Ποια είναι τα χρώματα που ταιριάζουν στις ξανθιές και ποια στις μελαχρινές;

Ποια είναι τα χρώματα που ταιριάζουν στις ξανθιές και ποια στις μελαχρινές;

H επόμενη shopping list που θα φτιάξεις θα είναι με βάση την απόχρωση της ρίζας των μαλλιών σου.

Copenhagen str S19 101
Copenhagen str S19 279

Λογικά είσαι αρκετά μικρή για να θυμάσαι ένα τραγούδι που είχε βγάλει ο Κώστα Χαριτοδιπλωμένος τη δεκαετία του ’80 και έλεγε «Ψηλές κοντές ξανθιές μελαχρινές… όλες καλές». Αν το θυμάσαι όμως καταλαβαίνεις την μουσική «πάσα» που κάνουμε στο θέμα μας και τον συσχετισμό ανάμεσα στην απόχρωση των μαλλιών μας και την τέχνη εν γένει. Γιατί το αν είσαι ξανθιά ή μελαχρινή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου, αλλά και της γκαρνταρόμπας σου. Γιατί άλλες αποχρώσεις ταιριάζουν στις κοπέλες με σκούρα καστανά μαλλιά και άλλες σε αυτές που έχουν τα χρώματα του ήλιου στο κεφάλι τους.

Τα θερμά χρώματα, δηλαδή τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πορτοκαλιά μαζί με τις διάφορες αποχρώσεις τους είναι αυτά που σου προκαλούν συναισθήματα ενθουσιασμού, καλής διάθεσης και ζωντάνιας και είναι ό,τι πρέπει για τις μελαχρινές. Τα ψυχρά χρώματα από την άλλη, δηλαδή τα μπλε, τα πράσινα και τα ιώδη μαζί με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις τους, είναι τα κατεξοχήν «σωστά» χρώματα που πρέπει να έχουν τα ρούχα των κοριτσιών με ξανθά μαλλιά. Αυτές οι αποχρώσεις συμβολίζουν την ηρεμία, τη γαλήνη, τη ψυχική ισορροπία ενώ ταυτόχρονα ταυτίζονται με το συναίσθημα της θλίψης και της επιφυλακτικότητας.

Με γνώμονα αυτό δεν είναι τυχαίο που τα επιλέγουν για τις επίσημες εμφανίσεις τους power women σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, λοιπόν, ρίξε μια ματιά στο καθρέφτη και μην λοκάρεις στις καμπύλες σου, αλλά στο τριχωτό της κεφαλής σου.
Δες επίσης: H Kate Middleton μόλις φόρεσε ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν είναι καθόλου το στυλ της