Oι σκούρες αποχρώσεις είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι

Oι σκούρες αποχρώσεις είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι

Και εξηγούμε ευθύς αμέσως τον προβοκατόρικο τίτλο μας!

yes your all black wardrobe can be summer friendly 1770463 1489681189.600x0c
tumblr mc7mk6qrLE1qeeqito4 250
yes your all black wardrobe can be summer friendly 1770404 1489679240.600x0c

Στη σκέψη και μόνο πως τον Αύγουστο που πλησιάζει εσύ θα συνεχίσεις να φοράς κάποιο (ή και όλα) από τα κατάμαυρα, σκούρα μπλε και σκούρα γκρι κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου, σε κάνει να ιδρώνεις και να νιώθεις πως σκας; Σε κάνει να πιστεύεις πως πρέπει να βγάλεις έξω τα παστέλ και τα floral και να καταχωνιάσεις στο βάθος της ντουλάπας σου όλα τα σκουρόχρωμα ρούχα σου; Kακώς! Γιατί, όπως όλα τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο έτσι και οι ενδυματολογικοί κώδικες και κανόνες έχουν εξελιχθεί! Τα λευκά ρούχα δεν απορροφούν θερμότητα με αποτέλεσμα να περνάει ο ήλιος κατευθείαν στο δέρμα και να ζεσταίνεσαι περισσότερο. Σε αντίθεση με το μαύρο που συγκρατεί το ίδιο τις ακτίνες και αφήνει πιο δροσερό το σώμα μας. Δεν είναι ότι δεν μας αρέσουν τα φωτεινά χρώματα, αλλά αν δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος να αποχωριστούμε την gothic, σοφιστικέ γκαρνταρόμπα μας, ποιος ο λόγος να το κάνουμε;

Eπίσης όταν λέμε πως μπορείς να φοράς όλο το χρόνο τα μαύρα ρούχα σου δεν σημαίνει πως είναι ανάγκη να κυκλοφορείς σαν καταθλιπτικός έφηβος που τον ανάγκασαν να πάει διακοπές με τους γονείς του ενώ αυτό που θέλει πραγματικά είναι να κάτσει σπίτι και να κοιτάει το λαμπάκι της τηλεόρασης. Πρέπει τα σκουρόχρωμα ρούχα που επιλέγεις να βάλεις όταν ανοίγει ο καιρός να είναι φτιαγμένα από τα κατάλληλα υφάσματα. Παραδείγματος χάριν αν βάλεις κάτι δερμάτινο με τους 40 βαθμούς που μπορεί να έχει έξω, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αναπαραστήσεις την χαρακτηριστική σκηνή με τον Ρος και το δερμάτινο παντελόνι του, από τα «Φιλαράκια».

Τα σωστά υφάσματα είναι τα λινά, τα βαμβακερά και φυσικά τα κεντημένα, τύπου broderie anglaise, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με chunky παπούτσια και μικρά, bohemian κοσμήματα. Μην το φοβηθείς, λοιπόν, το μαύρο, το μπλε και το γκρι. Είναι παντός καιρού και αισθητικής!