Πέντε tips για να πλένεις το jeans σου με τον σωστό τρόπο

Πέντε tips για να πλένεις το jeans σου με τον σωστό τρόπο

Ώστε να κρατήσουν μία ζωή σαν καινούργια.

Copenhagen str F19 257

Τα jeans για τις περισσότερες από εμάς αποτελούν το 50% της γκαρνταρόμπας μας και αυτό δεν σημαίνει μόνο πως τα φοράμε όλη την ημέρα και σε όλες τις διαφορετικές περιστάσεις αλλά και πως έχουμε την υποχρέωση να τα φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και στην χρήση που τους κάνουμε. Τα παρακάτω πέντε tips, αν τα ακολουθήσεις την ως που πλένεις τα denim παντελόνια σου, θα δεις πως περνώντας ο καιρός δεν θα χάνουν καθόλου από τη φόρμα και το χρώμα τους και αυτό είναι το ζητούμε για τόσο βασικά κομμάτια στη διαμόρφωση του στυλ σου.

#1 Να τα πλένεις κάθε 5-6 φόρες από την πρώτη φορά που τα βάζεις. Πιο συχνά κινδυνεύεις να σου «ανοίξουν» στο πλυντήριο.
#2 Να τα βάζεις πάντα στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα και από την ανάποδη στο πλυντήριο. Αυτό βοηθάει στο να μην ξεθωριάζει το χρώμα τους.
#3 Αν έχεις κάποια κομμάτια με ξέφτια και σκισίματα καλό είναι να τα πλένεις στο χέρι με ξύδι αντί για απορρυπαντικό. Βάζεις μία κούπα ξύδι μέσα σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και τα αφήνεις εκεί για μία ώρα. Στη συνέχεια τα ξεβγάζεις καλά και τα τρίβεις ελαφριά με λίγο πράσινο σαπούνι ώστε να φύγει η οσμή του ξυδιού
#4 Να μην τα βάζεις ποτέ σε στεγνωτήριο αλλά ούτε και πάνω στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν. Μόνο σε φυσικό περιβάλλον ώστε να μην σκληρύνουν και χαλάσει η γραμμή τους.
#5 Αν θες να διατηρούνται σε καλή κατάσταση για όσο καιρό δεν τα φοράς, θα πρέπει α) να φροντίζεις να τα κρεμάς (υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες, αλλά και οι συμβατικές μια χαρά δουλειά κάνουν) και β) να τα βγάζεις έξω ώστε να αερίζονται.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 12 ανοιξιάτικα ρούχα και αξεσουάρ σε άσπρες και μαύρες αποχρώσεις