Είναι αυτή η νέα τάση στα παπούτσια επικίνδυνη για τα πόδια μας;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Είναι αυτή η νέα τάση στα παπούτσια επικίνδυνη για τα πόδια μας;

Αν σου αρέσουν οι sock boots (aka μπότες-κάλτσα) αυτό το άρθρο σε αφορά.

uk blogger peexo street style
756e2de333e0cbc1b5a9699b3f58be73 copy copy

Τα παπούτσια είναι το αγαπημένο αξεσουάρ κάθε γυναίκας που λατρεύει τα ψώνια και συνήθως δεν αρκείται σε ένα ζευγάρι, αλλά κάθε χρονιά αγοράζει πολλά από αυτά. Το σημαντικό όμως, αν ανήκεις και εσύ στην παραπάνω κατηγορία, δεν είναι μόνο να παίρνεις στυλάτα ζευγάρια και αυτά που υπακούουν στην τελευταία λέξη της μόδας, αλλά και όσα είναι καλά για το πέλμα σου και φροντίζουν τα πόδια σου.
Και επειδή τόσα χρόνια που φοράς ψηλοτάκουνα σίγουρα θα έχεις ταλαιπωρήσει, ίσως και τραυματίσει, πολλές φορές τα πόδια σου με κακές επιλογές που πιθανότατα θα έχεις κάνει, γι’ αυτό πλέον πρέπει να είσαι διπλά προσεκτική. Και με γνώμονα αυτό ερχόμαστε στο προκείμενο: Oι sock boots είναι μεγάλο shoe trend για φέτος, θα κάνω όμως ζημιά στα πόδια μου φορώντας τις ίδιες μπότες-κάλτσα όλο τον χειμώνα;

Η Dina Gohil, ποδολόγος και συνεργάτης του αγγλικού site, Who What Wear, απάντησε στο καυτό ερώτημα «πόσο ασφαλές είναι για το πέλμα και το πόδι μας αυτού του είδους τα παπούτσια. «Οι μπότες-κάλτσα είναι μια ενδιαφέρουσα νέα τάση στα υποδήματα», επιβεβαίωσε. «Προσωπικά, αισθάνομαι ότι είναι καλά κατασκευασμένα - που σημαίνει ότι το υλικό και η γραμμή τους είναι είναι κατάλληλη για τα πόδια μας και έχει τη δυνατότητα να παρέχει μία μέση στήριξη ποδιού και αστραγάλου. Ωστόσο, εάν το πόδι αισθάνεται υπερβολικά χαλαρό μέσα στο παπούτσι, θα σε δυσκολεύει την ώρα του βηματισμού και αυτό θα κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολο». Συνεχίζοντας η Gohil, έγραψε στο βρετανικό site, «πρέπει να αναζητήσεις παπούτσια με stretch υφάσματα -όχι δερμάτινα ή με ενοχλητικά φερμουάρ- που είναι πιο υποστηρικτικά και σταθερά για το πόδι, διευκολύνοντας και την κλήση του την ώρα που κινείσαι». Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως μπορείς να φοράς όλο τον χειμώνα τις sock boots σου αρκεί να είναι από ένα πραγματικά ελαστικό υλικό και να αγκαλιάζουν με σταθερότητα τον αστράγαλό σου χωρίς να τον πιέζουν. Και ναι, τώρα μπορείς να υιοθετήσεις άφοβα την πιο hot τάση στα παπούτσια για φέτος. Καλή επιτυχία!