Swinging Sixties: 3 fashion trends από τη δεκαετία του '60 που είναι και πάλι επίκαιρα

Swinging Sixties: 3 fashion trends από τη δεκαετία του '60 που είναι και πάλι επίκαιρα

... Και πάρα πολύ κομψά να τα λέμε και αυτά!

Δεν υπάρχει σεζόν που περνά χωρίς αναφορά σε μια τάση από τη δεκαετία του '60. Ήταν μια σημαντική περίοδος για τη μόδα με την δημιουργία τάσεων που καταναλώνουμε ακόμα και σήμερα. Τη δεκαετία του '50 ο Dior καθιέρωσε το μεταπολεμικό στυλ με τις δομημένες σιλουέτες σε σχήμα κλεψύδρας. Δέκα χρόνια αργότερα, στα sixties, οι φόρμες των ρούχων έγιναν λιγότερο αυστηρές, η γυναικεία μέση έπαψε να διαγράφεται και να τονίζετε τόσο και οι απαρχές της σεξουαλικής επανάστασης, που κορυφώθηκε στα 70s, έδωσαν τη δυνατότητα σε μία νέα εποχή για τη γυναικεία μόδα, να αναπτύξει νέα στυλ.
Αντί για μια όμως μοναδική και καθοριστική τάση για τη δεκαετία, στα sixties εμφανίστηκαν πολλά διαφορετικά trends, όλα με ένα συγκεκριμένο στυλ. Αντί για διάσημους Οίκους Μόδας, τις fashion επιρροές τις διαμόρφωναν και τις έθεταν τα It-girls της εποχής. Η Brigitte Bardot είχε τις καμπύλες της, η Audrey Hepburn το λαμπερό ladylike glamour, ενώ η λεπτεπίλεπτη εμφάνιση της Twiggy, την έκανε το κορίτσι της αφίσας για τις διάσημες mini φούστες της Mary Quant. Ανάμεσα στις τάσεις που ξεχώρισαν τη δεκαετία του 1960 και φυσικά φορέθηκαν από τις fashionistas τότε –αλλά θα μπορούσαν να φορεθούν και τώρα- είναι οι τρεις που αναλύουμε παρακάτω και φέτος είναι πιο hot από ποτέ.

GettyImages 2669381

To ανδρικό κοστούμι
To 1966 o Yves Saint Laurent δημιούργησε το θρυλικό σχέδιο tuxedo, το «Le Smoking». Και σήμερα αυτό το είδος ανδρόγυνου σετ είναι και πάλι της μόδας.

GettyImages 3078416

Τα super mini φορέματα σε άλφα γραμμή

Η Twiggy φόρεσε τα εμβληματικά mini φορέματα της Mary Quant, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

60s fashion 1 239795 1508794156897 image.640x0c

Tα παντελόνια σε στυλ palazzo

H Jane Birkin καθιέρωσε αυτού του είδους τα παντελόνια, στα τέλη των sixties και αυτή τη σεζόν έχει γεμίσει ο κόσμος... όχι άδικα! Ταιριάζουν τόσο με cropped tops όσο και με φούτερ, oversized πουλόβερ και μακριές πουκαμίσες.