10 stars με σιλουέτα «κλεψύδρα» (και πώς να ντυθείς αν έχεις αυτόν τον σωματότυπο)

10 stars με σιλουέτα «κλεψύδρα» (και πώς να ντυθείς αν έχεις αυτόν τον σωματότυπο)

Styling tips για γυναίκες με σώμα κλεψύδρα.

Ο σωματότυπος κλεψύδρα, με τη λεπτή μέση και στήθος/γοφούς να έχουν περίπου την ίδια περίμετρο, θεωρείται ιδανικός– ίσως όμως αν έχεις μια τέτοια σιλουέτα να θεωρείς συχνά πως οι καμπύλες σου σε δεσμεύουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ντύσιμό σου.

Από old Hollywood icons όπως η Marilyn Monroe και η Elizabeth Taylor, μέχρι σημερινές stars όπως η Beyonce και η Kim Kardashian, οι διάσημες γυναίκες με αυτές τις αναλογίες θεωρούνταν πάντα σέξι. Το πραγματικά μεγάλο τους όπλο όμως δεν ήταν απλώς οι καμπύλες τους, αλλά το γεγονός ότι ήξεραν να ντυθούν ώστε να αναδείξουν τα δυνατά τους σημεία και να κολακέψουν το σώμα τους.

Αν έχεις κι εσύ λοιπόν σώμα «κλεψύδρα», ακολούθησε αυτά τα styling tips:

-Τόνισε τη μέση σου και διάλεξε κομμάτια που «αγκαλιάζουν» τη σιλουέτα σου. Οι λεπτές ζώνες είναι επίσης ένα όπλο σου, όχι όμως και οι πιο φαρδιές!

sophia loren hourglass figure

-Διάλεξε tops και φορέματα που δεν προσθέτουν όγκο στο πάνω μέρος του σώματος. Προτίμησε μαλακά υφάσματα και body conscious γραμμές. Φούστες σε A γραμμή και φορέματα με όγκο από τη μέση και κάτω κολακεύουν το σώμα σου (φρόντισε ωστόσο να είναι στενά στη μέση και οπωσδήποτε απόφυγε οτιδήποτε σε αμπίρ γραμμή). Αν έχεις αδύνατες γάμπες, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το κλασικό κόλπο της pencil φούστας!

-Πες «ναι» στο V neck. Το ντεκολτέ σε σχήμα V τραβάει το βλέμμα στο δυνατό σου σημείο, τη μέση σου, και κολακεύει την υπόλοιπη σιλουέτα. Τα στράπλες κομμάτια μπορούν επίσης να λειτουργήσουν θεαματικά.

kim kardashian hourglass figure

-Φόρεσε παντελόνια που «ανοίγουν» προς τα κάτω. Από τζιν καμπάνα μέχρι παντελόνια σε ελαφρώς flare γραμμή ή παντελόνες και cullotes, αυτά τα κομμάτια αναδεικνύουν τις καμπύλες σου και σε κολακεύουν. Προτίμησε τα ψηλόμεσα και απόφυγε οτιδήποτε έχει διακοσμητικές λεπτομέρειες στην περιφέρεια. Στα τζιν, προτίμησε αυτά με τις μεγαλύτερες τσέπες και απόφυγε τις πολύ μικρές.

-Μείνε μακριά από στοιχεία που προσθέτουν όγκο, όπως φιόγκους ή βολάν!

Δες στη photo gallery 10 εμβληματικές stars με σωματότυπο κλεψύδρα: