βρήκαμε τα 7 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν τα στυλάτα κορίτσια στο Instagram

Βρήκαμε τα 7 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν τα στυλάτα κορίτσια στο Instagram

Και εκτοξεύουν τον αριθμό των followers τους.

Eν έτει 2017 τα social media είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα μέσο που σε βοηθάει να μοιράζεσαι φωτογραφίες με τους δικούς σου και με τους φίλους σου. Σήμερα είναι ένα εργαλείο στην υπηρεσία σου, που σε βοηθάει να χτίσεις το «προσωπικό που brand» είτε είσαι blogger, είτε διαφημιστής, είτε απλά ένα κορίτσι που ξέρει πως την επόμενη δουλειά της δεν θα τη βρει στέλνοντας βιογραφικό σε αγγελία που είδε στην εφημερίδα, αλλά με το κατάλληλο inbox στο σωστό account.
Για αυτό οι έξυπνες γυναίκες σήμερα γνωρίζουν πως τo profile τους στο Instagram πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό της προσωπικότητάς τους. Να αντικατοπτρίζει το ποιες πραγματικά είναι αλλά και το ποιες θέλουν να γίνουν. Αν είσαι μία από αυτές, σου δίνουμε παρακάτω 7 απλά και πρακτικά tips που δεν αφορούν αυτά που ανεβάσεις στον λογαριασμό σου, αλλά αυτά που ΔΕΝ πρέπει να ανεβάσεις ποτέ αν θες το account να είναι σύγχρονο, στυλάτο και άκρως υπολογίσιμο στην αρένα εκεί έξω που λέγεται «o κόσμος των social media». Kαλή επιτυχία!

card 1

Και νομίζουμε πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση. Ναι, προφανώς και δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ανεβάσεις στο προσωπικό σου acount γυμνές φωτογραφίες, δικές σου ή άλλων, εκτός αν είσαι φωτογράφος ή επαγγελματίας μοντέλο και αυτές οι (καλαίσθητες, τονίζουμε!) δουλειές αποτελούν μέρος του portfolio σου! Αλλιώς το να σε ενδιαφέρει να εργαστείς στον τομέα της Ναυτηλίας και ο προϊστάμενός σου να σε έχει δει στο Instagram να κολυμπάς τόπλες στην Σαντορίνη...δεν νομίζουμε ότι είναι ό,τι καλύτερο για μια νέα επαγγελματική αρχή.

card 2


Δεν είναι ευγενικό, δεν δείχνει καλή συμπεριφορά, είτε σε εργασιακό είτε σε φιλικό περιβάλλον, και είναι και παράνομο! Αλλά είπαμε να μην σταθούμε σε αυτό γιατί μπορεί να μην σου κάνει ποτέ μήνυση αυτός που κινηματογράφισες χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αν έχεις τέτοιο υλικό στον λογαριασμό σου δείχνει ότι δεν σέβεσαι τα προσωπικά δεδομένα των γύρω σου και αυτό μόνο αρνητικές εντυπώσεις σχηματίζει για το άτομό σου.

card 3


Μπορεί μόλις να χώρισες, να μάλωσες με κάποιον δικό σου, να περνάς μία περιπέτεια στα προσωπικά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το να το διατυμπανίζεις στα social media και να δείχνεις σε άγνωστο κόσμο που σε ακολουθεί το πόσο ευάλωτη είσαι αυτή τη στιγμή, σε κάνει «ποθητή» για έναν μελλοντικό εργοδότη. Το αντίθετο θα λέγαμε. Κάποιες «τρυφερές χορδές» μας καλό είναι να τις κρατάμε μόνο για εμάς.

card 4


Πολιτικές τοποθετήσεις είναι η αλήθεια πως γίνονται περισσότερο σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, καθώς το Instagram έχει ακόμα πιο πολύ «καλλιτεχνική» χρήση και περιεχόμενο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε πως η δημοσιοποίηση ενός τόσο προσωπικού σου δεδομένου, μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Δεν γίνεται να συμφωνείς με όλους στα πολιτικά σου πιστεύω, οπότε γιατί να ξεκινήσει μία νέα επαγγελματική σχέση με κάποιον που γνωρίζει εξορισμού ότι διαφωνεί μαζί σου πάνω σε αυτό;

card 5


Το τι θα έκανες στην περίπτωση που ήταν δικά σου παιδιά και κατά πόσο θες να τα εμφανίσεις στα social media είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα. Όταν όμως αφορά τα μωρά άλλων, και ξέροντας πόσο δύσκολο είναι να αντισταθείς στην γλυκιά όψη τους και στην ιδέα να την απαθανατίσεις, πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσεις και να πάρεις την άδεια των γωνιών τους. Αλλιώς είναι λάθος/επικίνδυνο/ παράνομο... όλα αυτά μαζί!

card 6


Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε κάτι παραπάνω! Είναι ανεπίτρεπτο να τα κάνεις, όχι να τα ποστάρεις κιόλας! Φυσικά δεν μιλάμε για μία φωτογραφία που δείχνει εσένα να τσουγκρίζεις ένα ποτήρι κρασί με φίλους, αλλά για ότι μπορεί να υπονοεί την υπερβολική και ακαταλόγιστη χρήση αλκόολ. Για τα ναρκωτικά δε, δεν νομίζουμε πως πρέπει να πούμε τίποτα περισσότερο...

card 7


Το Instagram, όπως γράψαμε και στην εισαγωγή, είναι ένα μέσο που σε βοηθάει να δείξει τον καλύτερο εαυτό σου και αυτός σίγουρα δεν θες να είναι ταυτόσημος με χιλιάδες εκεί έξω. Άρα και το περιεχόμενο που ανεβάζεις πρέπει να είναι μοναδικό όσο εσύ. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και προσπάθησε να ξεφύγεις από τον πειρασμό να ανεβάσεις και εσύ εικόνες που έχουμε δει ένα εκατομμύριο φορές στα social. Όχι άλλα φτερά αεροπλάνου (εκτός αν είσαι αεροσυνοδός και όλη σου η ζωή είναι δίπλα στο πιλοτήριο), πατούσες μπροστά στο τζάκι (εκτός αν είσαι ξυλοκόπος και είναι οι μοναδικές στιγμές χαλάρωσης που έχεις μέσα στην ημέρα), κοκτέιλ μπροστά στο μπαρ (εκτός αν είσαι food blogger) και αγκαλιά με τις φίλες σου μέσα σε νυχτερινό μαγαζί (εκτός αν είσαι 5ήμερη σε άλλη πόλη). Ευχαριστούμε πολύ!