Eίσαι στο γραφείο και έριξες λάδι στα ρούχα σου; Δες πώς να αφαιρέσεις τον λεκέ

Eίσαι στο γραφείο και έριξες λάδι στα ρούχα σου; Δες πώς να αφαιρέσεις τον λεκέ

Ώστε να μην χρειαστεί να κυκλοφορείς όλο το 8άρο σου λερωμένη.

6ad7705549e0ce4a7171d4d5dbc98c8b copenhagen fashion week copenhagen street style

Eίσαι στη δουλειά και μόλις έφαγες το μεσημεριανό σου; Αφενός καλή χώνεψη, αφετέρου μη νομίζεις πως δεν προσέξαμε μέσα από τα διαδικτυακά μας μάτια πως έχεις έναν λεκέ από λάδι πάνω στα ρούχα σου και γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ για εσένα, για να σου προτείνουμε τρεις εύκολους και πρακτικούς τρόπους ώστε να αφαιρέσεις τον λεκέ και να μην κυκλοφορείς λερωμένη όλη την υπόλοιπη ημέρα.

ba2b6b12fab149f5181abaf39e10b5f6 red lipsticks navy coat

Πρώτος τρόπος
Βάζεις ένα μικρό κομμάτι από την ψίχα του ψωμιού, που όλο και κάποιος συνάδελφος τρώει κάπου γύρω σου, ακριβώς πάνω στον λεκέ και το πιέζεις με δύναμη. Αφού το κρατάς 3-5 λεπτά, το αφαιρείς και αρχίζεις να τρίβεις το λερωμένο σημείο με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και ένα σφουγγαράκι. Ξεβγάζεις τοπικά με νερό και στεγνώνεις το ρούχο στο μηχάνημα της τουαλέταςπου βγάζει ζεστό αέρα για να στεγνώνουν τα χέρια σου.
Δεύτερος τρόπος
Καλύπτεις τον λεκέ με μαγειρική σόδα που προμηθεύεσαι από το κυλικείο και το αφήνεις έτσι για 5-8 λεπτά. Η σκόνη απορροφά την λιπαρότητα του λαδιού και ουσιαστικά το εξαφανίζει. Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, τινάζεις τη σόδα και προσθέτεις από πάνω μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Το αφήνεις 2-3 λεπτά, ξεβγάζεις τοπικά με νερό και στεγνώνεις το σημείο κάτω από το μηχάνημα της τουαλέτας.
Τρίτος τρόπος
Ρίχνεις πάνω στον λεκέ οινόπνευμα (θα υπάρχει στο κιτ πρώτων βοηθειών) και το αφήνεις «να μουλιάσει» σκεπασμένο με ένα μικρό πανάκι, για δέκα λεπτά. Απλώνεις από πάνω μερικές σταγόνες από υγρό πιάτων και τρίβεις δυνατά το λερωμένο σημείο με το χέρι σου. Το αφήνεις για άλλα 15 λεπτά και το ξεβγάζεις. Ομοίως στεγνώνεις μετά τοπικά με το πιστολάκι και είσαι έτοιμη να συνεχίσεις.