Ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σουτιέν σου;

Ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σουτιέν σου;

Aν πιστεύεις πως μπορείς να έχεις το ίδιο κομμάτι για πάντα στην γκαρνταρόμπα σου... κάνεις λάθος!

joelvalve 691444 unsplash
freestocks org 254727 unsplash

Mπορείς να κάνεις μια εικασία για το πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστούμε τα σουτιέν μας; Κάθε τρία χρόνια, δύο χρόνια, ένα χρόνο; Όχι, όχι και πάλι όχι. Η σωστή απάντηση είναι κάθε έξι μήνες! Και δεν το λέμε εμείς, το λέει η Paula Svoboda, η ειδικός για τα σουτιέν που εργάζεται για την εταιρία Triumph και είναι η καθόλα αρμόδια για να μας πει πόσο συχνά πρέπει να «πετάμε» τα σουτιέν μας και να αγοράζουμε καινούργια.

Σύμφωνα με τη Svoboda, τα σουτιέν χάνουν την ελαστικότητά τους πολύ γρήγορα, λόγω των συχνών πλύσεων και της φθοράς.
Η κ. Svoboda είπε στην The Daily Mail ότι τον να φοράμε τα ίδια σουτιέν για πολύ καιρό είναι ανησυχητικό λόγω των πιθανών κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με τη χρήση του ίδιου σουτιέν. Και συνεχίζοντας τόνισε πως: «Οι γυναίκες μπορούν να ξοδέψουν 300 ευρώ για ένα φόρεμα που θα βάλουν μία φορά σε μία ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά δεν είναι πρόθυμες να επενδύσουν σε ένα είδος εσωρούχου που υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το στήθος τους.»

Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα, η αγορά ενός λάθους σουτιέν μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά για το στήσιμο του σώματός μας μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας. Από χρόνιους πονοκεφάλους, αυχενικό καθώς και πόνους στην πλάτη από την κακή στάση σώματος. H λύση είναι μία, λοιπόν, για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω... κάθε έξι μήνες ανακυκλώνεις το παλιό σου σουτιέν και αγοράζεις νέο. Και αυτό δεν είναι υπερκαταναλωτισμός, είναι ένας τρόπος να φροντίσεις το σώμα και την εμφάνισή σου.
Δες επίσης: Tο ζιβάγκο δεν φοριέται πλέον όπως παλιά και σου έχουμε 15 αποδείξεις για αυτό