Λέρωσες τα ρούχα σου με λάδι και δεν θες να τα βάλεις στο πλυντήριο; Έχουμε τη λύση για εσένα!

Λέρωσες τα ρούχα σου με λάδι και δεν θες να τα βάλεις στο πλυντήριο; Έχουμε τη λύση για εσένα!

Για την ακρίβεια δεν έχουμε μία, αλλά τρεις.

roberta sorge 142255 unsplash

Ένας από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς λεκέδες, αυτός του λαδιού, είναι ταυτόχρονα και ένας από τους πιο συνηθισμένους. Το να ρίξεις λάδι πάνω στα ρούχα σου είναι κάτι τόσο κοινό, όπως το να πιεις μία γουλιά καυτού καφέ το πρωί και να κάψεις τα χείλια σου. Η μόνη διαφορά είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση δεν είναι ανάγκη να κάνεις τίποτα, ενώ στην πρώτη πρέπει να πλύνεις αυτό το ρούχο που λέρωσες. Και αν θες να το κάνεις «στο χέρι» για να μην ρισκάρεις τη φθορά του από τις συνεχείς πλύσεις στο πλυντήριο, σου έχουμε παρακάτω τρεις όχι πολύ συνηθισμένους, αλλά πάρα πολύ αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του λαδιού. Διάλεξε ποιον σου ταιριάζει και φάε ελεύθερα το επόμενο σνακ σου… και να λερωθείς δεν έγινε τίποτα!

#1 Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Βάλε λίγο απορρυπαντικό πιάτων επάνω στο ρούχο και άφησε το μισή ώρα. Στη συνέχεια βύθισε το ρούχο σε λεκάνη με χλιαρό νερό και τρίψ’ το με πράσινο οικολογικό σαπούνι.
#2 Ταλκ
Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσεις την πούδρα για μωρά: Ο πρώτος είναι να βάλεις αρκετή πάνω στον λεκέ και να την αφήσεις να απορροφήσει την υγρασία. Αφού βεβαιωθείς ότι η επιφάνεια είναι πλέον στεγνή, τίναξε το ύφασμα και μετά ακολούθησε τον προηγούμενο τρόπο, πλένοντας το δηλαδή με υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο δραστικός. Επάνω στο λεκέ άπλωσε λίγη ποσότητα καθαρής βενζίνης και κάλυψε τον με ταλκ. Βούρτσισε λίγο τοπικά με μία καθαρή οδοντόβουρτσα και ξέπλυνέ τον πάλι με απορρυπαντικό πιάτων και χλιαρό νερό.
#3 Μαγειρική σόδα
Άπλωσε λίγη σόδα πάνω στο λεκέ και άφησε τη να δράσει για μία ώρα. Στη συνέχεια, τρίψε με μία καθαρή οδοντόβουρτσα για να διώξεις τα υπολείμματα και ξέπλυνε τη λεκιασμένη περιοχή με καυτό νερό.
Δες επίσης: Τρία styling tips για να φορέσεις το blazer με άκρως ανοιξιάτικο τρόπο