Τρεις τρόποι για να αφαιρείς τον λεκέ από λάδι εύκολα και απλά

Τρεις τρόποι για να αφαιρείς τον λεκέ από λάδι εύκολα και απλά

Δεν είναι ανίκητος! Χρειάζεσαι μόνο τα σωστά «όπλα» για να τον καταπολεμήσεις.

5845483cc2fc405122016162804
63626494193118056642783227 9022367e5a49b81ada26c97af8eea1fe

Έχεις φορέσει το αγαπημένο σου πουλόβερ και το τζιν που ξέρεις ότι κολακεύει τις καμπύλες σου όσο κανένα. Έχεις βαφτεί, χτενιστεί και ετοιμάζεσαι να βγει έξω για να κάνεις την απογευματινή σου βόλτα, αν είσαι από τις τυχερές που έχει αρχίσει ήδη η άδειά τους. Μέχρι εδώ όλα καλά και ανέμελα. Τα πραγματικά προβλήματα ξεκινάνε όταν σε πιάνει μία λιγουρίτσα και θες να τσιμπήσεις κάτι πριν φύγεις από το σπίτι. Και τότε συμβαίνει το «μοιραίο»: κάνεις λεκέ από λάδι πάνω στα ρούχα σου και φυσικά δεν θες να αλλάξεις outfit, αλλά να αφαιρέσεις τον ενοχλητικό λεκέ. Εμείς θα σου πούμε τρεις απλούς και πρακτικούς τρόπους για να βγάλεις το λάδι από πάνω σου «μέχρι να πεις κίμινο».

Πρώτος τρόπος
Βάζεις ένα μικρό κομμάτι από την ψίχα του ψωμιού ακριβώς πάνω στον λεκέ και το πιέζεις με δύναμη. Αφού το κρατάς 3-5 λεπτά, το αφαιρείς και αρχίζεις να τρίβεις το λερωμένο σημείο με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και ένα σφουγγαράκι. Ξεβγάζεις τοπικά με νερό και στεγνώνεις το ρούχο με πιστολάκι μαλλιών.
Δεύτερος τρόπος
Καλύπτεις τον λεκέ με ταλκ και το αφήνεις έτσι για 5-8 λεπτά. Η σκόνη απορροφά την λιπαρότητα του λαδιού και ουσιαστικά το εξαφανίζει. Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, τινάζεις το ταλκ και προσθέτεις από πάνω μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Το αφήνεις 2-3 λεπτά, ξεβγάζεις τοπικά με νερό και στεγνώνεις το σημείο με το πιστολάκι των μαλλιών.
Τρίτος τρόπος
Ρίχνεις πάνω στον λεκέ οξυζενέ και τον αφήνεις να μουλιάσει για δέκα λεπτά. Απλώνεις από πάνω μερικές σταγόνες από υγρό πιάτων και τρίβεις δυνατά το λερωμένο σημείο με μια οδοντόβουρτσα. Το αφήνεις για άλλα 15 λεπτά και το ξεβγάζεις. Ομοίως στεγνώνεις μετά τοπικά με το πιστολάκι και είσαι έτοιμη να βγεις.

*Και στις τρεις περιπτώσεις καλό είναι όταν επιστρέψεις από την βόλτα σου να βάλεις κανονικά το ρούχο σου να πλυθεί στο πλυντήριο ή το πλένεις στο χέρι με απορρυπαντικό σε περίπτωση που είναι εξαιρετικά ευαίσθητο το ύφασμά του.