O πιο απλός τρόπος να καθαρίσεις το σίδερο ατμού μόνη στο σπίτι σου

O πιο απλός τρόπος να καθαρίσεις το σίδερο ατμού μόνη στο σπίτι σου

Θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο και μετά θα σιδερώνεις πιο εύκολα τα ρούχα σου.

28153600 2106882662882917 8276464312252366848 n

Η βρωμιά στην πλακέτα του ηλεκτρικού σίδερου είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς καθώς είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν σιδερώνεις μεγάλη ποσότητα ρούχων. Λόγω της συχνής χρήσης, το νερό αφήνει μεταλλικά στοιχεία πάνω στην πλάκα. Αν μάλιστα χρησιμοποιείς ειδικό σπρέι από αποσταγμένο νερό για να κολλάρεις τα ρούχα ή κάποιο άλλο προϊόν που σε διευκολύνει στο σιδέρωμα, τότε είναι σίγουρο ότι θα μείνει βρωμιά πάνω στην πλάκα. Ωστόσο, μην πανικοβάλλεσαι. Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσεις το ηλεκτρικό σου σίδερο χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις στο σπίτι, όπως ξύδι και αλάτι, με 4 απλά βήματα.

Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό ρίξε δύο κουταλιές σούπας ξύδι και μία αλάτι. Άφησε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι το αλάτι να διαλυθεί τελείως, αλλά πρόσεξε να μην το αφήσεις τόσο ώστε να αρχίσει να βράζει. Ναι, θα μυρίζει έντονα (και άσχημα), όμως θα πρέπει να το υπομείνεις.

Βήμα 2
Άφησε το μείγμα να κρυώσει. Όταν θα το χρησιμοποιήσεις, θες να είναι ζεστό –όχι να ζεματάει. Φόρεσε γάντια προκειμένου να προστατεύσεις τα χέρια σου από την (ανυπόφορη) μυρωδιά του ξυδιού.

Βήμα 3
Νότισε ένα καθαρό πανάκι με το μείγμα και πέρνα με αυτό την πλακέτα της συσκευής. Αντί για πανί μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό βουρτσάκι, εκτός και αν έχεις σίδερο με τεφλόν. Γενικά, το ιδανικότερο θα ήταν να προτιμήσεις το πανάκι για να είσαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να γρατζουνίσεις την πλάκα του σίδερου.

Βήμα 4
Αφού καθαρίσεις την πλάκα με το μείγμα από ξύδι και αλάτι, θα πρέπει στη συνέχεια να την ξεβγάλεις. Για να το κάνεις σωστά, χρησιμοποίησε ένα δεύτερο καθαρό πανάκι που θα το έχεις βρέξει με λίγο άσπρο ξύδι και έπειτα πέρνα το προσεκτικά πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Μάλιστα, μπορείς να ανάψεις το σίδερο και να το περάσεις πάνω από κάποιο παλιό σου ρούχο και έτσι να είσαι σίγουρη ότι θα καούν και τα τελευταία υπολείμματα από το μείγμα.

Δες επίσης: Μάθε πώς βγαίνει από τα ρούχα ο λεκές από τσάι