Θέλεις να κάνεις εκκαθάριση στην καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα; Σου δίνουμε 4 απλά tips

Θέλεις να κάνεις εκκαθάριση στην καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα; Σου δίνουμε 4 απλά tips

Για να ξέρεις με ποια κριτήρια κρατάς ή πετάς κάτι.

aefeb60b96f47ed1ec335727b9d0ec1d

Tα καλοκαιρινά σου ρούχα λογικά έχουν ήδη βγει από τις πιο «κρυφές» γωνίες των αποθηκευτικών σου χώρων και πιάνουν πλέουν μία περίοπτη θέση στα πρώτα ράφια της ντουλάπας σου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επειδή απλά τα τακτοποίησες στη θέση των χειμερινών σου κομματιών έκανες και την απαιτούμενη εκκαθάριση. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, βλέπεις ανάμεσα στα T-shirts, στα φορέματα και στα shorts σου πολλά σχέδια που δεν φοράς πια αλλά τα βγάζεις στο προσκήνιο από σεζόν σε σεζόν. Και αυτό ήρθε η ώρα να σταματήσει. Ο πιο γρήγορος και σωστός τρόπος να κρατήσεις ό,τι πραγματικά φοράς και να δωρίσεις ό,τι δεν σου χρειάζεται πια, είναι να ακολουθήσεις τα τέσσερα απλά και πρακτικά tips που σου παρουσιάζουμε παρακάτω. Και θα δεις πώς η καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα θα γίνει στο λεπτό πιο χρηστική και λειτουργική από ποτέ.

#Να βάζεις έναν στόχο
Μην αρχίζεις απλά να «πετάς» ρούχα χωρίς να ξέρεις το γιατί. Αν έχεις αποφασίσεις πως θα ντύνεσαι πιο σοφιστικέ από εδώ και μετά μπορείς να απομακρύνεις, παραδείγματος χάριν, τα girly φορέματα. Αν ξέρεις πως θα αρχίσεις κάποιo watersport τα ολόσωμα μαγιό σου θα σου φανούν πολύ χρήσιμα… και τα λοιπά.
#Να αξιολογείς το κάθε ρούχο ξεχωριστά
Κάνοντας τις εξής ερωτήσεις: Πόσο συχνά το φοράω; Nιώθω όμορφη όταν το βάζω; Πότε ήταν η τελευταία φορά που το φόρεσα; Mε ποια άλλα ρούχα μου το συνδυάζω; Έχει συναισθηματική αξία για εμένα; Έχει μεγάλη υλική αξία;
#Χώρισέ τα σε κατηγορίες
Mε γνώμονα το είδος τους: μπλουζάκια, φορέματα για την παραλία, επίσημα φορέματα, παντελόνες, ρούχα για τη θάλασσα και ούτω καθεξής. Έτσι θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να συνειδητοποιήσεις τι από αυτά δεν φοράς ανά κατηγορία.
#Απομάκρυνε ό,τι δεν ανήκει σε εσένα
Μπορεί θεωρητικά να σου φαίνεται κάπως αστείος αυτός ο κανόνας αλλά στην πράξη θα ανακαλύψεις ότι έχεις στην ντουλάπα σου πολλά ρούχα που δεν είναι δικά σου. Παλιά oversized T-shirts του αδερφού σου, tops που έχεις δανειστεί από την κολλητή σου, ακόμα και vintage κομμάτια της μαμάς σου που για κάποιον λόγο έχεις οικειοποιηθεί. Η εκκαθάριση είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνεις το σωστό και να τα επιστρέψεις όλα αυτά στους ιδιοκτήτες τους.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 8 τσάντες παραλίας από δίχτυ και δαντέλα για να διαλέξεις