We Love Αthleisure: Μάθε πώς να φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια σαν fashion blogger

We Love Αthleisure: Μάθε πώς να φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια σαν fashion blogger

Και πιο συγκεκριμένα τα εμβληματικά Nike Air Max.

image 1

Aν το καλοσκεφτείς ποια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της street scene των 90s σε ολόκληρο τον κόσμο; To μπάσκετ, οι νεανικές τηλεοπτικές σειρές, η hip hop και φυσικά τα αθλητικά ρούχα. Φαρδιά χαμηλοκάβαλα jeans, φούτερ, sporty crop tops και αθλητικά παπούτσια. Με χοντρή σόλα, ιδανική για άλματα, και έντονες αποχρώσεις. Πριν τα sneakers γίνουν κομψά, μίνιμαλ και διακριτικά τα «σπορτέξ» είχαν όγκο και λειτουργούσαν όχι σαν προσδιοριστικό της γυμναστικής που κάνουμε ή του athleisure style, αλλά σαν συνώνυμο της pop κουλτούρας μας και σαν μία ένδειξη της street urban φιλοσοφίας.
Πριν, λοιπόν, τα λεπτοκαμωμένα αθλητικά κατακλύσουν τις Εβδομάδες μόδας και τα catwalks, παπούτσια όπως τα εμβληματικά Nike Air Max, που πριν λίγες μέρες «έκλεισαν» τα 30, ήταν το σήμα κατατεθέν ενός τρόπου ζωής απελευθερωμένου από συμβάσεις που φέτος επιχειρεί να κάνει δυναμικό comeback και στον fashionable μικρόκοσμό μας. Για αυτό εδώ θα εξετάσουμε πώς μπορείς να φορέσεις σήμερα τα Nike σου θέλεις και εσύ να τα κάνει όχι μόνο «φωτεινό φάρο» των εποχών, αλλά και της γκαρνταρόμπας σου.

Κάν'το όπως η J.Lo! Koρμάκι που ανεβαίνει ψηλά στους μηρούς και χαμηλοκάβαλο jean. To μπουφάν πρέπει να είναι οπωσδήποτε αθλητικό, parka ή puffer, και φυσικά τα Nike σου σε κάποια έντονη απόχρωση. Για να φαίνεται πως είσαι και εσύ η «Jenny from the block.... του Παγκρατίου».

image 2


To Νοrmcore style δεν αφορά μόνο το 2000! Ευτυχώς! Απλά jeans και basic, μονόχρωμα μπλουζάκια που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την άποψη και την αισθητική των sneakers σου.

image
image 3


Το twist έρχεται από την κάλτσα... όσο αστείο και να σου φαίνεται. Μία στην εντελώς αντίθετη απόχρωση από αυτή των αθλητικών σου, θα κάνει τη διαφορά. Επίσης το υπόλοιπο outfit δεν είναι ανάγκη να το κρατήσεις casual. Δοκίμασε midi φούστες, crop pants, δερμάτινα μπουφάν, ακόμα και σακάκια. Το geek style είναι πολύ hot και τα Nike σου θα του δώσουν την αθλητική νότα τους.

Το preppy αλλιώς! Κράτησε μία ladylike τσάντα, φόρεσε το καλό σου παλτό, ένα chic top και φυσικά το jean σου για να έχεις ένα ακόμα casual στοιχείο στο look σου που θα συνδέεται με τα αθλητικά σου παπούτσια. Τα σοφιστικέ outfits γίνονται και με Νike από κάτω, όχι μόνο με γόβες και power flats.