Εσύ ξέρεις πώς να καθαρίσεις τα Vans σου;

Εσύ ξέρεις πώς να καθαρίσεις τα Vans σου;

Αν όχι πρέπει να διαβάσεις ASAP αυτό το άρθρο.

casualasalways 2730

Τα sneakers είναι ανάμεσα στα must-have items και το 2018. Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε αθλητικά παπούτσια, αλλά για τα Vans, τα παπούτσια συνώνυμο του streetwear. Aν, λοιπόν, τα έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου και έχεις προλάβει και τα έχεις λερώσει, μην πανικοβάλεσαι γιατίι εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε πώς να τα καθαρίσεις μόνη στο σπίτι σου. Για να μην τα βάζεις συχνά στο πλυντήριο και ταλαιπωρείς το ύφασμά τους, σου προτείνουμε 3 απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο στην κουζίνα και στο μπάνιο σουκαι με αυτά μπρείς να απομακρύνεις αποτελεσματικά τους λεκέδες από τα αγαπημένα σου sneakers.

Οδοντόπαστα
Πριν ξεκινήσεις, πρόσεξε η οδοντόπαστα να μην είναι σε μορφή gel γιατί τότε μάλλον θα καταστρέψεις το ύφασμα των Vans σου. Άπλωσε την οδοντόπαστα πάνω στους λεκέδες ή τις βρώμικες κηλίδες και τρίψε χρησιμοποιώντας μια παλιά και άχρηστη πλέον οδοντόβουρτσα μέχρι να καθαρίσει τελείως η επιφάνεια του παπουτσιού. Σκούπισε καλά το ύφασμα στη συνέχεια με ένα στεγνό πανάκι και άφησε τα παπούτσια να στεγνώσουν καλά. Σε περίπτωση που ο λεκές επιμένει, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό προϊόν καθαρισμού.

Υγρό πιάτων
Κάνει θαύματα αν έχει πέσει πάνω στα sneakers σου κάποιος λιπαρός λεκές, δηλαδή κάποιο «πειστήριο» από burger/hot dog/ κρέπα και πολλά άλλα είδη street food που αγαπάς να απολαμβάνεις- και τα απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο σε ώρες μικρές και ένοχες, συνήθως στα όρθια μετά από bar hopping. Η διαδικασία καθαρισμού των λεκέδων με υγρό πιάτων είναι ίδια με αυτή που περιγράψαμε και παραπάνω. Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες που όχι μόνο χρησιμοποιούν υγρό πιάτων για στεγνό καθάρισμα, αλλά δεν διστάζουν να πλύνουν κανονικά τα sneakers τους στο νεροχύτη. Ρίξε χλιαρό, προς κρύο νερό, και μην ξεχάσεις να γεμίσεις με κάτι (όπως μία πετσέτα κουζίνας ή κάλτσες) το εσωτερικό τους, ώστε να μην «μαζέψει» η φόρμα τους για όσο διάστημα στεγνώνουν.

GettyImages 918209028

Ταλκ
Αγαπημένο και κλασικό «μυστικό» των μαμάδων και των γιαγιάδων. Το ταλκ δεν χρησιμεύει για τον καθαρισμό των λεκέδων, αλλά για να ξαναδώσει στα sneakers σου τη χαμένη τους λάμψη, καθώς είναι πολύ φυσιολογικό η φθορά αλλά και τα πλυσίματα να τα κάνουν να ξεθωριάσουν. Πάρε ένα βουτσάκι νυχιών, σαν και αυτά που χρησιμοποιούν στα ακρυλικά μανικιούρ, ρίξε πάνω του ταλκ και τρίψε με προσοχή και το ύφασμα των παπουτσιών σου. Για να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα, στα λευκά σημεία των Vans σου που δεν είναι υφασμάτινα, π.χ. σόλες, χρησιμοποίησε ειδικά βερνίκια καθαρισμού.

Δες επίσης: NYFW: 5+1 fashion shows που πρέπει να θυμάσαι από την Eβδομάδα Mόδας που μόλις τελείωσε